Gönderen Konu: Linux Mint Blog Şubat 2016 Bülteni Yayınlandı  (Okunma sayısı 4565 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Linux Mint Blog Şubat 2016 Bülteni Yayınlandı
« : 01 Mart 2016, 18:35:49 »
Linux Mint Ekip lideri Clem Şubat ayı bültenini yayınladı. Bir miktar özetleyerek alıntılamaya çalıştık.

Haberler

Saldırı Hakkında

20 Şubattan beri tüm çabalarımız projeyi ve topluluğu korumaya yönelik oldu. Kullanıcılara zarar vermek için websitesine yapılan bu alçakça ve kasıtlı saldırıdan sonra, hızlı ve etkili reaksiyon verdik. Tehlike altındaki sunucu kapatıldı, devam eden tüm projeler durduruldu ve tüm zaman ve çaba durumu çözümlemek için kullanıldı.

Bizler bu konu hakkında bir haftadan daha uzun süre gece ve gündüz gerçekten zor durum altında çalıştık. Bir çok şey tecrübe etmek durumunda kaldık, ama neyseki yalnız değildik. Yardımlar aldık, yeni kaynaklar satın aldık. Bu vesileyle yeni dostlar edindik, onların yardımıyla yeni deneyimler kazandık.

Yardım etmek için bize ulaşan phpBB ekibine ve Automattic'e (WordPress.com'un arkasındaki firma) teşekkür etmek istiyorum.

Bizimle bunun için çalışan Avast'a da teşekkür etmek istiyorum. Bizimle temas kurup sahte ISO dosyasını analiz etmek istediler. Bizde mevcut olan bir kopyasını onlara ilettik. Bir gün sonra tam kapsamlı kötü amaçlı yazılım analizi ile bize geri döndüler. Bununla birlikte hala etkilenmiş olma olasılığı olan kimseleri uyarmak için bir güncelleme yayınlayabildik. Avast'ın yardımcı yaklaşımından ve hızlı etkisinden gerçekten etkilendim.

Arkadaşlarımız eUKhost ve AYKsolutions'a teşekkür etmek isterim. Ne zaman yardıma ihtiyacımız olsa, oradalardı.

Atağı ilk algılayan ve raporlayan kimseye, güvenlik açıklarını taramak için yardım edenlere ve güvenlik tavsiyelerini iletenlere teşekkür ederim.

Sunucuların taranması ve etkilerden temizlenmesi için büyük itibarları olan Sucuri'deki herkese ve özel ilgilerinden dolayı onların liderleri Daniel Cid'e teşekkür ederim. Bizim sunucularımız artık Sucuri tarafından taranıyor ve onların ateş duvarı tarafından korunuyor. Biz onlarla bir ortaklık kuracağız ve güvenlik uzmanları ile temasda olup hizmet yelpazesinden faylanmaktan gerçek bir zevk alacağız.

Ve son olarak, kötü giden zamanlarda acımızı hisseden ve reaksiyon gösteren herkese TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUZ. Sizler bizlere gerçekten yardım ettiniz, biz sizlerin özel ilgisine sahip olduk, bizleri bağışlarınızla, yorumlarınızla desteklediniz.

Yeni güvenlik boyutları

Kendimizi korumak ve gelecekteki saldırı risklerine karşı suucularımıza bir çok kısıtlamalar yerleştirildi. Bu websitesini bir miktar etkileyebilir.

"Men in the middle (ortadaki adam") vb. riskleri azaltmak için tüm web siteleri HTTPs şifrelemesi altına alındı. Not: Blog için geçiş henüz tamamlanmadı.

Artık ISO doğrulamak için SHA256 ve GPG kullanılacak.

Gufw (ufw arayüzü) eski sürümlerde olduğu gibi yeniden varsayılan olarak gelecek.

Bağışlar ve Geliştirme

Bağışlarını esirgemeyen kullanıcılarımıza ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yaşanan durum sebebiyle geliştirmeye fazlaca odaklanamadık. Bununla birlikte 4 X-uygulaması ((xed, xreader, xplayer ve xviewer) hazır hale geldi. Linux Mint araçlarının python3/GTK3/gsettings uyumu ile ilgili çalışmalar üın çoğu tamamlandı ve artık daha HiDPI desteğine sahipler. Cinnamon için varsayılan dokunmatik panel desteğini artırmaya çalışıyoruz. Her çalışma alanı için farklı arkaplan seçimi de planlar arasında. Güvenlik konuları ile ilgili çabalarımızı tamamladıktan sonra, geliştirme ile ilgili yakın zamanda daha detaylı bilgiler verebileceğiz,

Her şey için teşekkürler.

Daha fazla bilgi için aşağıdaki bağlantı inceleyebilirsiniz.

http://blog.linuxmint.com/?p=3007
« Son Düzenleme: 02 Mart 2016, 10:41:55 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
Ynt: Linux Mint Blog Şubat 2016 Bülteni Yayınlandı
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2016, 01:17:34 »
Güvenimin arttığını söylediğimde ciddi idim ve hala ciddiyim.

Nasıl olsa birirleri lkontrol ediyordurdiyerek kimse kontrol etmez içine başka bir yazılım koyusa kimsenin ruhu duymaz gibi uç noktada edilen laflara bu durum iyi bir kapak olmuştur diye düşünüyorum. Tüm saldırılara ve çamur atmak için yapılan girişimlere rağmen hem Mint hemde "GNU linux" ve hemde açık kaynak kodlu yazılımlar, özgür yazılım dünyası yükselmeye devam edecektir.

Çevrimdışı Commodor

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2016, 10:16:14 »
Zarar vermek isteyeren communityi harekete geçirdiler. İlişkiler tazelendi. Linux bi os tan çok kafa yapısı. Okurken iç geçirdim. Umarım bizde böyle bir projeye destek olabilecek seviyeye geliriz. Çeviri için teşekkürler.

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
  • oldu da "yok" mu dedik.
  • Dağıtım: Linux Mint 17
« Yanıtla #3 : 03 Mart 2016, 12:17:40 »
Gerçekten içten ve samimi bir açıklama yapılmış. Desteğin artacağına inanıyorum.
(Sizi öldürmeyen şey daha güçlü yapar)

Çevrimdışı G-khan

• Yeni Penguen
  • *
  • Gökyüzüne aşık bir adam.
    • https://twitter.com/g_khana
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3,2
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: NVIDIA GeForce GT 650M & Intel HD Graphics 4000
  • İşlemci: Intel Core i7 3610QM
« Yanıtla #4 : 03 Mart 2016, 16:33:28 »
İnsanların ne kadar kolay zarar gördü, nasıl böyle birşey olabilir gibi düşünceler yerine, nasıl bu kadar hızlı tepki verdiler deyip güven tazelemeleri daha yararlı bir bakış açısı diye düşünüyorum.
Gökyüzüne aşık bir adam..