Gönderen Konu: Açılmayan Resimler.  (Okunma sayısı 7426 defa)

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 20 Ulyana 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6
  • Grafik Kartı: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Fa
  • İşlemci: İntel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz x 2
Açılmayan Resimler.
« : 21 Aralık 2015, 13:12:52 »
İnternette, bazı sitelerde, bazı sayfalarda, bazı resimler açılmıyor. Bu bazı resimlerin açılmama sorunu, laptop'ta, windows ve pardus yüklüyken de oluyordu. Şimdi de oluyor. Resimler, küçük, yeşil, kare şeklinde, küçük imge olarak görünüyor. Bu açılmayan resimlere örnek olsundiye aşağıda ekran görüntüsü paylaşmaya çalıştım. Bir de sistem bilgisinin ekran alıntısını paylaştım. O da çıktı mı bilmiyorum. Yapabildim mi bilmiyorum.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Açılmayan Resimler.
« Yanıtla #1 : 21 Aralık 2015, 13:17:19 »
Resimleri doğru bir şekilde yüklememiş siniz. harici bir resim yükleme servisine yükleyip, daha sonra aldığınız bağlantı adresini resim olarak eklemeyi deneyin.

Burayı inceleyin : https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=19.0
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2015, 13:18:21 Gönderen: Danny »
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 21 Aralık 2015, 13:26:10 »
Tamam, anladım. Bu forumda drekt resim yüklemesi yapamıyoruz. Anladım. Ama benim şöyle bir sorunum var. Onu sizinle paylaşmaya çalıştım. Şöyle ki. Bu yukarıda yazdığım ilk mesajda olduğu gibi, o ilk mesajda sizinle paylaşmaya çalıştığım resimlerde olduğu gibi, ben, bu forumda ve diğer başka internet sitelerinde, sayfalarında, işte bu yukarıda ilk mesajımda olduğu gibi, bazı resimler açılmıyor.  Bu açılmaya resimlere örnek olması için, yukarıdaki ilk mesajımda yüklediğim resimi yanlış yüklediğim için açılmamış. Onu anladım. Ama bu yaptığım hata ile ilgili değil. Normalde, her hangi bir internet sitesinde, sayfasında, bazı resimler küçük, yeşil, kare ikon şeklinde görünüyor ve resim açılmıyor.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #3 : 21 Aralık 2015, 13:34:04 »
Aklıma internet bağlantınızla alakalı olabileceği geliyor, herhangi bir proxy sunucusu veya filtreleme mevcut mu internetiniz de, şuan kullandığınız internet dışında harici bir bağlantıdan bağlanarak denediniz mi ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #4 : 21 Aralık 2015, 13:34:47 »
Yukarıda sistem bilgilerini paylaşamadım. Sistem bilgilerini şöyle paylaşayım.

ayben[member=2677]Ayben[/member]-LIFEBOOK-AH531 ~ $ inxi -Fxz
System:    Host: ayben-LIFEBOOK-AH531 Kernel: 3.19.0-32-generic i686 (32 bit gcc: 4.8.2)
           Desktop: Cinnamon 2.8.6 (Gtk 3.10.8~8+qiana)
           Distro: Linux Mint 17.3 Rosa
Machine:   System: FUJITSU product: LIFEBOOK AH531
           Mobo: FUJITSU model: FJNBB0F
           Bios: FUJITSU // Phoenix v: 1.28 date: 01/30/2012
CPU:       Dual core Intel Pentium B960 (-MCP-) cache: 2048 KB
           flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3) bmips: 8779
           clock speeds: max: 2200 MHz 1: 799 MHz 2: 800 MHz
Graphics:  Card: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.Org 1.17.1 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1366x768@60.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile x86/MMX/SSE2
           GLX Version: 3.0 Mesa 10.5.9 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel 6 Series/C200 Series Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.19.0-32-generic
Network:   Card-1: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak]
           driver: iwlwifi v: in-tree: bus-ID: 01:00.0
           IF: wlan0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 2000 bus-ID: 07:00.0
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 320.1GB (4.2% used)
           ID-1: /dev/sda model: WDC_WD3200BPVT size: 320.1GB
Partition: ID-1: / size: 292G used: 11G (4%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: swap-1 size: 2.05GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5

Mesajlar Birleştirildi.
Aklıma internet bağlantınızla alakalı olabileceği geliyor, herhangi bir proxy sunucusu veya filtreleme mevcut mu internetiniz de, şuan kullandığınız internet dışında harici bir bağlantıdan bağlanarak denediniz mi ?
Hayır. Hiç aklıma gelmedi. Eğer filitreleme mevcut ise o nasıl kaldırılır. Ama aynı sayfada bazı resimler açılmıyor.

Mesajlar Birleştirildi.
Resimleri doğru bir şekilde yüklememiş siniz. harici bir resim yükleme servisine yükleyip, daha sonra aldığınız bağlantı adresini resim olarak eklemeyi deneyin.

Burayı inceleyin : https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=19.0

Yukarıda yapamadığım paylaşımı tekrar deneyeyim. Bu sefer yapabilecek miyim bakalım. Şunu yapmak istemiştim. Sorduğum soru için, sizin görmeniz için, sistem bilgilerini ekran görüntüsü alıntısı olarak paylaşmak istemiştim. Ve açılmayan resimlere örnek olsun diye her hangi bir ekran görüntüsü alıntısı paylaşmak istemiştim. Yapamamıştım. Bakalım bu sefer olacakmı.

Aşağıda sistem bilgileri görülüyor.

Aşağıda açılmayan resim ile ilgili bir örnek var. O sayfada altındaki ve üstündeki resimler açılmış ama ortada o resim küçük, kare, yeşil, kutucuk olarak görülüyor. Ben bunu windows kullanırken de, pardus kullanırken de ve çok çeşitli sitelerde ve sayfalarda pek çok kez yaşıyorum. Ekran ile ilgili bir sorun mu var acaba. Ya da yukarıda arkadaşımızın dediği gibi modem ile ilgili bir sorun mu var acaba. Modem ile ilgili ise sorun nasıl çözeceğimi bilmiyorum.

Mesajlar Birleştirildi.
Modem ara yüzüne girip, güvenlik duvarını kaldırdım. Laptop'u ve modem'i yeniden başlattım. Olmadı. Bazı sayfalarda, bazı resimler, küçük kutucuk şeklinde oluyor ve açılmıyor.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2015, 00:35:46 Gönderen: Ayben »

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2016, 15:57:45 »
Ne yaptıysam olmadı. Bazı internet sitelerinde ve bazı internet sayfalarında ve hatda bu forumda bile, bazı fotolar, küçük yeşil kare şeklinde görünüyor. O foto neden öyle görünüyor anlamıyorum. Çünkü, altındaki ya da üstündeki ya da sağındaki ya da solundaki fotolar açıken, o foto, küçük yeşil ya da mavi, renk önemli değil, kare şeklinde görünüyor. Yukarıda yaptığım bir kaç paylaşımda da göründüğü gibi.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #6 : 19 Ocak 2016, 16:33:22 »
açılmayan resmin bağlantı adresi bu :  http://www.linuxstall.com/wp-content/uploads/2012/01/cinnamon-gnome-shell-fork.png

buradan denediğiniz de açılıyor mu ?

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #7 : 19 Ocak 2016, 17:26:51 »
açılmayan resmin bağlantı adresi bu :  http://www.linuxstall.com/wp-content/uploads/2012/01/cinnamon-gnome-shell-fork.png

buradan denediğiniz de açılıyor mu ?

Danny kardeş, ne demek istediğinizi anlamadım. Siz, ''açılmayan resimlerin bağlantı adresi bu mu?'' diye sorarken neyi kastettiğinizi anlamadım.  Açılmayan fotolar, çok çeşitli internet sitelerinde, çok çeşitli internet sayfalarında, bazı fotolar, ''küçük kare kutucuk'' şeklinde görünüyor. Bunlara örnek olarak bazılarını yukarıda sizinle paylaştım. Hatda bu forumda da bazı fotolar aynı şekilde açılmıyor. Onlarla ilgili bazı örnekleri de yukarıda paylaştım. Yukarıdaki paylaştığım örneklerde göründüğü gibi, bazı fotolar, ''küçük kare kutucuk'' şeklinde görünüyo. Ama o fotonun altındaki ve üstündeki foto görünüyor. Bu sizin de başınıza geliyor mu? Siz de yaşıyor musunuz bunu? Bazen size de denk geliyor mu?. Her hangi bir internet sitedinde ya da her hangi bir internet sayfasında bazu fotoların ''küçük kare kutucuk'' şeklinde görünmesi saece benim başıma mı geliyor?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #8 : 19 Ocak 2016, 17:37:41 »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #9 : 19 Ocak 2016, 18:02:08 »
DNS adresini değiştirmeyi denediniz mi?

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=616.msg3568#msg3568
Hayır denemedim. Ama modemin engelleyici ayarlarını değiştirdim. Siz bana buradan örnek DNS numaraları verir misiniz. Çok fazla var. Hangisini kullanayım.
Bu sorunu sadece ben mi yaşıyorum acaba. Siz de yaşıyor musunuz. Bakın, örneğin, tesadüf, gezerken, şu siteye denk geldim. www.silahdunyasi.com  Bu sitedeki bazı fotolar açılmıyor. ''Küçük yeşil kare kutucuk'' şeklinde görünüyor. Siz bu siteye girin bakalım. Siz fotoları görebilecek misiniz. Ama bu sorun her yerde benim karşıma çıkıyor. Hatda bu forumda bile. Ben bu durumu çok uzun zamandır yaşıyorum. Ya da şöyle söyleyeyim, ben bu sorunu bilgisayar kullanmaya başladığım ilk günden beri yaşıyorum. Windows, ubuntu, pardus ve linux sistemlerinin hepsini ve çok değişik bilgisayarlar ile kullandım ve hepsinde aynı sorunu yaşadım.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #10 : 19 Ocak 2016, 19:20:28 »
bahsettiğiniz sitede ki resim bağlatılarının bazıları kırık aynı şekilde bende de görüntülenemiyor zaten sitede az resim var bir kaç ürün dışında diğer ürünlerin görselleri henüz hazırlanıyor şeklinde bırakılmış. Butterfly'nin dediği gibi DNS değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Türkiye'de ki internet yasakları nedeniyle bir çok resim yükleme servisinin engeli bulunuyor bu sebeple de bazı sitelerde ki resimleri görüntüleyemiyor olabilirsiniz. DNS değiştirdikten sonra tekrar dener misiniz ?

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #11 : 19 Ocak 2016, 22:16:41 »
bahsettiğiniz sitede ki resim bağlatılarının bazıları kırık aynı şekilde bende de görüntülenemiyor zaten sitede az resim var bir kaç ürün dışında diğer ürünlerin görselleri henüz hazırlanıyor şeklinde bırakılmış. Butterfly'nin dediği gibi DNS değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Türkiye'de ki internet yasakları nedeniyle bir çok resim yükleme servisinin engeli bulunuyor bu sebeple de bazı sitelerde ki resimleri görüntüleyemiyor olabilirsiniz. DNS değiştirdikten sonra tekrar dener misiniz ?

İnternetten dns araştırması yaptım. E hızlı ya da en iyi dns örneklerini denedim. Olmadı. Sanırım bu sorun o fotoların yüklendiği kendi siteleri ile ilgili galiba. Çünkü bu sorun hem windows'da ve hem de linux tabanlı olan sistemlerin hepsinde oluyor. Ama şu mesele de var. Örneğin bu forumda da aynı şeyi görüyoruz. Aynı sayfada bazı fotolar açılırken bazı fotolar açılmıyor. Sanırım bu da o foto ile ilgili heralde. Neyse. Bu iş olmuyor. Olmadı. Adam Marsa robot yolladı. Şimdi kendisi gidecek. Biz daha bi foto açamıyoruz internette.