Gönderen Konu: [Çözüldü] Nvidia sürücü yükleme sorunu ve Ekran Yırtılması  (Okunma sayısı 19162 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Alıntı
Ayrıca anlatılan şu maddeyi ubuntu'da nasıl uygulayabilirim ?

Ayrıca  bu linkte anlatılan çözümde aşağıdaki maddeyi Ubuntu'da nasıl yapacağımı çözemedim. Nasıl yapabilirim?
Upgrade to the ppa's ubuntu-drivers-common package

PPA deposunu ekledikten sonra güncelleme yaparsanız ilgili paketler otomatik olrak yüklenir, sonrasında bir düzenleme yapmanıza gerek yok, GPU değişimi sonrası Option "TearFree" "True" seçeneği xorg.conf dosyasına otomatik olarak eklenecektir.

Burada paketin Linux Mint'e uyumlu hale getirlmesi ile ilgili düzeltmeler mevcut. Bunları ekran yırtılması ile ilgili düzelmelerin olduğu PPA adresindeki kaynak dosyaya ekleyip derleyerek kurulum yapılabilir. Bu bir miktar iş yükü getireceği için, bunun yerine PPA deposundaki pakete, Linux Mint deposundaki düzeltmeleri içeren paket içindeki dosyaları kopyalayıp yeni bir paket oluşturdum. Paketi buradan indirip sağ tık Gdebi ile kurmayı deneyiniz. Sonrasında sistemi yeniden başlatınız.

Burada ilgili düzeltme için Linux Mint Github sayfasında bir konu da açtım.
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2016, 10:59:11 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı afineday2die

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 17.3 / Ubuntu 14.04
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon / Unity
  • Grafik Kartı: GTX 960M
  • İşlemci: i7 4720HQ
Alıntı
Burada paketin Linux Mint'e uyumlu hale getirlmesi ile ilgili düzeltmeler mevcut. Bunları ekran yırtılması ile ilgili düzelmelerin olduğu PPA adresindeki kaynak dosyaya ekleyip derleyerek kurulum yapılabilir. Bu bir miktar iş yükü getireceği için, bunun yerine PPA deposundaki pakete, Linux Mint deposundaki düzeltmeleri içeren paket içindeki dosyaları kopyalayıp yeni bir paket oluşturdum. Paketi buradan indirip sağ tık Gdebi ile kurmayı deneyiniz. Sonrasında sistemi yeniden başlatınız.

Burada ilgili düzeltme için Linux Mint Github sayfasında bir konu da açtım.

Teşekkürler hocam sorun büyük ölçüde düzeldi. Oluşturduğunuz paketi kurdum ve arkasından aşağıda yazdığım ubuntu da yapmış olduğum işlemleri yapıp sistemi yeniden başlattım.Şuan sorun çözüldü galiba yırtılma bayağı bir azaldı.Çift monitör kullanıyorum ve sadece laptopun monitöründe pencereleri hareket ettirirken yırtılma oluyor oda bir süre sonra düzeliyor. Mesela bir pencere açıyorum taşırken falan yırtılma oluyor ama 10-20 sn sonra problem olmuyor daha sonra farklı bir uygulama penceresi açıyorum onda yırtılma oluyor ama dediğim biri kısa  bir süre sonra düzeliyor. Şuan yırtılma kabul edilebilir düzeyde sayfalarda scroll down yaparken veya video izlerken bir problem yok.

Ayrıca farklı bir diske tekrardan temiz kurulum yaparak ubuntu ile mint kurmak istiyorum ve o zaman tekrardan bu ayarları uygulamayı düşünüyorum.

Alıntı
* NVidia GPU etkin iken Intel GPU'yu seçip oturup kapatıp açtım ve Intel GPU etkin iken tekrar NVidia GPU'yu seçip oturupu kapatıp açtım

* /etc/X11/xorg.conf dosyasını açıp içindeki intel device bölümünün sonuna şu satırı ekledim :
Kod: [Seç]
Option "TearFree" "True"
Section "Device"
    Identifier "intel"
    Driver "intel"
    BusID "PCI:0@0:2:0"
    Option "AccelMethod" "SNA"
    Option "TearFree" "True"
EndSection

« Son Düzenleme: 08 Ocak 2016, 13:53:33 Gönderen: afineday2die »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Şimdi GPU değişminde bir sıkıntı yok değil mi? Linux Mint'de, Intel GPU'yu seçip oturum kapatığ açınız ve sonrasında Nvidia GPU'yu seçip oturum açıp kapatınız. Ardından xorg.conf dosyasının içeriğini aşağıdaki komut ile alarak paylaşınız.

cat /etc/X11/xorg.conf
Ayrıca daha önce verdiğim bağlantıdaki yırtılma ile ilgili /etc/environment dosyasındaki düzenlemenin de uygulanmış olduğundan emin olunuz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı afineday2die

• Çok Yeni Penguen
  • *
Şimdi GPU değişminde bir sıkıntı yok değil mi? Linux Mint'de, Intel GPU'yu seçip oturum kapatığ açınız ve sonrasında Nvidia GPU'yu seçip oturum açıp kapatınız. Ardından xorg.conf dosyasının içeriğini aşağıdaki komut ile alarak paylaşınız.
cat /etc/X11/xorg.conf

Dediğiniz işlemi yaptım ama maalesef xorg.conf dosyasındaki intel device bölümüne eklediğim satırın olmadığı bir xorg.conf dosyası oluşturulmuşç

cat /etc/X11/xorg.conf
Section "ServerLayout"
    Identifier "layout"
    Screen 0 "nvidia"
    Inactive "intel"
EndSection

Section "Device"
    Identifier "intel"
    Driver "intel"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "intel"
    Device "intel"
EndSection

Section "Device"
    Identifier "nvidia"
    Driver "nvidia"
    BusID "PCI:1@0:0:0"
    Option "ConstrainCursor" "off"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "nvidia"
    Device "nvidia"
    Option "AllowEmptyInitialConfiguration" "on"
    Option "IgnoreDisplayDevices" "CRT"
EndSection

Alıntı
Ayrıca daha önce verdiğim bağlantıdaki yırtılma ile ilgili /etc/environment dosyasındaki düzenlemenin de uygulanmış olduğundan emin olunuz.
Evet bu düzenleme uygulanmış olarak duruyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Ynt: Nvidia sürücü yükleme sorunu ve Ekran Yırtılması
« Yanıtla #19 : 08 Ocak 2016, 12:57:49 »
Tear Free ile ilgili kısım gpu-manager ikili (binary) dosyasındaymış. Bunu Linux Mint'e göre düzeltip yeniden derleyerek paketi güncelledim. Buradaki paketi indirip sağ tık Gdebi ile kurup önceki mesajda yazılanları tekrar dener misiniz? Bakalım bu durumda ilgili seçenek otomatik oluşturulacak mı?

Çevrimdışı afineday2die

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #20 : 08 Ocak 2016, 14:00:38 »
Tear Free ile ilgili kısım gpu-manager ikili (binary) dosyasındaymış. Bunu Linux Mint'e göre düzeltip yeniden derleyerek paketi güncelledim. Buradaki paketi indirip sağ tık Gdebi ile kurup önceki mesajda yazılanları tekrar dener misiniz? Bakalım bu durumda ilgili seçenek otomatik oluşturulacak mı?

Sadece paketi kurmam yetti diğer işlemleri yapmama gerek kalmadı. Nvidia->Intel  ve Intel->Nvidia geçişi  yaptıktan sonra açtığım xorg.config dosyasında çözüm için eklenen satır aynen durmakta.

Paket kurulumu sonrası xorg.conf dosyası içeriği:
Section "ServerLayout"
    Identifier "layout"
    Screen 0 "nvidia"
    Inactive "intel"
EndSection

Section "Device"
    Identifier "intel"
    Driver "intel"
    Option "TearFree" "True"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "intel"
    Device "intel"
EndSection

Section "Device"
    Identifier "nvidia"
    Driver "nvidia"
    BusID "PCI:1@0:0:0"
    Option "ConstrainCursor" "off"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "nvidia"
    Device "nvidia"
    Option "AllowEmptyInitialConfiguration" "on"
    Option "IgnoreDisplayDevices" "CRT"
EndSection

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #21 : 08 Ocak 2016, 15:12:05 »
Bu durumda sorunu çözüldü olarak görüyorsanız konuyu etiketleyebilirsiniz.

Çevrimdışı afineday2die

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #22 : 08 Ocak 2016, 16:27:04 »
Tamam hocam konu başlığını çözüldü olarak değiştirdim. Ayrıca yardımlarınız ve bana zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim