Gönderen Konu: linux mint 16 cinnamon uç birim komutları hakkında  (Okunma sayısı 4581 defa)

Çevrimdışı Ular

• Çok Yeni Penguen
  • *
Yeni kullanıcı olduğumdan çok merak ettiğim soru var kusura bakmayın. Gördüğüm kadarıyla uç birimden çok rahat her şeyi kontrol edebiliyoruz. Bu benim çok hoşuma gitti. Fakat uçbirimi nasıl kullanacağımı pek bilmiyorum, uç birim komutlarını ve ne işe yaradıklarını, bir şey yapacağımız zaman uç birimde nereden başlayacağımızı öğreten bir internet adresi veya döküman tarzı yardım alınabilecek kaynak varsa paylaşabilirmisiniz. Saygılarımlar...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: linux mint 16 cinnamon uç birim komutları hakkında
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2014, 20:25:51 »
Temel komutları bir arada bulabileceğiniz bir adres göstermek zor. En azından ben bilmiyorum. Yakın zamanda basılmış olan Kemal Demirez'in Linux 2012 kitabı başlangıç için faydalı olabilir. Fiyatı 20 TL'nin altında ve arattığınızda internetten sipariş verebileceğiniz kaynaklara ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıda incelenebilir.

http://www.belgeler.org/howto/kitapcik.html
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2014, 21:16:59 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Ular

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2014, 20:31:46 »
Kaynak için çok teşekkür ederim. Şunu da sormak istiyorum bu kaynak linux mint için faydalı olurmu. GNU/Linux yazıyordu sayfada GNU dağıtımıyla alakalı bir kitapmı acaba. Yoksa tüm dağıtımlar temelde aynımı.

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2014, 20:48:29 »
Komutlar hepsi için geçerli. Mint' te de çalışır. Bunun yanında girilen her komut bir sonuç üretir. O sonuçları yorumlamayı bilmek gerekir. Örneğin ifconfig komutu ile IP adresimizi öğrenebiliriz. Uzun bir çıktı verir. Hangi satıra bakacağımızı bilmezsek istediğimiz bilgiye ulaşamayız. Ustalık biraz da burada devreye giriyor. Bağlantı problemi yaşadığımda, ekran çözünürlüğü ile ilgili bir sorun yaşadığımda sorunun nereden kaynaklandığını bulmak için hangi komutları vermem gerektiğini biliyorum. Lâkin çıktıları yorumlamayı bilmediğim için burada üstadlara sormaktan başka çâre kalmıyor