Eğer web tasarım işine girmek ve öğrenmek istiyorsanız ilk durağınız kesinlikle HTML vs CSS olacaktır. Bunu bir evin temeli olarak düşünebilirsiniz, içeriğini güzelleştirmek geliştirmek ve istediğin gibi dizayn etmek ise PHP olarak görülebilir ki bu ikinci duraktır. Sonrasında jquery'ler, javascript'ler ise evin içerisinde ki konfor ve lüks şatafatlı janjanlı eşyalar olarak görülebilir.
Tabi işin bir sonraki durağı daha zor kısmı var veritabanı, MySQL, SQL vb. PHP ile etkileşimi, veri çekmek, okutmak, yazdırmak.
Çok iyi bir web yazılımcısı olmasam da, HTML ve CSS'i oldukça iyi biliyorum, PHP konusuna gelecek olursak ise, bu konuda yardımımıza çeşitli programlar yetişiyor, kodları elle yazmak yerine, hazır şablonları içeren (windows tarafında dreamweaver, linux tarafında aptana studio gibi) programlar zamandan tasarruf etmemiz için oldukça ideal programlar. Ben ASP'ye oldum olası hiç ısınamadım, sevemedim. PHP'nin önü daha açık bence, daha çok tercih edilmesinin de mutlaka geçerli nedenli vardır.
Takıldığın konular olursa sorabilirsin, elimizden geldiğince cevaplamaya çalışırız.