Gönderen Konu: [Çözüldü] Dropbox Yüklerken Hata Veriyor ( Linux Mint 18)  (Okunma sayısı 4927 defa)

Çevrimdışı alperberk

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18 - 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Amd Radeon HD 6610M
  • İşlemci: i7 - İntel
  Merhaba ;
Dropbox ı ilk önce depodan kurmayı denedim fakat sürekli "Trouble connecting to Dropbox servers. Maybe your internet connection is down, or you need to set your http_proxy environment variable." hatası alıyorum.  Daha sonra dropbox ın sitesinden indirdiğim .deb paketi ile kurduğumda da aynı hatayı aldım. En son  yine dropbox ın sitesinden "Install via command line"  altındaki komutlarla yükledim  ve o şekilde açtım fakat bu seferde uçbirimi kapatınca dropbox da kapanıyordu.  Onu da sildim ama çok sağlıklı bir temizleme yaptığımdan emin değilim.  Aktif rol oynar mı bilemem fakat şunu da belirtmemde fayda var, dropbox yüklerken hem firewall açık hem de kapalıyken aynı hataları aldım.  Sorunumu bir türlü çözüme kavuşturamadım yardımcı olursanız sevinirim. 
« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2016, 22:40:04 Gönderen: alperberk »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Dropbox Yüklerken Hata Veriyor ( Linux Mint 18)
« Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2016, 17:09:31 »
Dropbox yüklendikten sonra sistem çekmecesinde görünen Dropbox simgesine sağ tıklayıp Preferences seçeneğini seçiniz. General sekmesinde bulunan Start Dropbox on system startup seçeneğini işaretleyip kaydediniz. Sistemi yeniden başlattığınızda Dropbox otomatik olarak başlayacaktır.

Çevrimdışı alperberk

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 05 Temmuz 2016, 18:47:11 »
Uçbirim ile yükledikten sonra dediğinizi yaptım fakat faydalı olmadı uçbirimi kapattığım zaman dropbox da kapanıyor ve o seçenek seçili olsada bilgisayarı yeniden başlattığımda başlangıta çalıştır şeçeneğini iptal ediyor.  Bu dediğim sorun dropbox ın sitesindeki  "Install via command line"  altındaki komutlar ile  yüklediğim zaman oluyor. Diğer türlü yüklerken  yine proxy hatası alıyorum.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 05 Temmuz 2016, 21:31:06 »
Dropbox'ı kurup denedim. Dediğiniz gibi bende de ilgili yeri işaretlememe rağmen başlamadı. O zaman uygulamayı başlangıca elle ekleyelim. Önce aşağıdaki komutla Dropbox için bir sembolik bağlantı oluşturunuz.
Kod: [Seç]
sudo ln -s ~/.dropbox-dist/dropboxd /usr/bin/dropboxArdından Menü>Başlangıç Uygulamaları>Ekle seçeneğine tıklayınız. İsim kısmına Dropbox komut kısmına /usr/bin/dropbox yazıp kaydediniz. Bu işlem sonrasında Dropbox açılışta otomatik olarak başlatılacaktır. Ayrıca Dropbox'u uçbirimden başlatmak için de dropbox yazıp giriş(enter) tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

Çevrimdışı alperberk

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 05 Temmuz 2016, 22:38:29 »
Söylediklerinizi uyguladım ve sorunum çözüldü.  Şu an sorunsuz çalışıyor. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.