Gönderen Konu: Harddisk görünmüyor.  (Okunma sayısı 3740 defa)

Çevrimdışı 1huso1

• Çok Yeni Penguen
  • *
Harddisk görünmüyor.
« : 02 Mayıs 2014, 15:55:32 »
Ben linux mint 16 cinnamon kullanıyordum. 1 ay kulladım. Ama bazı nedenlerden dolayı windows geçmem gerekiyor. Sorunlar oluştu. İlk olarak windows 7 herhangi bir sürümde format sırasında harddiskleri görmüyor. Xp yükledim. Slow biçimlendirdim gene aynı. Ayrıca windows 8.1 yükleyince ekran kartını yüklediğim vakit ekran gidiyor. Bu sorunların hepsi linux mint yükleyince ortaya çıktı. Sorunsuz bir şekilde windows yüklemem için yardım eder misiniz?

Bilgisayar dell inspiron n5110

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Harddisk görünmüyor.
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2014, 16:45:20 »
Sisteminizi çalışan CD/DVD/USB ile açıp Windows'un tanıyabileceği (NTFS/Fat32) bir dosya sistemi için Gparted ile biçimlendirmeyi deneyiniz. Maalesef Windows yüklemenize yardım edemiyoruz. Forumumuz Linux dağıtımları ve ve bu dağtımlarda çalışan GNU/açık kaynak uygulamaları için destek veriyor sadece.

Paylaştığınız bilgilerden Windows 8 yükleyebildiğiniz anlaşılıyor. Harddikleri görmeme sorunun, Linux Mint kurulumu ile alakası olacağını sanmıyorum. Siz diskinizi uygun dosya sistemi ile biçimlendirten sonra Windows görmüyorsa sorunun nedeni başka bir şey olabilir. Diskinizi sıfırlayabileceğiniz bir uygulama bula
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2014, 16:52:45 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]