Gönderen Konu: Linux Mint Yanında Windows XP kurmak  (Okunma sayısı 9699 defa)

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: gnome
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
Ynt: Linux Mint Yanında Windows XP kurmak
« Yanıtla #15 : 10 Kasım 2016, 21:38:19 »
Arkadaşlar merhaba

2 haftadır Windows kurmaya çalışıyorum, tam kurulum sırasında,  Windows; disk oluşturamadık veya diski bulamadık diye bir hata veriyor.

Bunu buraya yazıyorum çünkü; Windows'u USB belleğe yazmak için  WinUsb , Windows için harddiskte bölüm oluşturmak için Gpart programını kullanmıştım. Sorun burada herhalde yoksa başka açıklaması olamaz.

Windows 7 ve Windows 10'u da kurmayı denedim birebir aynı hatayı veriyorlar.

Lütfen yardım edin arkadaşlar.
« Son Düzenleme: 10 Kasım 2016, 21:40:44 Gönderen: LinuxMİnt »

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: gnome
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
Ynt: Linux Mint Yanında Windows XP kurmak
« Yanıtla #16 : 25 Kasım 2016, 15:52:52 »
Arkadaşlar sonunda sorun çözüldü, sorun 2. USB bellek imiş gerçektende diğer USB bellekleri çıkarınca kurulumu yapabildim. [bu arada sorun çözümü için hep Google kullanıyordum du bakayım birde Yandex kullanayım dedim ve denememle daha  ilk saniyede çözüm siteyi bana sundu (hemde daha ilk sayfada 4.-5. sıradaydı)] aslında sorunu çözeli 2 haftadan fazla oluyor, bunu yazmak bugüne kısmetmiş.  :-*

Bir işletim sistemi kuracağım diye bilgisayardaki bütün usb sürücüleri ve diğer işletim sistemi kurulu hardiskleri çıkarmaya zorlayacak kadar profesyonel işlere imza attığı için Microsoft'a teşekkür borçluyuz, ama ben namkörlük edip; baklava yaptırıp  teşekkür etmeye ayaklarına gitmeyeceğim üstüne yüzsüzlük yapıp kendilerine küfredeceğim!

Ha bu arada Microsoft'ta sürücüyü görmemeye karşı; sürücüyü manuel olarak gösterme özelliği var, bunu da defalarca denemem de Windows her seferinde de USB sürücüyü yerini gösterdiğim halde bulamadı (Windows 7-10) pek bu ne demek ne demek? Evet Windows işletim sistemleri Alpha 1 aşamasının daha ilk kısmında geliştirmesi sonlandırılarak  yarım yamalak bırakılmış işletim sistemleridir.

Microsoft'un kesinlikle dayaklık olmayan programcıları .......... ! sürücüyü görmeme ihtimaline karşı (adres Microsoft ise bu ihtimal %100!) sürücüyü manuel gösterme  özelliğini sadece tuşa tıklayınca pencere açılma kısmına kadar uğraşılmış, özellik çalışıyor mu çalışmıyor mu dönüp bakmamışlar bile! (bu konu hakkında şikayetlerde kulak arkası etmece!) zaten şikayetleri kulak arkası etmece oyunu Microsoft'un çalışanları arasında CEO'suna kadar son derece popüler bir  oyun [evet Bill Gates, Steve Ballmer, Satya Nadella (birde Hintli olacak bu .......!)]

Yaşadığım bu acayip Microsoft menşeli USB sorunu şöyle bir örnekle anlatacağım: Bir sinema salonu düşünün; sinemanın yer gösterici çalışanı sizin görüdüğünüz oturmak istediğiniz koltuğu bulamıyor hatta sinemadaki yüz küsür kolduğu bile göremiyor, "bu sinemanın koltukları nerede yahu" diye müşteriye soruyor müşteri gösteriyor buna  rağmen görememeyi başarıyor! Ve bu yer bulucu çalışan; müşterinin koltuğuna oturmasına izin vermiyor müşteri anca arka kapıdan parasını ödediği sinema salonuna kaçak girebilerek filmi  izleyebiliyor (filmin anca son 10 dakikasına yetişebiliyor zaten yer bulucunun yaşattığı sorunlar yüzünden filmin bi tadı tuzu kalmıyor) Microsoft acayipliğini anca bu örnekle betimleyebiliyorum

Çözüm oldukça sıra dışı bir yerden geldi: Apple

Evet bildiğimiz Apple Bilgisayar 

Meğerse efendim Apple bilgisayar sahipleri program ve oyun desteğinden dolayı Apple içine Windows kurmak istemişler (Microsoft'un tek numarısı bu zaten: tekel) ve benim karşılağım sorunu aynen kendileride yaşadıklarından bunu Apple'a iletmişler, Apple'da benim kullandığım çözümün ötesinde  psikopatça bir çözüm öneriyorlar; hatta USB sürücüyü kaldırın diyorlar.

Buyrun adamlar ayrıntılı Türkçe sayfasını bile hazırlamışlar:

https://support.apple.com/tr-tr/HT203738

Peki ben Apple bilgisayar kullanacak mıyım? Kesinlikle hayır. Kullanıcılarına ATM makinası hayvanı gözüyle köle olarak gören; yeni bilgisayar veya telefonu çıktığında eski bilgisayar ve telefonları yavaşlatacak güncellemeler yayınlayan (bilen bilir aynı rezaleti Microsoft'ta yapıyor) ve günceleme yetkisini  kullanıcıdan alan, kullanıcıları bilgisayar telefonlarında ne yapıyor anı anına NSA'ya ileten (Microsoft'unda yaptığını söylememe gerek yok herhalde), HTC'den tasarımı bire bir çalıp üstüne; "ne kardeşim bizden tasarım çalmayın!" diye basına demeçler veren, XEROX'dan masa üstü ve fare buluşlarını araklayıp, bunları Steve Jobs dahisi buldu (bilmem neremin dahisi!) palavralarını senelerce medya desteğiyle sallayan, ürettiği bozuk telefonlardan bi haber CEO'su olduğu firmanın kullanıcısını; "önce telefon kullanmasını öğren" diyerek azarlayan,  kendisine destek olanların isteği üzerine bilgisayarına mason sembollerini kullanan ... ...........na tek kuruş dahi para kazandırmayacağım! (milletvekili yemini gibi oldu yahu  :D )

Yazımın ilk kısmında anlattığım Google'ın başarısızlığına özellikle değinmek istiyorum, çünkü insanlar bunu bilmeli  (%100'e yakınını makaslayarak anlatıyorum):

Özellikle belirtmek isterim ki bu Google'da karşılaştığım ilk başarısızlık değil, Yahoo'dan boşalan koltuk sebebiyle Yandex'e kaydım, son dönemde aramalarımda Google başarısız olduysa hep Yandex başarılı oldu, bunun sebebi Yandex'in başarılı olması değil Google'ın aşırı başarısız olması (seneler boyunca bunu söylediğim için çok küfür yedim) 4-5 sene boyunca hep denemelerimde Google başarısız olduğu aramalarda Yahoo başarılı olmuştur [bu yüzden Google Amerika pazarında hep 2. Yahoo'nun gölgesinde kaldı, ta ki Google yöneticisi Yahoo Ceo'su olup Yahoo'nun içini boşaltıncaya kadar, zaten bunların yolu hep bu! misal Apple Microsoft kişisel bilgisayar sektöründe sonuncuydu (Windows 1-2-3) kişisel bilgisayar sektöründe 4-5 firmayı uzaklaştırıp Microsoft'u tekel yapmışlardır]

Google rekabet ortamında hep başarısız olmuş, bugüne kadar yaptığı tek numara başarılı firma ve uygulamaları satın alıp bünyesine katmaktır (Youtube Gmail Street View) misal: Youtube Google Yotube'a rakip olarak Google Video gibi 2005 senesi için bile ucube denebilecek video sitesiyle cevap vermeye çalıştılar, fikir yok birşey yok eeee ne olacak; yılan büyümeden Youtube'u bedavaya satın aldılar! Ayrıca Google'ın tarihi  karanlık tuhaflıklarla doludur.

Bunu uzun uzun yazdım çünkü son zamanlarda "web araması yap" ın yerine "Google araması yap" gibi kullanıcıların bilmeden kendilerine düşmanca davranıp Google reklamı yapmakla övündüğü  acayip bir moda başladı (Google dediğiniz; beğenmiyorsan kullanma kardeşim!" diyerek kullanıcıya diklenen Apple gibi ... bir sözde firma) Google Facebook Twitter Microsoft Apple (başka firmalarda var) bunlar aslen firma değil NSA'nın firma görünümlü bir koludur sadece!
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2016, 17:55:28 Gönderen: LinuxMİnt »