Geliştiriciler tarafından tavsiye edilmese de yapılabilir. Ama bunun yerine ayrı bir disk bölümü oluşturup, bu disk bölümünü /home olarak tanımlayabilirsiniz. Kullanıcıya ait bütün veriler bu /home dizini altındaki kullanıcı dizinlerinde olduğu için, yeni kurulum sırasında özel verilerinize bir zarar gelmez.