Bu uygulamanın Wine ile çalışacağını sanmıyorum.https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=343Linux için doğal sürümleri olan Blender ya da Maya uygulamalarına yönelebilirsiniz. Blender'ın Türkçe yerel sitesinin olması ayrıca bir avantaj sayılabilir.
Maya istenirse Linux Mint'e kurulabilir ama bir miktar tecrübe istiyor. Bunlarla uğraşmamak asına RPM destekli bir sisteme kurulumu daha uygun olacaktır. Cinema 4D'nin Wine ile kurulabileceğini söylemiştim.
RPM nedir?"Revolution per minute" kelimelerinin kısaltması olan RPM terimi "Dakikadaki devir sayısı" anlamına gelmektedir.RPM teriminin 3 farklı anlamı bulunmaktadır. İlk olarak RPM terimi genellikle bilgisayarın bilgi depolama birimi olan harddisklerde karşımıza çıkar. İkincci olarak Rpm'in linux işletim sistemindeki anlamını "Linux'te işletim sisteminde RPM ne anlama gelmektedir?" başlığı altından ve son olarakta .rpm dosya uzantısının ne anlama geldiğiniyse ".rpm dosyası ne anlama gelmektedir?" başlığı altından öğrenebilirsiniz. Harddisklerin devir türleri nelerdir?4200 Rpm5400 Rpm7200 Rpm10000 Rpm15000 RpmHarddisklerde devir yani rpm ne kadar yüksek olursa bilgi yazma ve bilgiye erişim o kadar kısa sürede olmaktadır.Linux'te işletim sisteminde RPM ne anlama gelmektedir?Rpm Linux işletim sisteminde RedHat Package Manager yani Redhat Paket yöneticisi anlamına gelmektedir ve bu kelimelerin kısaltılmışıdır. RPM; Red hat firması tarafından üretilen ve şu an bir çok unix dağıtımında kullanılan paket yönetim sistemi olarak bilinmektedir.Linux'ta RPM'in 4 önemli fonksiyonu nedir?1. İnstall2. Uninstall,3. Query,4. Verif'dir.RPM paketlerini nereden bulabilirz?1. İnternet üzerindeki bir çok rpm repository üzerinden.2. RedHat Enterprise Linux cd yada Dvd'sinden.3. Red Hat in kendi sayfasından(Bu paketlere güvenebilirsiniz).RPM dosyası ne anlama gelmektedir?Real Player; İnternet üzerinden yada lokal sürücünüzden video izlemek ve müzik yayını dinlemek gibi işlemler için kullanılan bir program'dır. .Rpm dosyaları Real Player'a çeşitli yeni özellikler katan Real player plugin dosyasıdır.
Bu farklı bir RPM, açılımı Redhat Packacage Manager. Yukarıdaki mesajlarımda RPM paket yönetimini kullanan dağıtımlardan bahsetmiştim ama [member=2780]bymuto[/member] gözden kaçırmış sanırım.