Gönderen Konu: Linux Mint 18 Sarah Cinnamon & MATE Beta ISO Dosyaları Test Sürecinde  (Okunma sayısı 7019 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Kararlı Sürümü Haziran ayı ortasında yayınlanması planlanan Linux Mint 18 Sarah'ın, Cinnamon ve MATE masaüstü için Beta - Sürüm Adayı (RC) ISO kalıpları hazırlandı ve test sürecine başlandı.

Cinnamon ve Mate masaüstü ortamları için hazırlanan Beta ISO kalıpları ile ilgili gelişmeleri aşağıdaki bağlantıdan takip edebilirsiniz.

http://community.linuxmint.com/iso

Beta ISO kalıpları test sürecini başarıyla geçerek onaylandığında FTP sunucularına alınarak yayınlanacaklar.

Not 1: Bu ISO dosyaları hata bildirimlerinde bulunulması için yayınlanacaktır.

Not 2: Linux Mint 18 Sarah sürümünde forum üyelerimizden Sezgin Mendil'in ( [member=29]sezmen[/member] ) 4 adet çalışması da arkaplan resimleri arasında yerini almış, kendisine katkısından dolayı teşekkür ederiz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
İyi haftasonları olsun,
Butterfly, öncelikle Linuxmint'in yeni sürümünün hayırlı olmasını diliyorum.
Yeni sürümüye 17.3 farklı olarak nasıl değişiklikler gerçekleşecek? 17.3 sürümündeki işlevsellik 18 sürümünde de devam edecek mi?
Bir de, 17.3 sürümünden 18 sürümüne yeniden kurulum yapmaya gerek kalmadan güncelleme yoluyla geçebilecek miyiz?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Linux Mint 18 Sarah, Ubuntu 16.04 LTS (Uzun Destekli Sürüm) taban alınarak hazırlanıyor, yani temelde en önemli değişiklik tabanda gerçekleşecek. Yine Linux Mint 17.x serisinde olduğu gibi, Linux Mint 18 içinde 4 sürüm yayınlanacak (Linux Mint 18, 18.1, 18.2, 18.3). Cinnamon ve MATE masaüstünün yanında, bu sürümler yayınlandıktan sonra KDE ve Xfce masaüstü ortamlarını içeren sürümlerde olacak.

Yeni sürümle birlikte masaüstü ortamlarının daha yeni sürümleri kullanılacak, Linux Mint araçlarına birkaç yeni özellik eklenmiş durumda. Linux Mint 18 ile X uygulamalarıyla tanışacağız, bu uygulamalar Cinnamon, MATE ve Xfce sürümler kullanılacak.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=5345.0

Linux Mint 17.3 sürümden yükseltme yapılabilmesi gündemde, bunun ne şekilde olacağı şu an belli değil. Bununa birlikte taban değiştiği için yükseltme yapmak yerine sıfırdan kurulum yapmak daha uygun olabilir. Linux Mint 18 Sarah'dan sonra çıkacak 3 sürümde aynı tabanlı olacağı ve Güncelleme Yöneticisi yardımıyla yükseltme yapılabileceği düşünüldüğünde, temiz bir ortam ile kullanıma başlamak daha uygun olabilir.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
Ubuntu 16.04 e baz alarak diyebilirim ki ekran parlaklığı sorunu Mint 18 de minimize olacağını düşünüyorum.
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı sezmen

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Pardus 19.3
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
Bilgilendirme için teşekkürler...

Önceki sürümde 1 fotoğrafım kullanılmıştı, yeni sürümde 4 adet fotoğrafımın kullanılacak olması beni daha da sevindirdi. Bu gidişle yeniden fotoğraf çekmeye başlayacağım sanırım.
Bu arada geçtiğim sürümde yaşanan açık kapı sorunu nedeniyle linuxmint için pause tuşuna başmıştım. Bu haber yeniden hareket kazandırabilir.
Linux merakla başlar, bağımlılık yapar. Linux gönül işidir.
https://500px.com/sezginmendil

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
[member=29]sezmen[/member] fotoğraflarından 4 tane olması sevindirici haber.

Yeni sürümü merakla bekliyorum. Ubuntu gibi 6 ayda bir sürüm çıkartma olayından vazgeçmeside Cinnamon evriminden daha net anlaşılıyor. Son 2-3 senedir Ubuntu'dan dişe dokunur bir yenilik görmedik zaten.  Mint 17.3 üzerinde çalışan sürüm Unity'den biraz yavaş kalıyordu umarım bu sürümde performans artışı da olur.
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2016, 18:40:43 Gönderen: meda »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Reddedilen 2 ISO kalıbından sonra 3. ISO kalıbı test sürüşüne başlamış görünüyor.

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
Dun Nvidia güncellemesinden  sonra Ubuntu 16.04  çökünce tüm yönüyle yönümü Linux mint 18 'e  yönelttim. İnşaallah en kısa zamanda 18 sürümü çıkar.
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Linux Mint 18 Sarah'ın, Cinnamon ve MATE masaüstü için Beta - Sürüm Adayı (RC) ISO kalıpları test sürecini başarıyla geçerek onaylandılar. Artık konuyu kilitleyip Linux Mint 18 Cinnamon ve MATE Beta - Sürüm Adayı (RC) ISO dosyalarının FTP sunucularında yer edinmesini bekleyebiliriz.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Alıntı
Hmm.. I found why the Xserver didn't start for jan-olof and exploder. The intel module is missing. This affects the 64-bit ISOs too. I need to reject them all and regenerate 4 new ISOs I'm afraid.

ISO dosyaları onaylanmıştı ama son anda Clem Intel GPU sürücüsü ile ilgili bir sorun farketmiş. Şimdi bu sorunun düzeltilmiş olduğu ISO dosyalarının hazırlanıp teste alınacağı gözüküyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Linux Mint 18 Sarah'ın, Cinnamon ve MATE masaüstü için Beta - Sürüm Adayı (RC) ISO kalıpları test sürecini başarıyla geçerek onaylandılar ve sunuculardaki yerlerini almaya başladılar.

Şu an ISO dosyalarının resmi duyurusu yapılmadı, bununla birlikte aşağıdaki bağlantıdan ISO dosyaları indirilebilir durumda.

http://ftp.heanet.ie/pub/linuxmint.com/testing

[error]Dikkat : Bu ISO dosyalarının kararlı sürüm için hata bildirimleri yapılmak amacıyla hazırlandığını gözardı etmeyiniz.[/error]