Gönderen Konu: Sistem Görüntüsüyle Eski İşletim Sistemine Geçme  (Okunma sayısı 3602 defa)

Çevrimdışı mutluozsoy

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint
Selamlar, ben Mint'e geçmek istiyorum ama daha sonra da win 10' a geçeceğim. Win 10'a geri geçebilmek için sistem görüntüsü almam yeterli olur mu ?

Yani bu fotoğraftaki işlemle harici diskime sistem görüntüsü yedeği alsam sonrasında Linux yüklü bilgisayarıma harici diskimi kullanarak sistem görüntüsü yoluyla tekrar Win 10'u kurabilir miyim ?

Düzenleme: Yazım. Lütfen yazım kurallarına dikkat ediniz.
karakartala

« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2016, 20:19:22 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: sistem görüntüsüyle eski işletim sistemine geçme
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2016, 22:33:46 »
Bu şekilde olur mu bilmiyorum ama CloneZilla ile disk imajını alıp daha sonra tekrar yükleyebilirsiniz. Daha sorunsuz olur diye düşünüyorum.
Ayrıca Windows 10'un yanına Linux Mint kurabilirsiniz.
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı mutluozsoy

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: Sistem Görüntüsüyle Eski İşletim Sistemine Geçme
« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2016, 23:03:00 »
Windows 10 yanına Mint'i kuramıyorum, diskimde çok fazla bölüm varmış. O yüzden olmuyor. Zaten Win 10 çok hata veriyor belli bir süre kullanmak istemiyorum Windows'u. Ama bazı durumlarda bana lazım olacak o zaman geri yüklemek istiyorum. CloneZilla yı da bir araştırayım bakayım.

Mesajlar Birleştirildi.
Hocam Clonezilla'yı araştırdım ama basit bir anlatım bulamadım ve epey de meşakkatli duruyor. Dili de İngilizce. Sistemi kopyalayım derken herşeyi riske atmaktan korkuyorum. Bu programın Türkçesi ya da bildiğiniz daha basit bir anlatımlısı var mı? Ya da alternatif olabilecek daha basit bir program? Açıkçası bu işi programsız halletmek istiyordum ama söylediğim ilk yolda yani "sistem görüntüsü alma" yolunda bu işlemi yapanlar hep Windows üzerinden geri yüklemişler. O kadar baktım nette kimse Linux kurulu bilgisayara windows sistem görüntüsüyle geri yükleme yapmamış. Bu iş nasıl yapılır? Mümkün müdür? Sistem görüntüsüyle ya da Clonezilla gibi programlarla Windows imajı alsam da bunu Linux kurulu bilgisayara nasıl geri yükleyebilirim? Bu konularda illaki bilgi sahibi olan birileri vardır. Help me
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2016, 20:24:52 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux mint 17.3
Ynt: sistem görüntüsüyle eski işletim sistemine geçme
« Yanıtla #3 : 20 Mayıs 2016, 20:01:25 »
Yaptığınız işlem sistemin imaj dosyasını oluşturmaktır. Ben oluşturmuştum ama daha sonra hiç kurmayı denemedim. Biraz bekleyebilirseniz sanal makine de bir kurulum denemesi yapabilirim.

Ayrıca windowsta bash desteği geldi diye duymuştum acaba dd komutu ile imaj dosyası oluşturulabilir mi diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2016, 20:22:28 Gönderen: Muhammed Ali »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #4 : 20 Mayıs 2016, 20:35:00 »
Linux kurulu bilgisayara Windows imajı yüklemekle Windows kurulu bilgisayara Windows imajı yüklemek arasında bildiğim kadarıyla bir fark yok. CloneZilla'nın Türkçe desteği var. RedoBackup, ReMasterSyS, Timeshift, SystemBackup gibi başka yazılımlar da var. Onlara da göz atabilirsiniz. Şu videolarda da imaj alma ve yükleme anlatılmış.
http://www.eba.gov.tr/video/izle/4911e97f99c3c5945068e3fc7a0a560e79cc8b9346002
http://www.eba.gov.tr/video/izle/20761e2c71ff6fe00848446aa13a8ac7df82d8ee16003

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #5 : 20 Mayıs 2016, 21:17:43 »
Sorun yok kurulum başarıyla gerçekleşti. Bu yöntemle aldığınız imaj dosyasını bir usb bellğe yada dvd ye yazdırıp daha sonra tekrardan herhangi bir işletim sistemini kurar gibi kurabilirsiniz.

Çevrimdışı mutluozsoy

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 20 Mayıs 2016, 21:40:15 »
Muhammed ali bey ve karakartala bey çok teşekkür ederim, beni büyük bir dertten kurtardınız ben de fırsatını bulduğum ilk an bu işlemleri yapacağım . Umarım sorun yaşamam.yardımlarınız için çok sağolun.
Düzenleme: Yazım. Lütfen yazım kurallarına dikkat ediniz.
karakartala
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2016, 21:42:58 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2016, 22:42:48 »
Rica ederim.