Gönderen Konu: [Çözüldü] masaüstü ortamı/pencere yöneticisi  (Okunma sayısı 2425 defa)

Çevrimdışı memcey

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
[Çözüldü] masaüstü ortamı/pencere yöneticisi
« : 21 Ağustos 2016, 13:36:17 »
Merhabalar,

Gnu/Linux'u daha iyi öğrenmek, terminale hakim olabilmek için Cinnamon masaüstü ortamımı silerek, sadece pencere yöneticisi kullanmak istiyorum.. Böylelikle terminal kullanmak zorunda kalarak öğrenimimi hızlandırmak istiyorum.  İzlemem gereken yol hakkında (cinnamon kaldırma / pencere yöneticisi kurma)  bilgi verebilir misiniz?
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2016, 21:11:36 Gönderen: memcey »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: masaüstü ortamı/pencere yöneticisi
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2016, 20:20:24 »
Cinnamon'un pencere yöneticisi Mufiifn'dir. Panel, uygulamacıklar, eklentiler gibi öğelerden de Muffin sorumludur. Yani açılış sırasında Nemo dosya yöneticisinin çalışmasını engellerseniz, sadece pencere yöneticisi ile muhatap olursunuz, ama Muffin (çatallandığı Mutter gibi) klasik bir pencere yöneticisinden farklıdır.

Bahsettiğiniz şekilde sadece pencere yöneticisi olarak Openbox'ı kullanabilirsiniz. Zaten Openbox'ı kurup bununla oturum açtığınızda Cinnamon'un öğelerine doğrudan erişemezsiniz. Arama motorlarından aratarak Openbox'ı nasıl yapılandıracağınız ile ilgili konulara ulaşabilirsiniz. Ortamı istediğiniz duruma getirince Synaptic Paket Yönetisi yardımıyla Cinnamon, Nemo ve Muffin ile lgili öğeleri silebilrisiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı memcey

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: masaüstü ortamı/pencere yöneticisi
« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2016, 21:11:24 »
Çok çok teşekkür ederim..