Gönderen Konu: Cinnamon Masaüstü Simgeleri Yok Oldu & Intel + Nvidia Hibrit Sürücü Kurulumu  (Okunma sayısı 11043 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Öncesinde farklı işlemler yapmış olma olasılığınız yüksek, normalde bu hataları almamanız gerekir. Linux Mint 18'i yeniden kurup Bumblebee'yi yeniden kurmayı deneyebilirsiniz. Linux Mint veya Ubuntu kurmanız farketmez, adımlar zaten aynı.
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2016, 14:41:34 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı CemalCTN

• Yeni Penguen
  • *
    • -
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: -
  • İşlemci: -
Yalnız o dediğiniz imkansız. Çünkü şey, ben 3 gün önce kurmuştum mint'i sonra bişeyler kurdum. Ardından ekran kartını kurmak istedim, sonra x server hata verdi. Ardından uğraşmamak için temiz format attım. Sonra katoolin kurdum(Kali linux toolları) Ardından yeniden başlattım masasüstü falan görünmedi, ardından ekran kartını kurmaya çalıştığım zaman böyle bişey oldu. Format atmak sorun değil fakat katoolin 5 gb ve 3 günde 2 kere indirdim. Format atmanın sorunu çözeceğine inanıyorsanız atarım,Bu arada ubuntu da da böyle bir sorun oluştuğunu hatırlamıyorum. Yani ekran kartı kurmamıştım ama normal çalışıyordu. Ubuntu kullanmamaın sebebi katoolin kurduktan sonra klasörleme yapmamasıydı, ayrıca cinnamon daha çok hoşuma gidiyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
i386-linux-gnu_gl_conf alternatifinden /usr/lib/i386-linux-gnu/mesa/ld.so.conf girdisinin silinmesi için ya farklı bir depodan yüklenmiş paketlerin yapılandırmayı değiştirmesi ya da aşağıdaki komuta benzer bir komutla silinemsi gerekir. Bu durumda ya farkında olmadan aşağıdakine benzer farklı bir kaynaktaki öneri çözüm amaçlı uyguladınız ya da bahsettiğiniz araç paketinin bulunduğu depodan sistemi güncellediniz.

Kod: [Seç]
sudo update-alternatives --remove i386-linux-gnu_gl_conf /usr/lib/i386-linux-gnu/mesa/ld.so.conf
Katoolin Kali yuvarlanan sürüm deposunu ekliyor, bu depoda Debian kararsız deposunu taban alır. Bu depodan yapacağınız güncellemeler ile mevcut sistemiz çakışıp sisteminizi kararsız hale getirir. Forumda pentest dağıtım ve uygulamalarına destek vermediğimiz alternatifleri için yönlendirme yapamam.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı CemalCTN

• Yeni Penguen
  • *
    • -
Kardeşim benim şimdi format attım ve yanlışlıkla attığın kodu yazdım. Yazdığımı tekrar etti inşallah yine silmemiştir.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Aşağıdaki komutla düzeltebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo update-alternatives --install /etc/ld.so.conf.d/i386-linux-gnu_GL.conf i386-linux-gnu_gl_conf /usr/lib/i386-linux-gnu/mesa/ld.so.conf 500

Çevrimdışı CemalCTN

• Yeni Penguen
  • *
    • -
Eline sağlık aga oldu xD
optirunla açılan glxgears şeysini kapatınca
[VGL] ERROR: in readback--
[VGL]    256: Window has been deleted by window manager
diyor. sorun yok dime kapattığım için öyle diyo
yalnız bişey sorucam bu andan itibaren katoolin kurarsam bozulurmu driver ? en başında katoolin kurduğum için bozulmuştu zaten açık kaynak kodlu driver(sanırsam..)
elle teker tekermi kurmak daha mantıklı olur yoksa ?

Mesajlar Birleştirildi.
Firefoxta aşağı yukarı çıkıp inerken ekran köşeden ortadan ikiye ayrılıyor 1-2 saniyeliğine
sebebi nedir ?
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2016, 17:22:37 Gönderen: CemalCTN »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Alıntı
[VGL] ERROR: in readback--
[VGL]    256: Window has been deleted by window manager

Önemli bir şey değil, optirun ile çalıştırılan bir uygulamanın penceresi kapatılınca çıkan bir bildirim.

Firefox yırtılma sorunu ile ilgili Web Tarayıcıları bölümünü inceleyiniz, çözülmüş bir konu mevcut.

Katolin ile Linux Mint'e kurulum yapmayınız, bu betiğin eklediği depodaki paketler Debian'ın kararsız sürüm deposundan geliyor.
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2016, 17:35:55 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı CemalCTN

• Yeni Penguen
  • *
    • -
Tamam çok teşekkürler şimdi intel de kurdum yırtılma yok, ayrıca firefox değil chrome kullanıcısıyım..

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Rica ederiz.

Konu başlığını etiketlerseniz, konuyu kilitleyebiliriz.

[warning]Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında[/warning]