Gönderen Konu: okul labratuvarı  (Okunma sayısı 7338 defa)

Çevrimdışı ertan

• Çok Yeni Penguen
  • *
okul labratuvarı
« : 10 Mart 2016, 18:22:23 »
Öncelikle herkese merheba ben üniverstede öğrenciyim ve bu linux işletim sistemlerini de seviyorum fakat fazla kullanmadım.Benim sorum okulumuz labratuvarındaki bilgisayarlar eski ve bu bilgisayarlara win 7 kurulmuş durumda malum win 7 baya kasıyor. kullanılan proğramlarda MS OFİCE 2010 ..DREAMWİWER...VE MİCROWİN SP9 bunları kullanıyoruz bilgisayarların özellikleride intel 2.0 işlemci 40 gb harddisk 256 mb ram sorum ise sizce hangi linux sürümü kullanılmalıyız ve proğramları linuxa nasıl kurabiliriz yardımcı olursanız sevinirim  :) :) :) :)

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: okul labratuvarı
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2016, 19:57:12 »
Bir yanlışınız olmasın ? bilgisayarda Windows 7 sisteminin kurulu olduğunu söylüyorsunuz amma velakin Windows 7 için minimum sistem gereksinimleri 32 bit için 1GB ram 64 bit için 2 GB'dır.  256 MB ram ile Windows 7'yi çalıştırabileceğinizi sanmıyorum.  MS Office yerine, OpenOffice, LibreOffice gibi yazılımlar kullanabilirsiniz. Dreamweaver'in bazı sürümleri wine ile çalıştırılabiliyor ancak alternatif olarak onun yerine Aptana Studio kullanılabilir. MicroWin ine işe yarıyor bilemiyorum, ne amaçla kullanıldığını söylerseniz belki alternatif bir program bulabiliriz, belki de Wine ile Linux altında çalıştırılabilir.

Donanım bilgilerinizi kontrol ettikten sonra tekrar verirseniz hangi sistemi kurabileceğinize dair de daha sağlıklı tavsiyelerde bulunabiliriz.

Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ertan

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2016, 20:39:32 »
Dediğiniz alternatifler olabilir ama sonuç olarak okul olduğu için bunları göstermişler ve hep bunları gösterreceklerdir alternatiflerini kabul edeceklerini pek sanmıyorum. MİCROWİN de pls proğramlama plroğramı siemens in.. donannıma gelince çok düşük yani minumum seviyede diyebiliriz bunun için linux dağıtımlarının hangisini önerirsiniz... biraz araştırdım office i felan vine ile kurmayı ama biraz karışık geldi sizce ne yapmalıyım ......

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2016, 21:37:56 »
Sayın [member=3052]ertan[/member] ; yazım ve imla kurallarına biraz daha dikkat ederseniz sorununuz daha anlaşılır olacaktır. Cümleler biraz karışmış sanki.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux mint 17.3
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2016, 21:45:10 »
MS office i ve dreamweawer ı playonlinux la rahatça kurabileceğinizi düşünüyorum. Ama microwin büyük ihtimalle kolay kolay kurulmayacaktır.

Çevrimdışı ertan

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2016, 22:13:01 »
Cevaplarınız için teşekkürler. Donanım için söyleyeceklerim minumum seviyede diyebiliriz. Böyle bir donanımda olan bilgisayarlar için ne gibi bir dağıtım kullanmam gerekiyor sonuç olarak eski bilgisayarlar.Microwin konusunda ise internette araştırdım ama böyle bir kurulum için döküman bulamadım zaten microwinde eski bir proğram sanırım 2004 veya 2002 olması gerekiyor büyük bir ihtimalle playonlınux ile kurabilirim..

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #6 : 11 Mart 2016, 09:16:50 »
[member=1]Danny[/member]'nin bahsettiği üzere RAM miktarını teyit edebilir misiniz? 256 MB. RAM Windows 7 çalıştırmak için çok düşük bir miktar, buna göre yönlendirme yapılabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı ertan

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 11 Mart 2016, 09:41:48 »
Dediğiniz doğru ram miktarlarını az önce kontrol etme fırsatım oldu danny nin dediği gibi o bilgisayarların rami yüksek ama bazı bilgisayarlarda da win xp var.Yani ram ler bilgisayarlar arasında farklılık gösteriyor .Sizce ne yapmam gerekiyor 1 gb dan düşük ramler de var ....

Çevrimdışı isakaraturna

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
« Yanıtla #8 : 11 Mart 2016, 09:56:37 »
Linux mint mate donanım seviyesi düşük bilgisayarlar için güzel bir tercih
Linux Mint candır
Gerisi heyecandır...

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #9 : 11 Mart 2016, 12:28:48 »
1 GB'dan düşük bilgisayarlar için, Linux Mint XFCE masaüstü içeren sürümünü, 1GB ve üstü bilgisayarlar için Mate masaüstü içeren sürümünü kurabilirsiniz. 

Veya daha hafif bir dağıtım olan Bodhi Linux'u deneyebilirsiniz, kendileri de Ubuntu / Debian tabanlıdır.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ertan

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #10 : 11 Mart 2016, 18:25:44 »
Cevabınız için teşekkürler . Birde Ms office, dreamwiwer nasıl kuracağım hakkında bilginiz varsa yardımcı olursunuz sevinirim veya bir kaynak  varsa şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux mint 17.3
« Yanıtla #11 : 11 Mart 2016, 20:25:41 »
https://www.winehq.org/ buradan aradığınız anlatımlara ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #12 : 12 Mart 2016, 21:11:22 »
Müfredat neden bir firmanın ürünleri üzerine kurulur anlamam. Artık MEB ve BSTB bu işe el atmalı. Bakan ulus olarak Açık kaynaklı yazılımlara geçileceğini devletim tüm kurumlarında kullanılacağını söylemişti. Nerde kaldı değişim. Artık Öğretimde de değişiklikler olmalı tek bir firmaya kölelik yapmak yerine kimsenin tekelinde olmayan açık kaynağa geçilmeli. Wine ile kurabilirsiniz diye düşünüyorum. Ancak sadece düşünüyorum çünkü wine i bir kere oyun oynamak için yükledim sonrada başka birşey için hiç kullanmadım.

Çevrimdışı ertan

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #13 : 12 Mart 2016, 22:53:50 »
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum dediğiniz gibi bide burası üniversite tamamen kölelik önümüzdeki cuma günü deneme fırsatım olacak bir tane bilgisayara deneyip kuracaz bakalım nasıl olacak. Gelişmeleri buradan aktarmaya çalışırım herşey için teşekkürler

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #14 : 13 Mart 2016, 21:39:24 »
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum dediğiniz gibi bide burası üniversite tamamen kölelik önümüzdeki cuma günü deneme fırsatım olacak bir tane bilgisayara deneyip kuracaz bakalım nasıl olacak. Gelişmeleri buradan aktarmaya çalışırım herşey için teşekkürler

Umarız iyi şeyler  olur. Üniversiteler liseler gibi değil. Onlar kendi müfredatlarını belirleyebiliyor. Onlar bağımsız. Onlar niye kölelik diye tutturuyor anlamıyorum. Bunca öğretim görevlisi ve ünide çeşitli bölüm ve kademelerdeki insanlar. Onların hiç mi haberi yok. Pek anlaşılır şey değil doğrusu.