Gönderen Konu: Diskler programı ile bölüm kalıbı ( imaj dosyası )alınmıyor ?  (Okunma sayısı 3955 defa)

Çevrimdışı mt8

• Yeni Penguen
  • *
  • Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır.
  • Dağıtım: Linux Mint Rosa
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 17.3
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
Merhaba, linuxMint 17.3 Cinnemon Diskler Programı ile disk kalıbı almak var ama bölüm ( partition ) kalıbı almak seçeneği mevcut değil, oysa ki ubuntu 15.10 da kurulu gelen Diskler programı ile bölüm kalıbı alma seçeneği var, linuxMint altında çalışan Diskler programına bu özelliği nasıl ekleyebilirim ?
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2015, 14:59:15 Gönderen: mt8 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Gnome Disk uygulaması Gnome ve GTK sürümü ile birlikte güncellenir, elle güncelleme uyum sorunlarına neden olabilir.

Bunun yerine dd uygulamasının grafik arayüzü olan Gdiskdump paketini buradan indirip sağ tık Gdebi ile kurabilirsiniz.

Uygulamayı açınca üst sağ kısımdan "Bölümleme" (disk bölümlemesi kastediliyor) seçeneğini seçin ve kalıp almak istediğiniz disk bölümünü seçin. İleri (forward) düğmesine tıklayın, yine sağ üst köşedeki çıktı bölümüden "Dosya" seçeneğini seçin. İsim belirleyin, kaydedeceğiniz yeri belirleyin vesaire. Bu şekilde img biçiminde disk bölümü kalıbı oluşturabilirsiniz. Uygulamanın gz biçimli sıkıştırma özelliği de mevcut.

Dipnot: Kaynak ve çıktı belirlerken dikkatli olunuz, geri alınamayacak hasarlara sebep olabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2015, 15:11:51 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mt8

• Yeni Penguen
  • *
  • Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır.
  • Dağıtım: Linux Mint Rosa
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 17.3
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
Cevabınız için teşekürler. Bu adı geçen uygulama paket yönetcilerinde geçmediğinden kurmak istemiyorum. Sistemi uç birimden upgrade etmek sistemi kararsızlaştırma ihtimali var mı ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Paketde sorun yok, açık kaynak bir uygulamadır, kaynak dosyası da paylaşılmış zaten.

Alıntı
Sistemi uç birimden upgrade etmek sistemi kararsızlaştırma ihtimali var mı ?

Forumda aynı başlık altında birbirinden farklı/birden fazla konu hakkında konuşmuyoruz. Kısaca şunu söyleyim. Uçbirimden güncelleme yaptığınızda, Güncelleme Yöneticisindeki seviyelendirme gözardı edilir. [Rehber] Linux Mint Güncelleme Yöneticisi
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]