Gönderen Konu: Cinnamon 64 bit kurulumu  (Okunma sayısı 2414 defa)

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
Cinnamon 64 bit kurulumu
« : 04 Ocak 2016, 20:16:38 »
İyi akşamlar olsun,
Nihayet bugün sabit diskimin kapasitesini yükselttim. Tabi yeni HDD takınca işletim sistemlerini yeniden kurmam gerekti. Önce Win7 64 bit'i kurdum. Ardından da Linuxmint Cinnamon 64 bit kurulum dvd'sini taktım. Epeyi bir bekledikten sonra şifre girilen ekran açıldı.
Önce yeni kullanıcı adı girdim. Ardından da yeni şifremi girdim. Fakat ne yeni kullanıcı adımı ne de yeni şifremi kabul etmeyince eski kullanıcı adımı girdikten sonra alfanümerik olarak yeni şifremi girdim. Fakat onu da kabul etmedi.
Bu durumda ne yapabilirim?
Bu arada hemen belirteyim, HDD'yi 3 bölüme ayırdım. Bölümler şöyle: Win7 kısmı: 107 GB - Linuxmint için ayırdığım kısım: 107 GB ve Win7'deki kişisel dosyalarımın saklandığı alan: 250 GB. Şimdi Win7 ve Win7 kişisel dosyalarımın olduğu kısma zarar vermeden Cinnamon 64 bit kurulumunu nasıl gerçekleştirebilirim?

Mesajlar Birleştirildi.
Yeniden iyi akşamlar olsun,
Az önce Cinnamon 64 bit arayüzünü kurdum. Fakat herhalde kurulumda bir hata yapmış olacağım ki Win7 kurulu diske ulaşamıyorum.
Yarın Win7'yi onaracağım. Bu onarma sırasında acaba Linuxmint'e bir şey olur mu? Olursa nasıl düzeltebilirim?

Mesajlar Birleştirildi.
İyi geceler olsun,
Az önce "diskler" bölümünden HDD'nin imajını aldım. Elde ettiğim bilgiler şöyle:
sistem ayrıldı: 105 Mb - takas: 115 Gb - Linuxmint kurulu ext4 dosya sistemli alan: 115 Gb - Win7 belge vs. dosyalarının olduğu alan: (ntfs dosya sistemli):  269 Gb - boş alan: 1.1 Mb.
Bu durumda Linuxmint'e zarar vermeden takas alanını nasıl azaltabilir ve bunu Win7 diskine ekleyebilirim?
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2016, 00:38:33 Gönderen: serdar »