Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux Mint Kurulumu Sonrası Windows Açılış Menüsünde Görünmüyor  (Okunma sayısı 3080 defa)

Çevrimdışı Remusan

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce 610M
  • İşlemci: İntel Core i3-3110 2.40 gHz
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, ben yeni üye oldum foruma. Zaten olacaktım ancak sorunumdan dolayı mecbur hemen kayıt oldum. Ben windows 10 kullanıyordum, linux minti sevdiğimden dual boot yaptım. Şimdi herşeyi yaptım fakat sorunum şu ki, başlangıçta sadece linux mint gözüküyor. Yani windows 10 gözükmüyor ve giremiyorum. Şimdi linux mint ile girdim. Herşey normal çalışıyor bir de bu konudaki arkadaş yazmıştı
Kod: [Seç]
sudo update-grub kodunu onu terminalde yazdım şöyle birşey çıktı
Kod: [Seç]
Grub yapılandırma dosyası oluşturuluyor ...
Bulunan linux kalıbı: /boot/vmlinuz-4.4.0-21-generic
Bulunan initrd kalıbı: /boot/initrd.img-4.4.0-21-generic
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.elf
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.bin
Bulunan Windows 10 (loader), /dev/sda1 üzerinde
bitti
Şimdi ben Windows 10a nasıl erişebilirim ?
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler :  )
« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2016, 19:18:53 Gönderen: Remusan »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
[member=3454]Remusan[/member], lütfen sorunla doğrudan ilgisi olmayan bir konuya mesaj göndermeyiniz, bu konu Grub önyükleyici yeniden kurulumu ile ilgili, Windows'un önyükleyici menüsüne eklenmesiyle doğrudan alakalı değil. Ayrıca verdiğiniz komutun çıktısına göre Windows, Grub önyükleyici menüsüne eklenmiş olarak görünüyor. Eğer sorun çözülmediyse yeni bir konu açınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Remusan

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce 610M
  • İşlemci: İntel Core i3-3110 2.40 gHz
[member=3454]Remusan[/member], lütfen sorunla doğrudan ilgisi olmayan bir konuya mesaj göndermeyiniz, bu konu Grub önyükleyici yeniden kurulumu ile ilgili, Windows'un önyükleyici menüsüne eklenmesiyle doğrudan alakalı değil. Ayrıca verdiğiniz komutun çıktısına göre Windows, Grub önyükleyici menüsüne eklenmiş olarak görünüyor. Eğer sorun çözülmediyse yeni bir konu açınız.
Kusura bakmayın, böyle bir uyarı alacağımı tahmin etmiştim : )
Ve evet çözülmüş, youtube-dan bakıp yapmıştım fakat yeniden başlatınca gözükmüyordu, şimdi yeniden başlattım gözüktü Windowsa gire bildim. Teşekkürler..

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Mesajlar Grub önyükleyicisinin yeniden kurulması ile ilgili konudan bölünerek yeni bir konu oluşturulmuştur. Geri bildirime göre sorun çözüldüğü için etiketlenerek kilitlenmiştir.

Lütfen yeni konu açmadan ve mevcut konulara mesaj göndermeden forum düzeni için önce aşağıdaki konumuzu inceleyiniz.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]