Gönderen Konu: Linux Mint 13 Fan aşırı çalışması.  (Okunma sayısı 21822 defa)

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 13 "Maya" Cinnamon
Ynt: Linux Mint 13 Fan aşırı çalışması.
« Yanıtla #15 : 08 Mayıs 2014, 23:24:39 »
Kod: [Seç]
glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon HD 4500/5100 Series
    GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,

fglrxinfo
display: :0  screen: 0
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon HD 4500/5100 Series
OpenGL version string: 3.3.11672 Compatibility Profile Context

cat /etc/X11/xorg.conf
Section "ServerLayout"
Identifier     "aticonfig Layout"
Screen      0  "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option     "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option     "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option     "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
Driver      "fglrx"
BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device     "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor    "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth     24
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     24
EndSubSection
EndSection

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #16 : 08 Mayıs 2014, 23:33:23 »
Bir de aşağıdaki komutun çıktısını rica edelim. ATI + Intel hibrid ekran kartı var mı kontrol edelim.

lspci | egrep 'VGA|3D|Display'
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #17 : 08 Mayıs 2014, 23:36:30 »
lspci | egrep 'VGA|3D|Display'
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4530/4570/545v]

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #18 : 09 Mayıs 2014, 10:16:24 »
Günaydın,
Butterfly Hocam , müsaitseniz, yönlendirme işlemine devam edebilir miyiz?

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #19 : 09 Mayıs 2014, 11:22:46 »
sudo apt-get install mesa-utils cpufrequtils Yeniden başlatın.Bu arada sistemle ilgili biraz daha detay geçerseniz enerji tasarrufu konusunda birkaç şey daha tavsiye edebilirim.
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2014, 11:24:47 Gönderen: shadow. »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #20 : 09 Mayıs 2014, 11:58:47 »
Merhaba,
Belirttiğin komutu uçbirimde çalıştırdım.

Yeniden başlatmada veya kapatmada şöyle bir sıkıntı yaşıyorum, direkt shut down 15 yazı gelip restart veya kapanacağına , siyah dos ekranı gibi bir ekran geliyor ve sürekli bir check list şeklinde bir uygulama mı yoksa durum mu? oluyor bir noktada duruyor. Güç düğmesinden zorla kapatmak zorunda kalıyorum.

Enerji/Pil tararrufu konusunda Butterfly'ın açtığı konularda belirttiği bir uygulama gerçekleştirdim. O konuda sıkıntım yok, Sıkıntım fan, ısınma - ve yukarda belirttiğim durum şimdilik.

İlgininiz için tşkler.
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2014, 12:00:48 Gönderen: Fingolfin »

Çevrimdışı meda

• Penguen
« Yanıtla #21 : 09 Mayıs 2014, 13:06:43 »
Bahsettiğiniz problem belki paket kurulumundan sonra ilk yeniden başlatmada oluyorsa normal ama sonrakilerde de aynı problemi yaşmanız normal değil.Biraz ingilizce varsa aşağıdaki bağlantılara bakabilirsiniz.Sorununuz için belki çekirdek parametreleri falan ekleyerek deneyebilirsiniz.Mesela "acpi_osi=Linux" gibi.

https://wiki.manjaro.org/index.php?title=Optimized_power_settings
https://wiki.manjaro.org/index.php?title=Power_Savings
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #22 : 09 Mayıs 2014, 14:17:29 »
Aşağıdaki komutlar ile isteminizi güncellemeyi dener misiniz?

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade

Bu güncellemeler ile daha güncel bir çekirdek de kurulacaktır. Güncelleme sırasında bazı dosyaların değiştirilmesi istenebilir. Bu durumda (N tuşu ile) varsayılan dosyaların korunmasını sağlamalısınız.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #23 : 09 Mayıs 2014, 15:42:45 »

Hocam belirtiğiniz komutları girdim.  (Elektirik kesintisinden cevabım gecikti. Kusura bakamayın.)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #24 : 09 Mayıs 2014, 16:04:58 »
Aşağıdaki komutlar ile Linux Mint'i bir üst sürüme (precise'den quantal) çıkatmayı deneyelim bakalım ne olacak (PPA deposu Ubuntu 12.04.2 sürüme göre hazırlanmış, Linux Mint ise 12.04 sürüm tabanlıydı çünkü.). Bu şekilde çekirdek ve X sunucusu sürümü de güncellenecek.

sudo apt-get install linux-headers-generic-lts-quantal xorg-server-lts-quantal  xserver-xorg-input-evdev-lts-quantal xserver-xorg-input-mouse-lts-quantal xserver-xorg-input-mouse-lts-quantal xserver-xorg-input-synaptics-lts-quantal xserver-xorg-input-vmmouse-lts-quantal xserver-xorg-input-wacom-lts-quantal xserver-xorg-video-ati-lts-quantal xserver-xorg-video-cirrus-lts-quantal xserver-xorg-video-fbdev-lts-quantal xserver-xorg-video-intel-lts-quantal xserver-xorg-video-mach64-lts-quantal xserver-xorg-video-mga-lts-quantal xserver-xorg-video-modesetting-lts-quantal xserver-xorg-video-neomagic-lts-quantal xserver-xorg-video-nouveau-lts-quantal xserver-xorg-video-openchrome-lts-quantal xserver-xorg-video-r128-lts-quantal xserver-xorg-video-s3-lts-quantal  xserver-xorg-video-savage-lts-quantal xserver-xorg-video-siliconmotion-lts-quantal xserver-xorg-video-sis-lts-quantal xserver-xorg-video-sisusb-lts-quantal xserver-xorg-video-tdfx-lts-quantal xserver-xorg-video-trident-lts-quantal xserver-xorg-video-vesa-lts-quantal xserver-xorg-video-vmware-lts-quantal xvba-va-driver
Sistemi güncelledikten sonra aşağıdaki komut ile eksik kalmış olabilecek bağımlılıkları yüklemeyi deneyiniz.

sudo apt-get install -f

Bu işlemler sonrası ssteminizi yeniden başlatmalısınız.

« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2014, 16:08:39 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #25 : 09 Mayıs 2014, 16:11:21 »
Hocam dediğinizi yaptım fakat :; ilki için
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden '10periodic.dpkg-dist' dosyası '/etc/apt/apt.conf.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'makson96-fglrx-maya.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'upubuntu-com-tor64-maya.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'google-chrome-beta.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'ubuntu-wine-ppa-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'makson96-fglrx-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'local-repository.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'oibaf-graphics-drivers-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'makson96-fglrx-maya.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'upubuntu-com-tor64-maya.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'google-chrome-beta.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'ubuntu-wine-ppa-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'makson96-fglrx-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'local-repository.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'oibaf-graphics-drivers-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
E: xorg-server-lts-quantal paketi bulunamadı
ikinci kod içinde paket otomatik oluşturulmuş artık gerek duyulmuyor şeklinde bir cevap aldım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #26 : 09 Mayıs 2014, 16:26:59 »
Aşağıdaki komut ile dener misiniz?

sudo apt-get install linux-generic-lts-quantal linux-headers-generic-lts-quantal xserver-xorg-core-lts-quantal xserver-common-lts-quantal  xserver-xorg-input-evdev-lts-quantal xserver-xorg-input-mouse-lts-quantal xserver-xorg-input-mouse-lts-quantal xserver-xorg-input-synaptics-lts-quantal xserver-xorg-input-vmmouse-lts-quantal xserver-xorg-input-wacom-lts-quantal xserver-xorg-video-ati-lts-quantal xserver-xorg-video-cirrus-lts-quantal xserver-xorg-video-fbdev-lts-quantal xserver-xorg-video-intel-lts-quantal xserver-xorg-video-mach64-lts-quantal xserver-xorg-video-mga-lts-quantal xserver-xorg-video-modesetting-lts-quantal xserver-xorg-video-neomagic-lts-quantal xserver-xorg-video-nouveau-lts-quantal xserver-xorg-video-openchrome-lts-quantal xserver-xorg-video-r128-lts-quantal xserver-xorg-video-s3-lts-quantal  xserver-xorg-video-savage-lts-quantal xserver-xorg-video-siliconmotion-lts-quantal xserver-xorg-video-sis-lts-quantal xserver-xorg-video-sisusb-lts-quantal xserver-xorg-video-tdfx-lts-quantal xserver-xorg-video-trident-lts-quantal xserver-xorg-video-vesa-lts-quantal xserver-xorg-video-vmware-lts-quantal xvba-va-driver

Kurulum sonrası aşağıdaki komutu çalıştırmalısınız.

sudo apt-get install -f
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2014, 20:17:34 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı meda

• Penguen
« Yanıtla #27 : 09 Mayıs 2014, 17:08:03 »
İşinize karışmak gibi olmasın ama Quantal eskidi onun yerine 12.04.4 ile güncellenerek Saucy oldu.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #28 : 09 Mayıs 2014, 17:19:33 »
Linux Mint 13 için sadece çekirdek ve xorg güncelliyoruz. Hangi sürümün eski hangisinin yeni olduğunu biliyorum. Linux Mint 13'e en uygun şekilde güncelleme yapmak daha uygun olacaktır. 12.04.4 (saucy) sürüme ait çekirdek ile PPA deposundaki fglrx-legacy sürücü çalışmıyor. LTS-quantal sürümün çekirdeğini kurduğunuzda PPA deposundaki sürücünün yamalanmamış halini kurmuş oluyorsunuz. Diğer sürümlerin çekirdekleri kurulmak istendiği zaman, eklenen PPA adresleri ile de oynamak gerekecek ayrıca.
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2014, 17:23:22 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #29 : 09 Mayıs 2014, 20:21:04 »
İyi akşamlar, Kusura bakmayın, yeniden başlatmalar yüzünden sürekli bir siyah ekranda checklist geliyor onun dolmasını bekliyorum. Bir iş eklenince araya foruma yeni bakabildim. Mesajınızdaki komutu girdim fakat gene aynı ;
"Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
 xserver-xorg-video-vmware-lts-quantal : Bağımlılıklar: libxatracker1-lts-quantal ama kurulmayacak" şeklinde bir uyarı verdi.
ikinci komutu denemedim ilki gerçekleşmeyince. Bu arada ilginiz ve yardımlarınız için tşkler.