Gönderen Konu: Kullanıcılar arasında geçiş yaparken bilgisayarın donması sorunu  (Okunma sayısı 10028 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Bu sorun Cinnamon masaüstünü yükleyince mi oluyor? MATE sürümde böyle bir sorun yok mu?

Sorunun videosunu çekmenize şu an için gerek yok.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Bu sorun Cinnamon masaüstünü yükleyince mi oluyor? MATE sürümde böyle bir sorun yok mu?

Sorunun videosunu çekmenize şu an için gerek yok.

Mate masaustunde bu sorunla karsilasmadim.
Birsey daha eklemek istiyorum, sistemi 15-20 dk kullanip kullanici degistirince bu sorunla karsilasiyorum.
15 dk oncesinde kullanici degistirince sorun olmuyor.
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2016, 15:07:06 Gönderen: ckursadturk »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Aşağıdaki komutlarla MDM yerine LightDM görüntü yöneticisini yüklemeyi deneyelim. Bana sorun pencere yöneticisinde olabilir gibi geldi.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:lightdm-gtk-greeter-team/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install lightdm lightdm-gtk-greeter light-locker light-locker-settings lightdm-gtk-greeter-settings

Kurulum sırasında MDM yerine LightDM'yi seçmeniz için bir alan gelecek, buradan lightdm seçeneğini seçiniz.

Kurulum sonrasında menüden ulaşacağınız Light Locker Settings ile ekran kilidi ile ilgili varsayılanları ayarlayabilirsiniz.

LightDM GTK+ Greeter Settings seçeneği ile tema değişikliği yapabilirsiniz.

Kurulumdan sonra masüüstüne ulaşazsanız, CTRL+ALT+F1 ile TTY uçbirimine ulaşıp kullanıcı adı ve şifrenizi girip oturum açınız. Ardından aşağıdaki komutla LightDM yapılandırmasını yeniden yapmayı deneyiniz, açılan seçenekten yine lightdm'yi seçmelisiniz.

sudo dpkg-reconfigure lightdm
Eğer MDM görüntü yöneticisine dönmek isterseniz, aşağıdaki komutu kullanıp sistemi yeniden başlatmanız yeterli olacaktır.

sudo dpkg-reconfigure mdm
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2016, 16:38:36 Gönderen: Butterfly »

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Aşağıdaki komutlarla MDM yerine LightDM görüntü yöneticisini yüklemeyi deneyelim. Bana sorun pencere yöneticisinde olabilir gibi geldi.

sudo add-apt-repository ppa:lightdm-gtk-greeter-team/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install lightdm lightdm-gtk-greeter light-locker light-locker-settings lightdm-gtk-greeter-settings

Kurulum sırasında MDM yerine LightDM'yi seçmeniz için bir alan gelecek, buradan lightdm seçeneğini seçiniz.

Kurulum sonrasında menüden ulaşacağınız Light Locker Settings ile ekran kilidi ile ilgili varsayılanları ayarlayabilirsiniz.

LightDM GTK+ Greeter Settings seçeneği ile tema değişikliği yapabilirsiniz.

Kurulumdan sonra masüüstüne ulaşazsanız, CTRL+ALT+F1 ile TTY uçbirimine ulaşıp kullanıcı adı ve şifrenizi girip oturum açınız. Ardından aşağıdaki komutla LightDM yapılandırmasını yeniden yapmayı deneyiniz, açılan seçenekten yine lightdm'yi seçmelisiniz.

sudo dpkg-reconfgure lightdm
Eğer MDM görüntü yöneticisine dönmek isterseniz, aşağıdaki komutu kullanıp sistemi yeniden başlatmanız yeterli olacaktır.

sudo dpkg-reconfgure mdm
MDM hala etkin olabilir.
Kullanici degistirirken once Lightdm penceresi geliyor kullanici sifresini girip actigimda MDM penceresi geliyor tekrar sifre girip kullanicinin masaustune ulasabiliyorum ve donma sorunu devam ediyor.
Ayrica MDM gorsel olarak daha guze MDM nin sorununu cozup MDM ile devam etmem mumkun mu ?

Mesajlar Birleştirildi.
Şuan için çözüm yok heralde, yinede tesekkür ederim ilginiz için, bu şekilde kullanalim bakalim büyük bir sorun değil.
Belkide linux mint 18 surumunde sorun duzelir.
Teşekkür ederim.

Mesajlar Birleştirildi.
Baska bir bilgisayarda daha denedim ayni sorun ordada var.
Cinnamon gelistirici ekiple iletisime gecip bu hatayi bildirebilir miyiz ?
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2016, 20:33:56 Gönderen: ckursadturk »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Bununla ilgili Github sayfasında bildirilmiş vedüzeltildiği belirtilmiş bir konuya rastladım.

https://github.com/linuxmint/mdm/issues/90

İsterseniz sizde Github'a üye olup sorunun sizi de etkilediğine dair bildirimde buluanabilirsiniz.

Bununla birlikte Intel GPU için SNA hızlandırma metodu etkin olarak geliyor. SNA bazen sorunlara neden olabiliyor, bu sebeple aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırarak bunun yerine UXA hızlandırmametodunu etkinleitirmeyi deneyebilirsiniz. Sonrasında sistemi yeniden başlatmanız gerekiyor.

sudo mkdir -p /etc/X11/xorg.conf.d/ && echo -e 'Section "Device"\n Identifier "Intel Graphics"\n Driver "Intel"\n Option "AccelMethod" "uxa"\n Option "TearFree" "true"\nEndSection' | sudo tee /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Bununla ilgili Github sayfasında bildirilmiş vedüzeltildiği belirtilmiş bir konuya rastladım.

https://github.com/linuxmint/mdm/issues/90

İsterseniz sizde Github'a üye olup sorunun sizi de etkilediğine dair bildirimde buluanabilirsiniz.

Bununla birlikte Intel GPU için SNA hızlandırma metodu etkin olarak geliyor. SNA bazen sorunlara neden olabiliyor, bu sebeple aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırarak bunun yerine UXA hızlandırmametodunu etkinleitirmeyi deneyebilirsiniz. Sonrasında sistemi yeniden başlatmanız gerekiyor.

sudo mkdir -p /etc/X11/xorg.conf.d/ && echo -e 'Section "Device"\n Identifier "Intel Graphics"\n Driver "Intel"\n Option "AccelMethod" "uxa"\n Option "TearFree" "true"\nEndSection' | sudo tee /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf

Galiba çözdüm sorunu
Kullanici degistir veya oturumu kapat dedigimde sistem donuyor ama
Menu/mdm/yeni giris yaptigimda sistemin donmadigini gordum...:)
Biraz test edeyim konuyu kilitleyecegim.
Yardimlariniz icin tesekkurler
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2016, 22:17:56 Gönderen: ckursadturk »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ