Gönderen Konu: Dual Boot sorunu. Linux çalışıyor ama windows 10 a giremiyorum  (Okunma sayısı 6781 defa)

Çevrimdışı mahoni

• Çok Yeni Penguen
  • *
i5 5200 u işlemcili intel hp g4 250 laptobum var. samsung evo 850  250 gb ssd karta dual boot win10+linux mint 18 (veya 17.x) kurmak istiyorum.
yumi ile usb bellek içerisine win10 + mint iso boot ettim. önce win10 kurup ardından yanına linux kuruyorum. grup açılıyor. Linux seçer ilerlerken sıkıntı yok. çalışıyor. Ancak window s seçince  ekran kitlenip kalıyor. ilerlemiyor.

biosda acaba bir koruma mı mevcut ededim. biosa doğru düzgün bir ayar menusu yok. sadece boot stralamsı mevcut. Ne yapmalıyım? neye bakmalıyım.  Acemi değilim daha önce de çeşitli distrolar kurdum ama bu sorun ilk defa başıma geldi.
Sadece win10 (veya 7) kurarsam sorun yok.
Sadece linux kurarsam sorun yok.
Dual boot kurarsam linux da sorun yok windows çalışmıyor. Ben .net developerim her ne kadar asp.net core çıkmıs olsa da hala maintain ettiğim 4.x kodlarımız için windows gerekli.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırıp yeniden dener misiniz?

Kod: [Seç]
sudo update-grub
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
Butterfly hocamizin onerdigi gibi grub onarimini deneyiniz.

Muhtemelen bu sayede cikacaktir dual boot secim ekrani
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı mahoni

• Çok Yeni Penguen
  • *
kendimi yanlış ifae etmişim.  grup seçme ekrnaı geliyor. oradan windows da seçebiliyoruz ama seçince windows acılırken logo gelir (Veya gelmez hızlı geçer) sonra açılır. o kısımda takılıyor işte. aksam olmazsa telefon ile video çeker atarım. ama ben yine de grub onarma deneyim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırıp yeniden dener misiniz?

Kod: [Seç]
sudo update-grub

kendimi yanlış ifae etmişim.  grup seçme ekrnaı geliyor. oradan windows da seçebiliyoruz ama seçince windows acılırken logo gelir (Veya gelmez hızlı geçer) sonra açılır. o kısımda takılıyor işte. aksam olmazsa telefon ile video çeker atarım. ama ben yine de grub onarma deneyim.

Ne demek istediğinizi anladım, bu komut önyükleyici yapılandırma dosyasını yeniden oluşturur, hatalı bir yapılandırma varsa çözüm olabilir.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mahoni

• Çok Yeni Penguen
  • *
ilginç bir şekilde grup onarımı işe yaramadı. Tekrar formatladım. Önce Rufus ile GPT olarak bootladığım windows 10 u kurdum. Ardından Yine rufus ile bootladığım (GPT olarak) linuxu kurdum. Bu sefer ikisi de çalışıyor ama ubuntuya geçmek için açılışta f9 deyip oradan bootmenüden linux efi seçmem gerekiyor. yoksa windows 10 açılıyor. üstelik 2 tane hdd de değil tek hdd var.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Burada anlatıldığı biçimde UEFI sistemler için Grub önyükleyiciyi yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.