Gönderen Konu: [Çözüldü] Kurulum yardımı  (Okunma sayısı 2690 defa)

Çevrimdışı crazyfish35

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: 17.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: ATI Radeon HD7850 1GB
  • İşlemci: AMD Phenom II X4 955
[Çözüldü] Kurulum yardımı
« : 29 Aralık 2015, 16:53:47 »
Merhaba arkadaşlar,
Şu anda Windows 10 x64 işletim sistemi kullanıyorum, daha önce Windows dışında bir sistem kullanmadığım için denemek amacıyla Linux Mint 17.3 Cinnamon kurmaya karar verdim. Siteden .iso dosyasını indirip DVD'ye yazdırdım. Sonradan anladım ki Windows kurmak kadar kolay değilmiş, Grub adında bir yazılım gerekiyormuş. Grub2Win adlı programı da indirip kurdum fakat ben Linux'u tamamen farklı bir harddiske kurmak istiyorum, C: bölümündeki SSD'de Windows'um yüklü ve F: bölümünde kullanmadığım bir adet harddiskim mevcut. Linux konusunda hiç tecrübem olmadığı için CD'den yüklemeye çalıştığımda "Boot Manager eksik" hatası alıyorum, bunun Grub'la ilgili olduğunu anladım şu ana kadar okuduklarımdan fakat çözümünü bulamadım. Sistemi F'ye kurmak istediğim için Grub2'yi de oraya kurmuştum, bu programı C'ye mi kurmalıyım? Kurduktan sonra hangi adımları izlemeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2015, 23:08:52 Gönderen: crazyfish35 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Kurulum yardımı
« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2015, 17:15:43 »
Açılış yöneticisi eksik hatasının Grub ile alakası olacağını sanmıyorum. Grub önyükleyici zaten kurulumun en sonunda otomatik olarak kuruuyor. Öncelikle indirdiğiniz ISO dosyasının md5sum doğrulamasını yapmayı deneyiniz.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=997.0

Eğer ISO dosyasında sıkıntı yoksa mümkün olan en yavaş hızda DVD'ye yazdırmayı deneyiniz. Elinizde USB bellek varsa bağlantıdaki konuda analatıldığı biçimde ISO dosyasını USB belleğe yazdırarak da kurulum yapabilirsiniz. https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=56.0

Kurulum yapmadan ve konuya dönüş yapmadan önce lütfen aşağıdaki kurulum rehberini inceleyiniz.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4.0
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı crazyfish35

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: 17.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: ATI Radeon HD7850 1GB
  • İşlemci: AMD Phenom II X4 955
Ynt: Kurulum yardımı
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2015, 17:50:04 »
Cevabınız için teşekkürler, md5sum doğrulamasını yaptım ve herhangi bir hata görünmüyor. Kurulum rehberini de birkaç kez incelemiştim fakat kurulum aşamasına geçemedim henüz (rehberdeki resim dosyalarını da görüntüleyemiyorum). Söylediğiniz gibi DVD'de bir sorun olma ihtimalini düşünerek şimdi USB ile deneyeceğim. Unetbootin indirdim, USB belleği FAT32 sistemiyle biçimlendiriyorum, daha sonra .iso'yu yazdırıp boot menüsünden usb ile yüklemeyi seçerek yükleyeceğim, umarım atladığım bir şey yoktur. Sonucu paylaşırım.

Mesajlar Birleştirildi.
Evet USB ile kurulumu yapabildim. Dosya sistemi ve bölümleme konusunda biraz kararsız kaldım, rehberde ext3 ve ext4 en yaygınları demiştiniz sanırım ben de ext4 daha yeni herhalde diye düşünerek onu seçtim. Bölümleme konusunu da rastgele yaptım açıkçası, kısa bir araştırmadan sonra 25GB sistem, 8GB civarı takas alanı ve diskin geri kalanını da mantıksal bölüm olarak ayırdım. Yalnızca dosya sistemleri farklı olduğu için Windows üzerinden bu diskime erişemiyorum ama zaten kullanmadığımdan şu anda bir sorun teşkil etmiyor (gerekirse onun için de program varmış sanırım). İlginiz için tekrar teşekkürler, konuyu çözüldü olarak işaretliyorum.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2015, 23:08:30 Gönderen: crazyfish35 »