Gönderen Konu: Resim dosya uzantısı sorunu  (Okunma sayısı 2773 defa)

Çevrimdışı drmanipulation

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux mint
Resim dosya uzantısı sorunu
« : 16 Şubat 2016, 20:23:17 »
Lınux mint'te GIMP Image Editor programı ile resim üzerinde yaptığım değişikli sonucu farklı uzantılı dosya kaydediyorum ve bu resmi facebook yüklediğimde uzantısı farklı olduğu için kabul etmiyor acaba resim uzantısı değiştirebiliyormuyuz pnp jpg gibi yani

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Resim dosya uzantısı sorunu
« Yanıtla #1 : 16 Şubat 2016, 22:13:04 »
Düzenleme yaptığınız dosyayı Farklı Kaydet ile kaydetmeyin. Ya düzenleme yaptığınız dosyanın üzerine yaz seçeneğini kullanın ya da dışa aktarseçeneğini kullanıp kaydetmek istediğinizbiçimi belirleyin, dosya uzantısını seçtiğinizbiçime göre elle düzeltebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 20 Ulyana 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6
  • Grafik Kartı: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Fa
  • İşlemci: İntel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz x 2
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2016, 17:25:43 »
Bu iki tarama gimp'de açılıyor. Ama pinta ile mypaint'de açılmıyor. Şu şekilde uyarı yapıyor. Dosya uzantısı ile ilgili mi acaba. Bu ikisi de tarama. Dosya uzantılarını değiştirmek işe yara mı. Dosya uzantıları nasıl değiştiriliyor. Gimp'de açılıyor ama.

Mesajlar Birleştirildi.
Kolor paint ile de denedim. Onunla da açmadı. Şöyle uyarı yapıyor.

Mesajlar Birleştirildi.
Krita da yükledim. Krita'da açıldı. Gimp'de de açılıyordu. Diğerlerinde açılmıyordu. Hazır açmışken uzantılarını değiştirdim. Her yerde açılabilsin diye. Uzantısını .jpg yapmaya çalıştım. Seçenekler arasında .jpg'yi seçmeme rağmen kaydedince uzantı değişik oldu. .Jpg olmadı yani. Şöyle oldu. Resmin birinde uzantı .jpeg oldu. Diğer resimde uzantı .jfif oldu. Bu ikisi de taramaydı. Bu taramalardan biri banka hesap cüzdanı. Diğer tarama banka matik kartı taraması. Banka hesap cüzdanı resminin uzantısı .jpeg şeklinde değişti. Ama banka matik kartının resminin uzantısı ancak .jfif şeklinde değişti. Yani ikisinin de uzantısını .jpg seçeneği ile değiştirmek istediysem de ancak bu şekilde değişti. Uzantısı .jpeg şeklinde değişen resim her yerde açılıyor. Bu resim banka cüzdanının taramasıydı. Ama uzantısı .jfif şeklinde değişen resim her yerde açılmıyor. Bu da banka matik kartının taramasıydı. Neden böyle oldu anlamadım. Tarama yapılırken kaydetme seçeneğimiz olmuyor mu. Taramayı kaydederken uzantısını değiştirme seçeneğimiz yok mu. ''Basit Tarama'' diye bir uygulama var. Onunla tarıyorum. Detaylı tarama yapan bir uygulama yok mu. Taramayı yaparken uzantısını değiştirme imkanı veren.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2016, 19:18:22 Gönderen: Ayben »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2016, 21:34:57 »
PDF uzantılı dosyalar bir resim biçimi değildir. Bunlar daha ziyade belge niteliğindedir. Bazı uygulamalar desteklediği için açabilir, ama gerçekte resim dosyası olmadığı için her uygulamanın açmasını beklememelisiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]