Gönderen Konu: [Çözüldü] Hangi Sürüm Kullanılmalı ve uyumluluk?  (Okunma sayısı 2695 defa)

Çevrimdışı texasli06

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Son Kullanıcım
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: xfce
  • Grafik Kartı: Amd R5, Radeon HD 8500M
  • İşlemci: Amd A8
Merhaba Linux Mint ailesi

Ben Linux Minte geçiş yapacağım ancak aklımda bir kaç soru var.
Linux Mint 17.3 Cinnamon inceledim ama ubuntu tabanlı olduğu için yanılmıyorsam  6 ayda bir yeni sürümü çıkmaktadır.
Linux 13 Maya ise 2017 ye kadar desteği olan bir sürüm, anladığım kadarıyla.

Sorularıma gelecek olursam.
1) 2 farklı sürüm çıkmaktadır birisi uzun süreli birisi kısa süreli olmak üzere bu sürümler arasında ne gibi farklar vardır, Yazılım merkezi güncelliğinden dolayımıdır?
2) 6 aylık sürümü yüklersem her yeni çıkarılan sürümde, yeniden formatlayıp tüm ayarları sıfırdanmı yapmalıyım yoksa update aracılığı ile yüklenir mi?
3) Uzun sürelimi devamlı çıkan linux mint mi kullanılmalıdır?
4) Budgie Masaüstü ortamını kurarsam yazılım merkezi güncellemesi yapılmalımıdır ve uyumsuzluk sorunu çıkabilir mi?

Dersine çalışmış ama bu konuda çok amatör birisiyim.
15 günlük sanalda deneyimim var sadece ve google aracılığı ile bulamadığım sorularım bunlar sadece.
Anlayışınız için teşekkür ederim.

« Son Düzenleme: 22 Haziran 2016, 22:39:29 Gönderen: texasli06 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Hangi Sürüm Kullanılmalı ve uyumluluk?
« Yanıtla #1 : 20 Haziran 2016, 10:27:35 »
Linux Mint 17 sürümden itibaren sadece LTS (uzun destekli sürüm) taban alınarak sürüm çıkarılmaktadır. 6 ayda bir yeni gelen sürümler aynı taba ile gelmektedir.

Linux Mint 17, 17.1, 17.3, 17.3 => Ubuntu 14.04 LTS
Linux Mint 18.x serisi => Ubuntu 16.04 LTS

Taban alınan sürümler arasında güncelleme için bağlantıdaki konuda anlatıldığı biçimde olmaktadır. https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4955.0

Budgie masaüstünü kullanmak istiyorsanız, bu masaüstü ortamının varsayılan olarak desteklendiği bir dağıtım denemeniz daha uygun olur.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı texasli06

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Son Kullanıcım
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: xfce
  • Grafik Kartı: Amd R5, Radeon HD 8500M
  • İşlemci: Amd A8
Ynt: Hangi Sürüm Kullanılmalı ve uyumluluk?
« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2016, 23:59:38 »

Budgie masaüstü ortamını kullanan solus os'nin yazılım merkezi bana çok kısıtlı geldi o yüzden linux mintte denemek istemiştim ancak sorun değil Cinnamon ya da mate kurup kullanabilirim sonuçta özelleştirince çok şık görüntü alabiliyoruz.
Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.