Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux Mint Windows 10 iso dosyasını yazdırma sorunu  (Okunma sayısı 6117 defa)

Çevrimdışı KamilCn

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • -
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce 9600 GT
  • İşlemci: İntel Pentium 4
   İyi günler arkadaşlar.İzninizle size bir sorum olacaktı.Öncelikle başımdan geçen süreci size anlatarak sorunu çözmek adına işinizi kolaylaştırmak istiyorum.

Birkaç gün önce Linux ile tanıştım ve sistemime Windows'un yerine Ubuntu kurdum.Ubuntuyu sevmeyince Mint'e geçtim.Dedim işte tam benlik işletim sistemi.Her şey çok iyiydi.Ta ki daha öncesinde çalışmakta olduğum oyun projesine devam etmek isteyene kadar(Eclipse ile çalışıyorum ve Libgdx kullanıyorum).Daha önce dosyalarımı yedeklemiştim.Benim için öncelik bu projeydi.Eclipse'i indirdim gerekli eklentileri indirdim ve projemi import ettim ve çalıştı.Sıkıntı şuydu ki FPS değeri olarak 60 FPS gösteren oyunum yine de aşırı kasmaktaydı.Bunun Java ile ilgili olabileceğini düşünüp(JVM ile çalışıyor oyun) her türlü Java yüklemesini gerçekleştirdim.Ancak bir sonuca ulaşamadım.Bende en azından bu proje bitene kadar geri Windows'a geçmek istedim.Microsoft'un sitesinden Windows 10 iso dosyasını indirdim.Daha sonra Mint'e hazır olarak gelen "USB Kalıp Yazıcı" ile iso dosyamı USB belleğime yazdırdım.Hiç bir şekilde boot olmadı USB.Bende bu sefer Ubetbootin kullanayım dedim ve sonuç yine aynı.Son olarak WinUSB kullanmak istedim bu sefer boot oldu kuruluma başladım ve "Windows gerekli dosyaları yükleyemiyor" tarzında bir hata aldım.

Ben bu hatayı alınca şöyle düşündüm WinUSB dosyayı eksik yazmış veya ben eksik indirmişim eğer böyleyse sıkıntı yok ancak benim asıl aklımdaki sorular şunlar;

1-WinUSB Windows 10'u destekliyor mu ?
2-Tekrar denesem yine aynı hatayı alır mıyım ? (Neden deneyerek görmüyorsun diye soracak olursanız şöyle ki Windows kurulumu sırasında diskleri biçimlendiriyorum doğal olarak herşey gidiyor.Bu 5. veya 6. iso indirişim tekrar iso indirmek istemiyorum.Ayrıca tekrar Linux kurmak zorunda kalıyorum).

Şimdiden teşekkür ederim umarım sorunumu anlatabilmişimdir.

« Son Düzenleme: 30 Mart 2016, 22:42:38 Gönderen: KamilCn »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint Windows 10 iso dosyasını yazdırma sorunu
« Yanıtla #1 : 29 Mart 2016, 23:18:03 »
Winusb yazabiliyormuş, forumda bununla ilgili dönüş yapılan bir konu mevcut.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=5665.msg36018#msg36018

[info]Bu konu, Konu Dışı bölümüne taşınmıştır.[/info]
« Son Düzenleme: 29 Mart 2016, 23:19:30 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı KamilCn

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • -
« Yanıtla #2 : 29 Mart 2016, 23:21:13 »
Cevabınız için teşekkür ederim.Ben en iyisi tekrar bir deneyim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 29 Mart 2016, 23:28:48 »
Ayrıca forumda yasal olmayan yöntemlerle uygulama/işletim sistemi kurulması ile ilgili içerikleri hoş karşılamıyoruz. Bir Windows anahtarınız olduğunu ve ISO dosyasını yasal yollardan edindiğinizi/indirdiğinizi öngördüğümüzü ekleyelim. Farklı bir yöntem tercih ediliyorsa,  yardım edemeyeceğimizi hatırlatmak isterim.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı KamilCn

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • -
« Yanıtla #4 : 29 Mart 2016, 23:30:19 »
Ayrıca forumda yasal olmayan yöntemlerle uygulama/işletim sistemi kurulması ile ilgili içerikleri hoş karşılamıyoruz. Bir Windows anahtarınız olduğunu ve ISO dosyasını yasal yollardan edindiğinizi/indirdiğinizi öngördüğümüzü ekleyelim. Farklı bir yöntem tercih ediliyorsa,  yardım edemeyeceğimizi hatırlatmak isterim.

Sorunumu açıklarken yasal yollardan(kendi sitesinden) elde ettiğimi belirtmiştim.Uyarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 29 Mart 2016, 23:38:57 »
Sorunumu açıklarken yasal yollardan(kendi sitesinden) elde ettiğimi belirtmiştim.Uyarınız için teşekkür ederim.

Evet öyleymiş, gözümden kaçmış.

İndirdiğiniz dosyanın md5sum doğrulamasını yaptınız mı?

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=997.0

Çevrimdışı shadowofdarkness

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Freedom Forever. That's Why Linux Mint.
  • Dağıtım: 17.3 (Rosa)
  • Masaüstü Ortamı: Cinammon & Xfce
  • Grafik Kartı: Nvidea
  • İşlemci: Intel
« Yanıtla #6 : 29 Mart 2016, 23:41:40 »
Benim aklıma şu takıldı indirdiğin iso dosyası saglammı acaba öncelikle onu bi test edermisin usb yazdırmak yerine şuan Linux Mint sisteminize yüklü ise ,
VirtualBox yükleyip sanal bir sistem oluşturduktan sonra iso dosyasını test edin dosya saglam ise başarılı bir şekilde yüklerseniz ,sonraki işlem olarak usb ye birde terminalden yazdırmanız için yardımcı olayım .
Freedom Forever. That's Why Linux Mint.

Çevrimdışı KamilCn

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • -
« Yanıtla #7 : 30 Mart 2016, 00:00:26 »
Benim aklıma şu takıldı indirdiğin iso dosyası saglammı acaba öncelikle onu bi test edermisin usb yazdırmak yerine şuan Linux Mint sisteminize yüklü ise ,
VirtualBox yükleyip sanal bir sistem oluşturduktan sonra iso dosyasını test edin dosya saglam ise başarılı bir şekilde yüklerseniz ,sonraki işlem olarak usb ye birde terminalden yazdırmanız için yardımcı olayım .

Tamamdır hemen deniyorum.Teşekkür ederim.Bu arada kusura bakmayın biraz geç gördüm cevabınızı.

Mesajlar Birleştirildi.

Denedim ve sonuç olumsuz.VirtualBox kurulumunu gerçekleştirdim daha sonra yeni bir sanal makine oluşturdum.Başlat dediğim zaman "VT-x/AMD-V donanım sanallaştırma sisteminizde kullanılabilir değil. Belli misafirler (örn. OS/2 ve QNX) bu özelliği gerektirir ve bunsuz önyükleme başarısız olacaktır." diye bir hata aldım.Araştırdım ve Bios'tan sanallaştırma özelliğini açmamız gerektiğini öğrendim.Bios menüsüne girdim ve alakalı hiç bir seçenek bulamadım.Biraz daha araştırma yaptım ve işlemcimin sanallaştırmayı desteklemediğini öğrendim.Tekrar denedim ve gelen aynı hatada bu sefer devam seçeneğini seçtim.Windows logosunun bulunduğu ekrana geçti ve yarım saat bir tepki alamadım.Hala açık şuanda işlemcimde sanallaştırma desteğinin olmaması nedeniyle yavaş gittiğini veya asla olmayacağını düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 30 Mart 2016, 00:56:06 Gönderen: KamilCn »

Çevrimdışı shadowofdarkness

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Freedom Forever. That's Why Linux Mint.
  • Dağıtım: 17.3 (Rosa)
  • Masaüstü Ortamı: Cinammon & Xfce
  • Grafik Kartı: Nvidea
  • İşlemci: Intel
« Yanıtla #8 : 30 Mart 2016, 01:06:19 »
[member=3110]KamilCn[/member]
Tam emin olmamak la beraber windows logosunda takılıp kalması iso kalıbı eksik olduğu için olabilir. VirtualBox ta sorun olup olmadığını başka bir sistem kurmayı deneyerek öğrenilebilir.Örneğin Linux Mint'ı kurmaya çalıştıgınızda da aynı hatayı mı alıcaksınız .
Freedom Forever. That's Why Linux Mint.

Çevrimdışı KamilCn

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • -
« Yanıtla #9 : 30 Mart 2016, 01:08:06 »
[member=3110]KamilCn[/member]
Tam emin olmamak la beraber windows logosunda takılıp kalması iso kalıbı eksik olduğu için olabilir. VirtualBox ta sorun olup olmadığını başka bir sistem kurmayı deneyerek öğrenilebilir.Örneğin Linux Mint'ı kurmaya çalıştıgınızda da aynı hatayı mı alıcaksınız .
Yardımlarınız için teşekkür ederim.Yarın kesinlikle deneyeceğim.İyi geceler dilerim.

Mesajlar Birleştirildi.
Sanal disk Windows yüklü bir bilgisayarda yazdırılarak sorun çözülmüştür.Herkese teşekkür ederim.

Mesajlar Birleştirildi.
Evet öyleymiş, gözümden kaçmış.

İndirdiğiniz dosyanın md5sum doğrulamasını yaptınız mı?

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=997.0

Kusura bakmayın bu iletiniz gözümden nedense kaçmış ve size cevap vermemişim.Doğrulamasını yapmamıştım açıkçası.Sorun çözüldüğüne göre de pek önemi kalmadı galiba.
« Son Düzenleme: 30 Mart 2016, 22:44:44 Gönderen: KamilCn »