Gönderen Konu: Herkese Merhaba  (Okunma sayısı 9201 defa)

Çevrimdışı cristogi

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Tolga Öztürk
  • Dağıtım: Mint
Herkese Merhaba
« : 07 Mayıs 2014, 11:30:04 »
Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum. Dün akşam itibarı ile bilgisayarıma linuxmint 14 kurmuş bulunmaktayım.

Uzun yıllardır linux kullanmayı istiyordum, bugüne nasipmiş. İlk edindiğim izlenimler harika tam beklediğim gibi çok hoşuma gitti. Dilerim kısa zamanda bilmem gerekenleri öğrenebilirim. Yanlız bazı hususlarda gösterenim olmadığı için büyük yardımlara ihtiyacım var diye düşünüyorum. Çok ciddi olarak gördüğüm bazı sorunlarla karşılaştım, acaba çözümü var mı bilmiyorum. Bunlardan bazıları;

- İnternet aşırı yavaş, wireless'ten girdiğim için mi yada başka bir sebepten mi bilemedim
- Google chrome indirip kuramadım, 4 seçenek vardı hepsini denedim yok yükleyemedim, (interneti hızlandırır diye düşünmüştüm)
- PHP kodlarını çalıştırmak, tarayıcıda görüntülemek için neler yapmalıyım. Apache, PHP MyAdmin kurmam gerekiyor mu bunu beceremedim
- Birde Linuxmint 14 eskiymiş sanırım, yeni haline güncellemiyor, yada ben yapamadım.

Arayüzünü, görünümünü çok sevdim. Dilerim tez zamanda linux kullanımını arttırırm (Grafiker olduğum için çok zor ama, ikinci pc olarak kullanacağım, çünkü çok güzel)

Herkese teşekkür ederim. Selam Linux Mint'e.

Çevrimdışı ibrahimt

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 17.3 Rosa
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon x64
  • Grafik Kartı: intel Hd Graphic
  • İşlemci: İntel G2020
Ynt: Herkese Merhaba
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2014, 14:02:37 »
Aramıza hoş geldin.  Ben de daha önceleri linux ortamını beğenmemiştim ama bu kez 3 ayı aşkın süredir kullanıyorum. Mayıs ayı sonuna doğru linux mint 17 çıkacağı haberleri var. 

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
  • Can sıkıntısı işte. Bir dala tutunamadık.
    • Kişisel Blog
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon 18.1 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: ATI HD4850
  • İşlemci: Core 2 Quad
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2014, 14:52:31 »
Merhabalar Tolga Bey. Mint'in en güzel yanlarından birtanesi birçok uygulamayı halihazırda sistemde barındırmasıdır. Yüklü olmayanları ise deposundan yükleyebilirsiniz zaten. Kullanılan herşeyin yasal ve ücretsiz olması en güzel özelliklerinden birtanesi. Benim zorunluluğum olmadığından birincil sistemi Mint kullanıyorum. Oldukça da memnunum. Dilerim siz de uzun zaman memnuniyetle kullanırsınız.

Problemlerin çözümlerine gelirsek. Her problem için ilgili bölümünde ayrı ayrı konular açarsanız size yardımcı olunacaktır.

Saygılar.

Çevrimdışı cristogi

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Tolga Öztürk
« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2014, 15:10:08 »
Hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim, dilerim olurlar, çünkü windows itici gelmeye başladı mint ile tanıştıktan sonra ama internete yavaş girmesi ciddi bir sorun o yüzden kullanamıyorum.

Herşey için teşekkürler, tekrardan. Mint ailesine selamlar :)

Çevrimdışı Quaoar

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2014, 17:29:31 »
Hoşgeldiniz, :) Linux'u sevdiğinize çok sevindim. @kental'ın dediği gibi umarım uzun süre kullanırsınız.
İnternet sorununuz için önceliklie speedtest.net 'ten sonucunuz paylaşın.

Google Chrome kurmak için iki seçeneğiniz var isterseniz yazılım merkezinde "chromium-browser" olarak arayıp kurmak ya da https://www.google.com.tr/intl/tr/chrome/browser/ adresinden "Debian/Ubuntu" seçeneklerinden sisteminizde uygun olanı indirip kurabilirsiniz.

PHP için Apache kullanmanız gerek. Terminali açıp aşağıdaki komutları sırasıyla giriniz.
Kod: [Seç]
sudo apt-get install apache2 php5 libapache2-mod-php5Daha sonra PHP kodunuzu "/var/www/" dizinine kopyalayın. Çalıştırmak içinse web tarayıcıya
Kod: [Seç]
http://localhost/ yazmak.

Linux Mint 14 biraz eski. Şuanki sürüm 16. Ne yazıkki yükseltme şansınız yok direk 14'ten 16'ya. www.linuxmint.com/download.php bu adresten yeni sürümü indirebilirsiniz.

http://www.linuxmint.com/download.php

Çevrimdışı cristogi

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Tolga Öztürk
« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2014, 18:43:38 »
Çok teşekkür ederim @Quaoar o zaman ben hemen onu indirip kurayım, belki bağlantı sorunumu da gidermiş olur. "Terminal" denilen "Uçbirim" oluyor galiba dimi :) ve oraya o kodları girerek apache'yi kurmuş mu olacağım :) bu ne kadar güzel bişey :)

Yeni sürüm için ay sonunu beklesem daha mı iyi olur acaba. Birde her yıl yeni bir versiyon ile geliştiriliyorlar mı ne sıklıkta oluyor?
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2014, 18:46:15 Gönderen: cristogi »

Çevrimdışı Quaoar

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2014, 19:06:17 »
Çok teşekkür ederim @Quaoar o zaman ben hemen onu indirip kurayım, belki bağlantı sorunumu da gidermiş olur. "Terminal" denilen "Uçbirim" oluyor galiba dimi :) ve oraya o kodları girerek apache'yi kurmuş mu olacağım :) bu ne kadar güzel bişey :)

Yeni sürüm için ay sonunu beklesem daha mı iyi olur acaba. Birde her yıl yeni bir versiyon ile geliştiriliyorlar mı ne sıklıkta oluyor?
Evet terminal uçbirim oluyor. Yeni sürüm her altı ayda bir yayınlanıyor. Normalde bir kaç modifikasyonla yeni sürüme uçbirim ile güncellenebilir fakat sizin sürümünüz eski.

Çevrimdışı cristogi

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Tolga Öztürk
« Yanıtla #7 : 07 Mayıs 2014, 19:12:52 »
Benim aslında indirme işlemi bitti mint16 1.2gbyt kadardı ama bitti, şimdi acaba mint 14'ü ekle kaldırdan kaldırıp mint16'yı kurayım mı? Birde korkuyorum mint 16 mint 14 kadar kolay kurulamaz diye

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
« Yanıtla #8 : 07 Mayıs 2014, 19:14:53 »
Benim aslında indirme işlemi bitti mint16 1.2gbyt kadardı ama bitti, şimdi acaba mint 14'ü ekle kaldırdan kaldırıp mint16'yı kurayım mı? Birde korkuyorum mint 16 mint 14 kadar kolay kurulamaz diye

Elini korkak alıştırma cristogi, Linux Mint 16 da, 14 sürümü kadar kıvraktır. :) Bu arada hoşgeldin.

Çevrimdışı cristogi

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Tolga Öztürk
« Yanıtla #9 : 07 Mayıs 2014, 19:18:06 »
Elini korkak alıştırma cristogi, Linux Mint 16 da, 14 sürümü kadar kıvraktır. :) Bu arada hoşgeldin.

Valla ben kuruyorum o zaman, günah benden gitti, sistem çökerse dergisini tasarladığım adama siz hesap verirsiniz :) :) Teşekkür ederim @fortran keşke daha önce deneseymişim Linux'u

Çevrimdışı cristogi

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Tolga Öztürk
« Yanıtla #10 : 07 Mayıs 2014, 19:35:46 »
Ne yaptıysam klasörden çıkaramadım. Çift tıklayıncı bir numaralı resimdeki gibi ekran görüntüsü geliyor, bir iki saniye sonra iki nolu resim ekrana geliyor

Çevrimdışı Quaoar

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #11 : 07 Mayıs 2014, 20:01:07 »
Sistemi mint4win ile mi kurdunuz? Eğer normal kurulum yaptıysanız Deamon Tools ile değil ISO yazdırıcı kullanmanız gerek.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #12 : 07 Mayıs 2014, 20:03:19 »
Linux Mint 16'ya Windows altında Mint4win ile kurulum yapamıyorsunuz maalesef. Linux Mint 16 kurmak için diskinizde yeni bir bölüm oluşturup aşağıdaki bağlantıda anlatıldığı biçimde kurulum yapmayı deneyiniz.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4.0

Lütfen her soru veya sorununuz için uygun forum alanında ayrı konu açınız.

Lütfen bu konuyu yeni sürümü kurma dışındaki sorular için kullanmayalım.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cristogi

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Tolga Öztürk
« Yanıtla #13 : 07 Mayıs 2014, 20:20:07 »
Konu hakkındaki bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.