Dediklerinizi aynen yapınca
sudo rmmod usbserial Komutu hata verdi.
metin[member=2147]Metin[/member] ~ $ sudo rmmod usbserial
[sudo] password for metin:
rmmod: ERROR: Module usbserial is in use by: ftdi_sio
metin[member=2147]Metin[/member] ~ $ sudo modprobe usbserial vendor=0x0403 product=0x6001 komutu ise herhangi bir tepki vermedi.
sudo VirtualBox & komutun da ise VirtualBox, Kurulmuş olan XP işletim sistemi, hiç kurulmamış gibi olduğunu gördüm. Bunun üzerine ben de VirtualBox'u normal bir şekilde çalıştırıp içinde kurulmuş olan XP işletim sistemini dışarı aktardım. Masa üstüne sağ tıklatıp yönetici haklarıyla açıp VirtualBox'u çalıştırdım. Dışarı aktardığım XP işletim sistemini VirtualBox'a içe aktardım. Bu şekilde VirtualBox'u çalıştırdığımda daha önce L.Mint'e görülmeyen tüm USB aygıtlar, VirtualBox'un aygıtlar bölümünde USB kısmın da eklenebilir duruma geldiğini gördüm. Özetle: VirtualBox, yalnızca yönetici haklarıyla açılınca USB aygıtlarını görüyor. İlk denememi de yaptım bu arada, sorunsuz bir şekilde cihazdan hazır kanal listesi yedeği aldım ve aynı yedeği geri yükledim. Hiç bir sorun çıkmadı. Yönetici hakları olmadan VirtualBox'u açtığımız da USB aygıtları VirtualBox'ta görülebilir durumua getirme şansımız var mı acaba? Gerçi böyle de kullanılabilinir.