Gönderen Konu: web de video izlerken görüntü donma ve takılma sorunu  (Okunma sayısı 9665 defa)

Çevrimdışı postgenc

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 13 maya
  • Masaüstü Ortamı: xfce 4
  • Grafik Kartı: Intel 82852/855GM
  • İşlemci: Single core Pentium M 1.7
Merhabalar

Elimdeki IBM R50e notebook ta bir adet xp ve mint maya13 yüklü.

Söylemeye gerek yok mint ten oldukça memnunum. Tek sorunum web den film izlerken takılma ve donma. Ses te herhangi bir takılma olmazken görüntü feci halde takılıyor. Aynı donanım ile xp çalışırken genel performanstan memnun olmama rağmen web den film izlerken böyle bir sorun ile kaşılaşmıyorum.

Şu ana kadar farklı versiyon tarayıcılar denedim, flash ı kurup tekrar kaldırdım, fox üzerinde donanım accelaration ı kaldırdım, ve benzer konu başlıklarında ki mantıklı olan çözümleri denedim bir sonuç alamadım. Denemediğim tek şey ekran driver ını güncellemek onu da nerden bulacağımı veya nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum yardımınızı rica ediyorum. mint in daha yeni sürümlerini kullan derseniz sorun yok fakat notebook biraz eski destekleyeceği sizin önereceğiniz her şeyi kurabilirim teşekkürler.

hakan[member=1470]hakan[/member]-ThinkPad-R50e ~ $ inxi -F
System:    Host: hakan-ThinkPad-R50e Kernel: 3.2.0-23-generic i686 (32 bit) Desktop: Xfce 4.10.0 Distro: Linux Mint 13 Maya
Machine:   System: IBM (portable) product: 1834J8G version: ThinkPad R50e
           Mobo: IBM model: 1834J8G Bios: IBM version: 1WET82WW (2.02 ) date: 02/21/2005
CPU:       Single core Intel Pentium M (-UP-) cache: 2048 KB flags: (sse sse2) clocked at 1700.00 MHz
Graphics:  Card: Intel 82852/855GM Integrated Graphics Device
           X.Org: 1.11.3 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1024x768@60.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel 852GM/855GM x86/MMX/SSE2 GLX Version: 1.3 Mesa 8.0.4
Audio:     Card: Intel 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller driver: snd_intel8x0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: 1.0.24
Network:   Card-1: Intel 82801DB PRO/100 VE (MOB) Ethernet Controller driver: e100
           IF: eth0 state: down mac: 00:0a:e4:33:3f:54
           Card-2: Intel PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection driver: ipw2200
           IF: eth1 state: up mac: 00:12:f0:69:cc:d1
Drives:    HDD Total Size: 60.0GB (8.7% used) 1: /dev/sda HTS541060G9AT00 60.0GB
Partition: ID: / size: 18G used: 4.9G (29%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 1.99GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
           ID: swap-2 size: 0.79GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
Sensors:   System Temperatures: cpu: 87.0C mobo: 52.0C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 3483
Info:     

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: web de video izlerken görüntü donma ve takılma sorunu
« Yanıtla #1 : 02 Ocak 2016, 22:29:35 »
Buradaki ve buradaki önerileri deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı postgenc

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 03 Ocak 2016, 02:06:53 »
Yanıt için yeşekkür ederim, verdiğiniz linklere daha önce bakmıştım bir tanesi VCL player ile ilgili benim sorunum pek bu değil gibi yine de dene derseniz deneyeyim.

Diğer linkteki verilen update komutlarında ki donanım ve benim donanım farklı, komtları hiç değiştirmeden mi denemeliyim yoksa kendi donanımıma göre mi yazmalıyım?

teşekkürler

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 03 Ocak 2016, 10:26:55 »
xorg.conf ile ilgili düzenleme sadece VLC ile ilgili değil, uygulayınız.  İsterseniz 4. seviye ve 5. seviye güncellemeleri yapabilirsiniz. Linux Mint 13'de Güncelleme Yöneticisinde çekirdek güncelleme modülü yok.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
« Yanıtla #4 : 03 Ocak 2016, 13:32:40 »
[member=2724]postgenc[/member] güncelleme ve desteği olan son sürüm olan  Mint 17.3 Rosa' yı kullansanız . Çünkü benzer bir durum Ubuntu formunda da vardı.
  https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=49693.msg568070#msg568070
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 03 Ocak 2016, 14:03:19 »
[member=1625]Trust[/member], Linux Mint 13 için durum biraz farklı, bu sürüm LTS sürümdür, 2017 yılına kadar güncelleme desteği alacak. Bağlantıdaki sürüm ise Ubuntu'nun ara sürümü tabanlı (Linux Mint 16, Ubuntu 13.10 tabanlı ara sürüm tabanlıydı) bir sürümdür. Ara sürümlerin desteği daha kısa oluyor. Linux Mint 17.x ile birlikte Ubuntu ara sürümlerini taban alan sürüm çıkarmayı bıraktı. Bunun yerine artık 6 aylık döngülerle güncel LTS (uzun destekli sürüm) taban alınarak yeni sürüm çıkartılıyor.
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2016, 14:04:39 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
« Yanıtla #6 : 03 Ocak 2016, 15:00:36 »
[member=1625]Trust[/member], Linux Mint 13 için durum biraz farklı, bu sürüm LTS sürümdür, 2017 yılına kadar güncelleme desteği alacak. Bağlantıdaki sürüm ise Ubuntu'nun ara sürümü tabanlı (Linux Mint 16, Ubuntu 13.10 tabanlı ara sürüm tabanlıydı) bir sürümdür. Ara sürümlerin desteği daha kısa oluyor. Linux Mint 17.x ile birlikte Ubuntu ara sürümlerini taban alan sürüm çıkarmayı bıraktı. Bunun yerine artık 6 aylık döngülerle güncel LTS (uzun destekli sürüm) taban alınarak yeni sürüm çıkartılıyor.
Eyvallah üstadım.
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı postgenc

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 03 Ocak 2016, 16:38:31 »
Trust ilgin için çok teşekkürler, aynen Butterfly ın dediği gibi, yeni sürümleri desteklemeyen eski bir donanıma sahibim formlarda araştırma yaparken bu sürümün uygun olduğunu ve bir kaç yıl daha destekleneceğini okumuştum.

Butterfly cevabın için teşekkürler dediklerini uygulayıp sonuçlarını bildireceğim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #8 : 03 Ocak 2016, 16:43:39 »
[member=2724]postgenc[/member], sizin donanımınız arasında güncel sürümü kurmanızı engelleyecek bir aygıt göremedim. Şu an için Linux Mint 13'de kalmanızda bir sakınca yok, ama Linux Mint 17.x sürümlere güncelleme içinde bir enegel yok. Hangi donanım nedeniyle Linux Mint 13'ü tercih ettiniz, benim gözümden kaçan bir husus mu var?

Çevrimdışı postgenc

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 03 Ocak 2016, 17:07:35 »
Butterfly öncelikle şunu söylemek isterim ki karşılığını ödedğimiz hizmetlerde dahi sizin gibi ilgili kişiler ile görüşemiyoruz sonuç ne olursa olsun çok teşekkürler.

Linklerde vermiş olduğunuz conf dosya değişikliklerini yaptım malesef bir değişiklik yok video izlerken ses te herhangi bir kayıp veya senkronizasyon ozukluğu olmaz iken , bir kaç saniyeliğine bile olsa görüntüyü izlemek mümkü değil, ağır çekim donma sonra aradaki zaman kaybını telaffi için atlama yapıyor, intel sitesine baktığımda sizin de bildirdiğiniz gibi bir güncelleme yok dolayısıyla yapacak pek bir şey kalmadı yine de teşekkürler.

Daha güncel sürümleri yüklemek isterken kernel hatası verdiğini hatırlıyorum. Bir ilginç durumda , USB sürücüden kulladığım sürümü hard diske kurmak istediğimde de aynı hatayı veriyordu yani donanım olarak desteklemediğini bildiren bir ifade. Dediğim gibi sizin önereceğiniz bir sistemi kurmayı da denemek isterim.

Teşekkürler

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #10 : 03 Ocak 2016, 17:19:19 »
İşlemciyi şimdi farkettim, Linux Mint 17.x sürümleri kurarken sistemi forcepae seçeneği ile başlatırsanız sorun yaşamazsınız.

Çevrimdışı postgenc

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #11 : 03 Ocak 2016, 18:07:17 »
Butterfly, elimde komuşumun PC sine kurduğum mint 17.3 mate dvd si ile bir deneme yaptım malesef boot seceneğinden sonra ekran dondu bir kaç kez denememe rağmen durum değişmedi. acaba xfce masa üstü ile durum değişir mi tavsiye edeceğiniz sürüm ne olabilir.

Forcepae nin aktif edilmesi veya desteği ile ilgili bilgi vereilir misiniz veya link teşekkürler

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #12 : 03 Ocak 2016, 18:18:41 »
Sizin işlemcinizin PAE desteği yok, Linux Mint'in güncel sürümlerinde bu tür işlemcilere kurulum için gerekli bir başlatma seçeneği geliyor. 32 bit ISO dosyalarında bu seçenek mevcut. Uyumluluk kipini (compatibility mode) seçip TAB tuşuna basın ve açlış seçeneklerine buradaki videoda gösterildiği biçimde (nomoset değişkeni yerine) forcepae değişkenini yazarak sistemi başlatmayı deneyebilirsiniz. Bununla birlikte sisteminiz için MATE yerine Xfce masaüstü daha uygun olacaktır. Hatta Peppermint ya da Lubuntu daha uygun olabilir.
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2016, 18:19:44 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı postgenc

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #13 : 03 Ocak 2016, 20:52:44 »
Linux mint 17 qiana xfce 32 bit i denedim malesef boot esnasında video da gösterileni yapmama rağmen aynı hatayı aldım PAE is disable pentium m sonrasında ki yazıda yazılımla yapılabileceği ama deseteklenmediği gibi bir şeyler yazıyordu bilginiz olsun diye yazmak istedim yani benim noebook da bu yöntem çalışmadı.

Görüntü takılması ile ilgili olarak bir bilgi daha vermek isterim belki bir çağrışım yapar, youtube daki videoları izlerken pek bir sorun yaşamıyorum garip bir şekilde.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #14 : 03 Ocak 2016, 21:31:33 »
Alıntı
Görüntü takılması ile ilgili olarak bir bilgi daha vermek isterim belki bir çağrışım yapar, youtube daki videoları izlerken pek bir sorun yaşamıyorum garip bir şekilde.

Youtube artık varsayılan olarak HTML5 tabanlı video gösteriyor. Bu sebeple sorun yaşamıyor olabilirsiniz. Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?

Alıntı
Linux mint 17 qiana xfce 32 bit i denedim malesef boot esnasında video da gösterileni yapmama rağmen aynı hatayı aldım PAE is disable pentium m sonrasında ki yazıda yazılımla yapılabileceği ama deseteklenmediği gibi bir şeyler yazıyordu bilginiz olsun diye yazmak istedim yani benim noebook da bu yöntem çalışmadı.

Videoda nomodeset değişkeninin eklenmesi gösteriliyor. Siz uyumluluk kipini (compatibility mode) seçip TAB tuşu ile gelişmiş seçenekleri açacaksınız ve videoda nomodeset değişkeninin eklenmesi gibi bunun yerine forcepae değişkenini yazacaksınız.

Not: Linux Mint 17 Qiana yerine, Linux Mint 17.2'yi deneyiniz.