Problem terminalde. Grafik arayüzde aynı şifreyi kabul ediyor. Paket yöneticisinden şifreyi girerek güncelleme yapabiliyorum. Ama sudo apt-get update dediğimde aynı şifreyi kabul etmiyor.
Düzenleme: Kali Linux Debian tabanlı olduğu için, Debian' da sudo programı yüklü gelmediğinden sudo programını kurmak gerekiyor
apt-get install sudo
sonra metin düzenleyiciyle sudoers dosyasını açmak gerekiyor. Kali Linux' ta Leafpad metin düzenleyici geldiği için onu kullandım. Siz isterseniz başka bir metin düzenleyici kullanabilirsiniz. O zaman aşşağıdaki komutta Leafpad yerine tercih ettiğiniz metin düzenleyicinin adını girmeniz gerekir. Eğer Gedit kullanıyorsanız gedit, Pluma kullanıyorsanız pluma yazmalısınız. Komut olarak yazarken ilk harfi küçük olmalı.
leafpad /etc/sudoers
Sonra aşşağıdaki satırı buluyoruz
# User privilege specification
root ALL=(ALL:ALL) ALL
Bulduğumuz satırın altına şu şekilde ekliyoruz
kullanıcı_adınız ALL=(ALL:ALL) ALL
Benim kullanıcı adım myway. İşlemden sonra görüntü şu şekilde olacak
# User privilege specification
root ALL=(ALL:ALL) ALL
myway ALL=(ALL:ALL) ALL
Sonra sol üst köşedeki Dosya menüsüne tıklayıp açılan listeden Kaydet' e tıklıyoruz. Sonra sağ üst köşedeki çarpıya basarak kapatıyoruz. Bundan sonra dikkat edeceğimiz husus sudo komutunu verdikten sonra bizden şifre istediğinde root şifresini değil, diğer kullanıcının şifresini gireceğiz.