Gönderen Konu: Linux Mint'de Oynayabileceğim Türkçe Oyun Tavsiyesi  (Okunma sayısı 6405 defa)

Çevrimdışı özgürruh61

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linüx mint 17,3rosa
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
Merhabalar arkadaşlar,

Linux Mint kullanıcısıyım, Linux Mint'de oynayabileceğim Türkçe oyunlar nelerdir? Bana bir tek opentt denk geldi o da çok karışık ve zor geldi. Önerisi olan arkadaşlar varsa çok sevinirim, herkese şimdiden teşekkürler.

İyi bayramlar dilerim. :)

Düzenleme : Varsayılan forum biçimi ve yazım kuralları
Bakınız =>
Forum Kuralları
« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2016, 20:34:53 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Linux Mint'de Oynayabileceğim Türkçe Oyun Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2016, 17:42:39 »
Yazılım yöneticisine açıklaması Türkçe olan oyunlara bakabilirsiniz. Açıklaması Türkçe olanların muhtemelen çevirileri yapılmıştır. Örneğin şu oyunların çevirileri %100'e yakın: 0.A.D, Wesnoth, Warzone 2100 ...

Çevrimdışı özgürruh61

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2016, 18:08:23 »
Çok teşekkür ederim peki internetten indirebilebileceğim linüxmintte oynayabileceğim özel oyun var mı
Şimdiden teşekkür ederim

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 07 Temmuz 2016, 19:33:23 »
Steam, gog.com vb. yerlerden oyun indirebilirsiniz. Linux oyunları için de şuraya bakabilirsiniz. https://lgdb.org/games

Çevrimdışı özgürruh61

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 07 Temmuz 2016, 21:16:49 »
Tamam çok teşekkür ederim

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
Ynt: Linux Mint\'de Oynayabileceğim Türkçe Oyun Tavsiyesi
« Yanıtla #5 : 08 Temmuz 2016, 00:12:59 »
İyi geceler olsun,
özgürruh61, Yazılım yöneticisinden bulacağınız "wine" uygulamasını mono ve gecko paketleriyle birlikte kurduktan sonra (yoksa wine çalışmaz) herhangi bir windows oyununu (sizin için Türkçe) .exe uzantısına sağ tıklayıp, "Wine ile kur" diyerek tıpkı Windows'da program kurar gibi kurabilirsiniz.
Kurduktan sonra da programın masaüstündeki kısayolunu tıklayıp, programı (sizin için oyun) windows'daki gibi rahatlıkla çalıştırabilirsiniz.
Ben şimdiye kadar linuxmint'te grafik düzeyi yüksek programları bile yukarıda anlattığım yöntemle kurup çalıştırdım. Ve halen de çalıştırmaya devam ediyorum sorunsuz biçimde.
Yalnız hemen belirteyim, uzak masaüstü bağlantı programları gibi Windows'a özgü programları wine ile kuramıyorsunuz. Bunlar için Linux ortamında çalışan uygulamalar bulmanız gerekiyor.

Mesajlar Birleştirildi.
Bu arada bir noktayı daha belirteyim: www.gezginler.net adresinden istediğiniz Windows oyununu ve programını indirip wine ile Linuxmint ortamında kurabilirsiniz.
Bu sitede aynı zamanda Linux uygulamaları da var. Fakat Linuxmint'le ne kadar sağlıklı çalışır ve hatta sağlıklı kurulabilir mi... Tartışılabilir!
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2016, 00:15:59 Gönderen: serdar »