Gönderen Konu: Linux mint 16 kurulum hatası  (Okunma sayısı 8251 defa)

Çevrimdışı Ular

• Çok Yeni Penguen
  • *
Linux mint 16 kurulum hatası
« : 24 Nisan 2014, 21:03:43 »
Linux mint kurmaya çalışıyorum md5sum kontrolü yaptım bios da ahcı moda aldım yüklerden start linux mint dediğimde BusyBox v1.20.2 (Ubuntu 1:1.20.0-8.1ubuntu1) built-in shell diye bir yazı çıkıyo nasıl düzeltebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
Ynt: Linux mint 16 kurulum hatası
« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2014, 21:34:02 »
Linux mint kurmaya çalışıyorum md5sum kontrolü yaptım bios da ahcı moda aldım yüklerden start linux mint dediğimde BusyBox v1.20.2 (Ubuntu 1:1.20.0-8.1ubuntu1) built-in shell diye bir yazı çıkıyo nasıl düzeltebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Şöyle bir hata mı alıyorsun Ular?

Burada aynı sorun şu biçimde çözülmüş. Bir incele istersen. ubuntu-tr.net'te de sorun, diskler yeniden biçimledirilerek çözülmüş.

Çevrimdışı Ular

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 24 Nisan 2014, 21:51:24 »
Aynı hatayı alıyorum deniycem şimdi saol

Çevrimdışı Ular

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 24 Nisan 2014, 22:02:45 »
Maxblast 4 ile tamamen sıfırlamıştım hdd yi şimdi nasıl tekrar biçimlendirebilirimki

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 24 Nisan 2014, 22:52:48 »
Öncelikle indirdiğiniz ISO dosyasının md5sum güvenlik doğrulamasını yaparak, ISO dosyasında sorun olmadığını teyit ediniz. Nasıl buradaki yapılabileceği kurulum rehberinde anlatılmıştır.

Kurulumu USB bellek benzeri bir aygıt ile yapıyrsanızi ISO dosyasını Unetbootin ile yazdırmayı deneyiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Ular

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 24 Nisan 2014, 23:27:05 »
Kurulumu cd den yapıyorum ama birazdan deniycem bunlarıda saol ilgilendiğin için

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 24 Nisan 2014, 23:43:08 »
CD'den kurulum yaparken sisteminizde takılı bir USB medya (bellek/hardisk) varsa, bunları çıkardıktan sonra sisteminizi başlatmayı dener misiniz?

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Ular

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 24 Nisan 2014, 23:47:58 »
Şuanda bilgisayara takılı hiç bişey yok maus USB sini bile çıkardım

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #8 : 25 Nisan 2014, 09:50:55 »
Açılış sırasında başlangıç seçeneği üzerinde TAB tuşuna basarak çekirdek değişkenlerini girebileceğiniz alana ulaşmayı deneyiniz. Aşağıdakine benzer şekilde değişkenleri düzenleyebileceğiniz bir bölüm açılacaktır.

Kod: [Seç]
/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/mint.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.lz quiet splash
Açılan alanda quiet splash değişkenlerini silip live-media=/dev/sr0 değişkenini eklemeyi deneyiniz, aşağıdaki gibi olacak.

Kod: [Seç]
/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/mint.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.lz live-media=/dev/sr0
Eklediğiniz değişkendeki /dev/sr0 sizin DVD sürücünüzü temsil eden hedeftir. Açılış sırasındaki verilerden bu hedefin doğruluğunu teyit etmeye çalışabilirsiniz. Eğer hedef farklı biçimde tanımlı ise, değişkendeki bu kısmı değiştirmek denenebilir. Örneğin DVD /dev/sr0 yerine /dev/dvd olarak algılanıyorsa ekleyeceğimiz değişkeni live-media=/dev/dvd olarak değiştirmeniz gerekebilir.

Çevrimdışı Ular

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 27 Nisan 2014, 13:21:55 »
Kardeşim yardımın için sağol eşiklerini denedim ama yine aynı sonucu aldım DVD sürücüsünün hedefi farklı olabilir demişsiniz hedefin ne olduğunu nasıl anlıycaz onun hakkında bi bilgin varmı acaba

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #10 : 27 Nisan 2014, 17:22:05 »
live-media=/dev/sr0 değişkeni yerine, live-media=/dev/dvd, live-media=/dev/dvdrw veya live-media=/dev/cdrom yazmak denebilir.

Bence buradaki Gparted ISO dosyasını indirip CD yada USB'ye yazdırın ve sistemi bu dağıtım ile açıp Diskinizi biçimlendirmeyi deneyin.