Gönderen Konu: Linux Mint XFCE disk alanını genişletme  (Okunma sayısı 9234 defa)

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Linux Mint XFCE disk alanını genişletme
« Yanıtla #15 : 21 Mayıs 2016, 12:03:29 »
Ben öyle yapmak istemiyorum , şuanki alanımı genişletmek istiyorum.
Ayrılmamış alanı, Linux Mint'in bulunduğu alana yeniden kurulum yapmadıkça ekleyemezsiniz. İlgili bölüm Mint'e komşu değil. Yeni kurulumda bütün sistemleri silip istediğiniz şekilde bölümlendirerek ayarlama yapabilirsiniz. .Şu sayfa da konu hakkında bilgiler verilmiş. İşletim sistemi farklı olsa da mantık aynı. http://7.enpedi.com/2012/07/sabit-disk-ii-disklerde-bolme-ve.html
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2016, 12:04:53 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı tako

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: Xfce
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: intel i5
« Yanıtla #16 : 21 Mayıs 2016, 16:13:02 »
Ayrılmamış alanı, Linux Mint'in bulunduğu alana yeniden kurulum yapmadıkça ekleyemezsiniz. İlgili bölüm Mint'e komşu değil. Yeni kurulumda bütün sistemleri silip istediğiniz şekilde bölümlendirerek ayarlama yapabilirsiniz. .Şu sayfa da konu hakkında bilgiler verilmiş. İşletim sistemi farklı olsa da mantık aynı. http://7.enpedi.com/2012/07/sabit-disk-ii-disklerde-bolme-ve.html

Peki ben verilerimi , dosyalarımı , uygulamalarımı falan kaybetmeden nasıl yapacağım bu işi ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #17 : 21 Mayıs 2016, 21:07:13 »
Windows kurulu bölümü küçültüp, buradan eldeettiğiniz alanı Linux Mint kurulu bölüme ekleyebilirsiniz. Linux Mint ve Windows kurulu bölümler arasında başka bir disk bölümü olmadığında bu işlemi yapabilirsiniz. Böyle bir işlem sonrasında /etc/fstab dosyasında düzenleme yapmanız gerekebilir, sistemini kurulu olduğu disk bölümünün UUID değeri yeninden boyutlandırma yapılacağı için değişecektir, bu sebeple aşağıdaki komutla öğreneceğiniz kök dizinin (/) yeni UUID değerini /etc/fstab dosyasında değiştirmeniz gerekecektir.

Kod: [Seç]
sudo blkid
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]