Gönderen Konu: arch lightdm teması  (Okunma sayısı 3905 defa)

Çevrimdışı derek

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
arch lightdm teması
« : 04 Mart 2016, 20:14:09 »
https://github.com/omgmog/lightdm-webkit-google

bu sayfadaki temayı lightdm kurmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. sayfada anlatılanları aynen yapıyorum ama olmuyor. anlatımda bir eksik olmalı. daha önce lightdm teması kuran arkadaşlardan yardım bekliyorum.  ben ilk defa deniyorum ama temanın çalışma mantığını daha çözemedim. tuhaf bir çalışma şekli var. normalda bir temayı bir yere koyarsın sonra ismini yazarsın, tema çalışır ama bunda öyle değil.

paket aur da varmış. https://aur.archlinux.org/packages/lightdm-webkit-google-git/  buradan kurulumu yaptım.

/etc/lightdm/lightdm-webkit-greeter.conf içeriği;

Kod: [Seç]
#
# webkit-theme: which theme should be used
#
[greeter]
webkit-theme=lightdm-webkit-google

nere yanlış var anlamadım ??? ??
« Son Düzenleme: 04 Mart 2016, 20:15:13 Gönderen: derek »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: arch lightdm teması
« Yanıtla #1 : 04 Mart 2016, 22:05:44 »
sudo apt-get install lightdm
diyerek lightdm'i yükleyin yüklemenin ardından çıkan seçeneklerden lightdm 'i seçin ve aşağıdaki komutla devam edin ;

sudo apt-get install lightdm-webkit-greeteraşağıdaki komutla tema dizinine ulaşın

cd /usr/share/lightdm-webkit/themes/
sudo wget https://github.com/omgmog/lightdm-webkit-google/zip/master --no-check-certificate
yukarıdaki komutla ilgili temayı dizine indirin.

Daha sonra pencere yöneticis ile bilgisayarım > usr > share > lightdm-webkit-themes > dizinine gelin.

master isminde sıkıştırılmış bir zip dosyası göreceksiniz, üzerine sağ tıklayıp " yönetici olarak aç " deyin. Daha sonra Arşiv Aç > Arşiv Aç diyerek ilgili zip dosyasını açın.

oluşan dosyanın ismini lightdm-webkit-google olarak değiştirin.

Daha sonra Pencere yönetici ise Bilgisayarım > etc > lightdm klasörüne gelin.  lightdm-webkit-greeter.conf klasörüne sağ tıklayın ve yönetici olarak aç deyin.

webkit-theme=buraya temanın ismi

Örneğin :

theme-name=lightdm-webkit-google

daha sonra bilgisayarınızı baştan başlatın.

Adımları dikkatlice yapın yoksa, oturum açma ekranından kalırsınız ve tekrar oturum açamazsınız. Düzeltmek için liveCD ile giriş yapmanız gerekebilir.

Düzenleme : temayı test ettim, sağlıklı bir şekilde çalışmıyor. Sanırım dosyalar 2 yıl önce yüklenmiş, lightdm güncel sürümlerinde değişiklik olduysa bunun sebebi bu olabilir.

« Son Düzenleme: 04 Mart 2016, 22:26:34 Gönderen: Danny »
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı derek

• Yeni Penguen
  • *
Ynt: arch lightdm teması
« Yanıtla #2 : 04 Mart 2016, 23:07:04 »
oo dostum çok zahmete girmişsin. emeğin için çok teşekkür ederim.
yalnız, ben arch kullandığımı belirmiştim, siz minte göre anlatım yapmışsınız ama olsun, ben cevabımı aldım.
evet dediğiniz gibi temada bir sorun var. zaten arch linux tarafında lightdm-webkit paketinde bir sorun varmış çoğu tema çalışmıyor, çalışıyorsa da donuk donuk hareket ediyormuş.
başka bir tema denedim o da olmadı. lanet olsun fiziğe, lanet olsun atom mühendisliğine diyerek vazgeçtim. sinirim bozuldu resmen.

bir de şöyle bir şey var. arch linux resmi forumlarında da bu soruyu sordum ingilizcem yettiğince;  adam bana "hata çıktısı ver" falan diye artislik yaptı. lightdm'nin nasıl hata çıktısını vereyim ki? test mode açıyorum; onda da hata çıkmıyor. ona da uyuz oldum sonra burada uzun bir cevap görünce mutlu oldum, tekrar teşekkkür ederim.  bu kadar sinir yeter. lightdm benim için bitmiştir. daha da lihgtdm ye gelmem :D