Gönderen Konu: Çoklu Önyükleme - Hangi Linux'u Önce Yüklemeli  (Okunma sayısı 2711 defa)

Çevrimdışı Lin_Win

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: NVIDIA GeForce GT 630
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2.50GHz
Çoklu Önyükleme - Hangi Linux'u Önce Yüklemeli
« : 23 Mayıs 2016, 03:10:40 »
Merhabalar...

Anladım ki Linux'u kavramak için sanal makineye kurmak pek yararlı olmuyor. Ayrıca işin tadı tuzu da kalmıyor. Sizlerden şunu öğrenmek istiyorum:

Bilgisayarım sabit diski 4 bölümlü: C:\ 'de Windows yüklü, D:\ 'de veriler var. E:\ ve F:\ ise boş. Bu boş iki bölümün birine "Linux Mint Cinnamon", birine de "Kali Linux" yükleyeceğim. Bu iki Linux versiyonunun hangisini daha önce yüklemem iyi olur? Bir diğer açıdan soracak olursam, böyle bir yükleme sıkıntıya neden olur mu?

Sanırım hangi Linux'u son olarak yüklersem, açılışta onun önyükleme yöneticisi devreye girecek. Sorma sebeplerimden biri bu. Açılışta hangisinin önyükleme yöneticisi tercih edilmeli?
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2016, 03:12:35 Gönderen: Lin_Win »
Toplumun genelinin neler döndüğünden haberi yoktur, hatta haberi olmadığından bile haberi yoktur. (Noam Chomsky)

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux mint 17.3
Ynt: Çoklu Önyükleme - Hangi Linux'u Önce Yüklemeli
« Yanıtla #1 : 23 Mayıs 2016, 05:41:58 »
Bişey farketmez. Yani görüntü haricinde hepsinin işlevi ve kapasitesi aynı zaten. Yani ne sırayla kurduğunun bi önemi yok. Hangisini daha önce denemek istiyorsan onu kur derim.

Çevrimdışı Lin_Win

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3
  • Grafik Kartı: NVIDIA GeForce GT 630
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2.50GHz
« Yanıtla #2 : 23 Mayıs 2016, 07:17:26 »
Önce Mint'i kurdum... Disk bölümleme işlemleri gayet kolay; Windows'un eski fdisk'ini andırıyor... Mint'in kurulumu zaten çok kolay ve kullanıcı dostu...

Ama Kali'ye gelince işler değişti... Kuramadım... Disk bölümlemesi/ayarlamasından sonra kuruluma başlayınca hata verdi... Birkaç kez denedim ama Kali yola gelmedi... Adını aldığı Hint tanrıçası gibi kaprisli...

Fakat bu kez Kali'nin yüklenmesi yarım kaldığı için önyükleme yöneticisi bozuldu, işletim sitem(ler)i yüklenemedi... Tekrar kurdum Mint'i; kurarken de Kali'ye ayırdığım disk bölümü Mint'e aktardım; çatlasın Kali !!! Hem zaten Kali, CD'den de çalışıyor; şimdilik bana o da yeter...

Ama tabi keşke kurabilseydim... Neyse; canım sağ olsun...  :)
Toplumun genelinin neler döndüğünden haberi yoktur, hatta haberi olmadığından bile haberi yoktur. (Noam Chomsky)

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux mint 17.3
« Yanıtla #3 : 23 Mayıs 2016, 17:52:02 »
Sorun çözüldüyse ne mutlu sana :D