Gönderen Konu: Virtualbox Sanal makineleri dışarı ve içeri aktarma hakkında  (Okunma sayısı 8245 defa)

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Merhaba;

Linux Mint 18 sürümü için sistemi baştan kurmak istiyorum, bu bağlamda eski Virtualbox sanal makinelerimi  saklayıp, yeni sürüm ile birlikte tekrar yüklemek istiyorum.
Kısaca adım adım hangi yönergeleri izlemem gerektiğini yazabilir misiniz ? (Cihazı dışarı aktarma ve içeri aktarma hakkında)
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Virtualbox Sanal makineleri dışarı ve içeri aktarma hakkında
« Yanıtla #1 : 17 Haziran 2016, 16:15:53 »
Virtualbox => Dosya menüsü altındaki "Cihazı dışa aktar" seçeneği .ova biçimli bir dosya oluşturuyorsunuz. Sonra bunu istediğiniz bir sistemde Virtualbox => Dosya menüsü altındaki "Cihazı içe aktar" seçeneği ile içe aktarabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı rozyurt

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Qudro K2200
  • İşlemci: İntel Xeon E5
« Yanıtla #2 : 17 Haziran 2016, 16:58:18 »
eğer virtualbox' taki sanal makinelerin işletim sisteminin olduğu disk bölümünden farklı bir bölümdeyse dışa aktar-içe aktar işlemi yapmadan yeni işletim sistemi kurulumundan sonra kolayca ulaşabilirsin(tabiki sanal makinelerin tutulduğu disk bölümünü formatlamamak koşuluyla).

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #3 : 18 Haziran 2016, 13:56:41 »
Virtualbox => Dosya menüsü altındaki "Cihazı dışa aktar" seçeneği .ova biçimli bir dosya oluşturuyorsunuz. Sonra bunu istediğiniz bir sistemde Virtualbox => Dosya menüsü altındaki "Cihazı içe aktar" seçeneği ile içe aktarabilirsiniz.

Biçim türü ne olacak
OVF 0.9
OVF 1.0
OVF 2.0
Manifest dosyası yazmam gerekli mi ?

Ayrıca yeniden yüklerken tüm ağ kartlarının mac adreslerini yeniden başlat seçilmeli mi?
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2016, 14:23:11 Gönderen: ckursadturk »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı TurkA

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • @fclburak
    • fikirler
  • Dağıtım: Ubuntu 16.04
« Yanıtla #4 : 19 Haziran 2016, 01:34:33 »
ovf türü bir sürüm modeli olarak düşünebilirsin sistemi yenilediğinde yüklediğin vbox sürümü aynı olursa bir sorun yaşamazsın. Şu şekilde destekliyor desteklemiyor eğer yeni kurduğun veya kuracağın vbox sürümü düşük olursa bu değeri de düşük seçmende fayda var 1.0 ı seçebilirsin.

https://docs.oracle.com/cd/E26217_01/E26796/html/qs-import-vm.html ayrıca buradanda yararlanabilirsin.

Manifest , dosya yapılan işlemi veya ayarları kaydediyordu sanırım bunu yapmana gerek olduğunu düşünmüyorum ama oluşturadabilirsin.

Mac adresini yenilemeye gelince seçilmeli mi ? Bunu şöyle açıklayayım diyelimki aynı *.ova ya da *ovf iki kere farklı isimde kurdun yani ayarları olduğu gibi içe aktardın. Bu iki sanal makineyi aynı anda açarsan ne olur ? Mac adresleri aynı olacağından biri ip alırken makinenin diğeri ip alamıyacak bunun sebebi ise Mac adresleri herhangi bir cihaza ip adresi atamak için kullanılıyor bir bağlamda. AP ya da ip dağıtan sunucu (dhcp) seni buradan tanıyor. Sonuç olarak seçmende fayda var en fazla mac adresi değişir.

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #5 : 01 Temmuz 2016, 03:17:07 »
ovf türü bir sürüm modeli olarak düşünebilirsin sistemi yenilediğinde yüklediğin vbox sürümü aynı olursa bir sorun yaşamazsın. Şu şekilde destekliyor desteklemiyor eğer yeni kurduğun veya kuracağın vbox sürümü düşük olursa bu değeri de düşük seçmende fayda var 1.0 ı seçebilirsin.

https://docs.oracle.com/cd/E26217_01/E26796/html/qs-import-vm.html ayrıca buradanda yararlanabilirsin.

Manifest , dosya yapılan işlemi veya ayarları kaydediyordu sanırım bunu yapmana gerek olduğunu düşünmüyorum ama oluşturadabilirsin.

Mac adresini yenilemeye gelince seçilmeli mi ? Bunu şöyle açıklayayım diyelimki aynı *.ova ya da *ovf iki kere farklı isimde kurdun yani ayarları olduğu gibi içe aktardın. Bu iki sanal makineyi aynı anda açarsan ne olur ? Mac adresleri aynı olacağından biri ip alırken makinenin diğeri ip alamıyacak bunun sebebi ise Mac adresleri herhangi bir cihaza ip adresi atamak için kullanılıyor bir bağlamda. AP ya da ip dağıtan sunucu (dhcp) seni buradan tanıyor. Sonuç olarak seçmende fayda var en fazla mac adresi değişir.

Bilgiler için teşekkür ederim.
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ