Gönderen Konu: Windows 10 dan Linuxa Geçmek  (Okunma sayısı 4734 defa)

Çevrimdışı gurh4n

• Çok Yeni Penguen
  • *
Windows 10 dan Linuxa Geçmek
« : 23 Ocak 2016, 22:36:58 »
S.a arkadaşlar windows 10 kurulu bilgisayarımda ama bilgisayar çok ağır çalışıyor. Linuxa geçmek istiyorum fakat bilgisayar windows 8 kurulu geldi ve sistemi buna uyarlı olduğu için yeni yazılım yükleme işlemlerinin sorunlu olduğunu duydum. Linux kurmak zor mudur, yüklerken ve yükledikten sonra ne gibi sorunlar yaşarım bilgisi olan var mı?

Yanlış yere açmışım galiba taşıyan moderatöre teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2016, 22:46:17 Gönderen: gurh4n »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Windows 10 dan Linuxa Geçmek
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2016, 22:48:22 »
Linux Mint kurulumu ve kullanımı zor değildir. Ama alışık olmadığınız bir sistem neticede, elbet ilk başlarda acemilik çekebilirsiniz.

Kurulum için aşağıdaki konumuzu inceleyebilirsiniz.

[Rehber] Linux Mint Resimli Kurulum Rehberi

Bazen kurulum sonrasında Linux veya Windows'a ualaşama sorunları olabiliyor. Bunu çözmek için yukarıdaki konudaki rehber incelendikten sonra kurulum yapılabilir. Uyumsuzluk sorunu olmaması için Grub yerine Windows öneyükleyicisini kullanmak da denenebilir. Bunun için kurulum konusundaki anlatımı temel olrarak referans alacaksınız. Sadece Grub önyükleyicinin kurulacağı bölüm seçeneğinde bir farklılık olacak. Bu bölümden Linux Mint'i kuracağınız disk bölümünü seçeceksiniz. Örneğin Linux Mint'i /dev/sda3 bölümüne kurduysanız, Grub önyükleyiciyi de bu bölüme kuracaksınız. Böylece disk bölümleme tablosuna Grub önyükleyici yazılmayacaktır. Bu durumda sistemi açtığınızda menüde Linux'u göremeyeceksiniz, EastBCD isimli bir uygulama yardımıyla, Windows altında Linux Mint'i Windows önyükleyicisine ekleyeceksiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı gurh4n

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 23 Ocak 2016, 22:52:02 »
Linux Mint kurulumu ve kullanımı zor değildir. Ama alışık olmadığınız bir sistem neticede, elbet ilk başlarda acemilik çekebilirsiniz.

Kurulum için aşağıdaki konumuzu inceleyebilirsiniz.

[Rehber] Linux Mint Resimli Kurulum Rehberi

Bazen kurulum sonrasında Linux veya Windows'a ualaşama sorunları olabiliyor. Bunu çözmek için yukarıdaki konudaki rehber incelendikten sonra kurulum yapılabilir. Uyumsuzluk sorunu olmaması için Grub yerine Windows öneyükleyicisini kullanmak da denenebilir. Bunun için kurulum konusundaki anlatımı temel olrarak referans alacaksınız. Sadece Grub önyükleyicinin kurulacağı bölüm seçeneğinde bir farklılık olacak. Bu bölümden Linux Mint'i kuracağınız disk bölümünü seçeceksiniz. Örneğin Linux Mint'i /dev/sda3 bölümüne kurduysanız, Grub önyükleyiciyi de bu bölüme kuracaksınız. Böylece disk bölümleme tablosuna Grub önyükleyici yazılmayacaktır. Bu durumda sistemi açtığınızda menüde Linux'u göremeyeceksiniz, EastBCD isimli bir uygulama yardımıyla, Windows altında Linux Mint'i Windows önyükleyicisine ekleyeceksiniz.

Alışmaktan yana sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum ama asıl kafamı kurcalayan bilgisayar windows 8 e uyarlı olarak geldiği için format atarken sıkıntı çıkarır mı? Herkes bu konuda geri duruyor sıkıntı çıkıyormuş galiba

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 23 Ocak 2016, 23:16:14 »
Nerede okudunuz bunları? Eminim forumda Windows 8/10 ve Linux Mint'i bir arada kullanan pek çok kullanıcı vardır. Zaten yanına kurulum yapacaksınız, bir biçimlendirme söz konusu olamayacak. Biçimlendirmeniz gereken tek şey Linux Mint'i kuracağınız disk bölümü, bunun için önceden ayrı bir disk bölümü oluşturmanız işinizi kolaylaştırır.
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2016, 23:17:21 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **