Gönderen Konu: Linux Mint'in Geleceği  (Okunma sayısı 3938 defa)

Çevrimdışı Depresif

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Ryzen 3 2200G
  • İşlemci: Ryzen 3 2200G (APU)
Linux Mint'in Geleceği
« : 05 Temmuz 2016, 07:00:33 »
     Linux Mint geliştiricilerinin seçimi sizce hangisi olacak ?

Gelecek planları Ubuntu tabanlı Mint ve Lmde'nin birlikte geliştirilmeye devam edilmesi mi ?  Yoksa ilerleyen zamanlarda tamamen Debian tabanına geçilmesine yönelik bir proje midir Lmde ?  Belki de Mint daha ileriki zamanlarda Debian'ı da aradan çıkarıp taban olarak bağımsızlaşmak istiyordur ve Lmde bunun ilk adımıdır.

Bu konuda topluluğun fikirlerini alalım.

İlgili bağlantı :

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=42.0
« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2016, 07:08:15 Gönderen: Depresif »
Kitapların şarjı bitmez, bisikletler benzin istemez. Özgürlük budur.

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Ynt: Linux Mint'in Geleceği
« Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2016, 09:34:34 »
Debian tabanında kalmasından yanayım.  [size=78%]Uygulama fazlalığı, kararlılık en önemli sebepler. Kendi tabanı için daha fazla iş gücü gerekeceğinden var olan yapıya katkı yapmak en iyisi. Son zamanlarda 2 dağıtım favorim Elementary OS ve Mint dağıtım politikaları 2 senede bir kararlı tabanı kullanmak. Cinnamon ve Pantheon ortamları müthiş gelişti. Yeterli mi hayır rakipler güçlü destek az. [/size]
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 05 Temmuz 2016, 13:58:12 »
Yakın zaman için Linux Mint ve LMDE olarak farklı sürümler halinde geliştirilmeye devam edileceği öngörülebilir. LMDE olası bir taban değişimi için ortaya çıkmış bir proje olarak değerlendirilse de, genel topluluk içinde Ubuntu tabanı ile devam edilmesi de ağır bastığı için süreç bu mecrada devam etmedi. Kendine ait bir taban çıkarmak ciddi emek istiyeyen bir yöntem. Şu an mevcut iş gücü Cinnamon masaüstünün ve X uygulamalarının geliştirilmesi ile birlikte, Cinnamon'a eklenen bazı özelliklerin MATE masaüstüne aktarılması ağırlıklı olarak devam ediyor. Linux Mint geliştirici ekibi 8-9 kişiden oluşuyor, bunlara dışarıdan katkı yapanlar ve forum vb. ekipler dahil değil. İleride ekip sayısı ve niteliği arttığında taban değişimi gündeme gelebilecek bir husus olabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
« Yanıtla #3 : 05 Temmuz 2016, 14:10:13 »
Debian tabanında kalmasından yanayım.  [size=78%]Uygulama fazlalığı, kararlılık en önemli sebepler. Kendi tabanı için daha fazla iş gücü gerekeceğinden var olan yapıya katkı yapmak en iyisi. Son zamanlarda 2 dağıtım favorim Elementary OS ve Mint dağıtım politikaları 2 senede bir kararlı tabanı kullanmak. Cinnamon ve Pantheon ortamları müthiş gelişti. Yeterli mi hayır rakipler güçlü destek az. [/size]

Elementary eskiden çok sorunluydu, düzelme var mı? Öneriyor musunuz?

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #4 : 05 Temmuz 2016, 18:21:36 »
Elementary OS-Freya 0.3.2 ile oturmuş bir sistem oldu. En azından genel kanı bu yönde kararlılık olayı biraz da donanıma bağlı olduğundan bilgisayarınızda uçar kaçar diyemem ama denemedende olmaz. Şans verin.  :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
« Yanıtla #5 : 07 Temmuz 2016, 00:51:49 »
Elementary OS-Freya 0.3.2 ile oturmuş bir sistem oldu. En azından genel kanı bu yönde kararlılık olayı biraz da donanıma bağlı olduğundan bilgisayarınızda uçar kaçar diyemem ama denemedende olmaz. Şans verin.  :)

Ben Freya sürümünü denemiştim, hatta 1-2 aylığına bilgisayarımda kalmıştı. Üst panelin bazen tıklanmama sorunu oluşuyordu mesela. Kullandığım sürüm 0.3.1 versiyonu olabilir tekrardan yükleyip denemek lazım. Şuan Manjaro Xfce kullanıyorum ve gerçekten memnunum.  :)  Aklım elementaryOS sadeliğine gitti, indirip tekrardan kurayım onu en iyisi.  :D