Gönderen Konu: Linux Mint Yanında Windows XP kurmak  (Okunma sayısı 9704 defa)

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: gnome
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
Linux Mint Yanında Windows XP kurmak
« : 20 Ekim 2016, 14:48:57 »
Arkadaşlar merhaba

Arkadaşımdan bana kalan harddisk var içinde Windows 7 kurulu ve  300 GB boş alan var. Ben o Windows 7'ye dokunmak istemiyorum harddiskteki 300 GB alana Windows XP  kurmak istiyorum (eğer daha kolaysa Windows 7'de olabilir)

DVD rom sorunlu çalıştığından, Windows XP'yi USB bellekten kurmak istiyorum. Ve şu anda Kurulu olan Linux'un yanında açılmasını istiyorum.

Bunun için ne yapmalıyım arkadaşlar?

Belki önemi olabilir  düşüncesiyle yazıyorum: Sistemimde 4 tane Linux versiyonu kurulu.

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
  • Geçmişi değiştiremezsin, gelecek senin elinde...
    • cnynrr
  • Dağıtım: Linux Mint Tessa
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Linux Mint Yanında Windows XP kurmak
« Yanıtla #1 : 20 Ekim 2016, 15:35:17 »
En son windows kuracağınız için bilgisayar açılışında direkt windows açılacaktır. Kurulumdan sonra şuradaki bağlantıdan tekrar grub'u onarıp açılışta istediğiniz sistemi seçebilirsiniz.

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
« Yanıtla #2 : 20 Ekim 2016, 16:03:14 »
En son windows kuracağınız için bilgisayar açılışında direkt windows açılacaktır. Kurulumdan sonra şuradaki bağlantıdan tekrar grub'u onarıp açılışta istediğiniz sistemi seçebilirsiniz.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2016, 19:21:41 »
Arkadaşlar günlerdir cevap bekliyorum çok mu zor sordum.

Her yerde bununla ilgili açıklama var ama bana yardımı olmuyor

çünkü bu soruların cevapları oralarda yok;

1. işletim sistemini USB belleğe Linux Mint'te hangi programla yazacağım (bilgisayarımda Windows yüklü değil)

2. Windows kuracağım harddiskte başka veriler de var o halde iken sorunsuzca Windows kurabilirmiyim? ve Windows kurulumu sebebiyle harddiskteki  o veriler herhangibir zarar görür mü?

Eğer usb bellekle kurulum daha kolay derseniz  Windows 7 veya 10 kurabilirim.

Çevrimdışı KarboMint

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Manjaro KDE Edition + LinuxMint Tara
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2016, 19:59:23 »
Arkadaşlar günlerdir cevap bekliyorum çok mu zor sordum.

Her yerde bununla ilgili açıklama var ama bana yardımı olmuyor

çünkü bu soruların cevapları oralarda yok;

1. işletim sistemini USB belleğe Linux Mint'te hangi programla yazacağım (bilgisayarımda Windows yüklü değil)

2. Windows kuracağım harddiskte başka veriler de var o halde iken sorunsuzca Windows kurabilirmiyim? ve Windows kurulumu sebebiyle harddiskteki  o veriler herhangibir zarar görür mü?

Eğer usb bellekle kurulum daha kolay derseniz  Windows 7 veya 10 kurabilirim.

https://www.youtube.com/results?search_query=linux+mint+kurulumu
from freedom came elegance

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2016, 20:57:45 »
https://unetbootin.github.io/linux_download.html

Su sayfadaki komutlari gir ve Unetbootin i indir

http://askubuntu.com/questions/162174/how-do-i-use-unetbootin-to-make-a-bootable-windows-usb-installer

Buradaki 51 oy almis cozumu uygula

Mesajlar Birleştirildi.
Ya da buradaki WinUsb programi ile kurulum yap

http://askubuntu.com/questions/289559/how-can-i-create-a-windows-bootable-usb-stick-using-ubuntu

Xp sikinti cikarabilir,W7 yapman daha iyi olur
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2016, 21:00:36 Gönderen: Leopard »
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2016, 21:27:45 »
https://unetbootin.github.io/linux_download.html

Su sayfadaki komutlari gir ve Unetbootin i indir

http://askubuntu.com/questions/162174/how-do-i-use-unetbootin-to-make-a-bootable-windows-usb-installer

Buradaki 51 oy almis cozumu uygula

Mesajlar Birleştirildi.
Ya da buradaki WinUsb programi ile kurulum yap

http://askubuntu.com/questions/289559/how-can-i-create-a-windows-bootable-usb-stick-using-ubuntu

Xp sikinti cikarabilir,W7 yapman daha iyi olur

Cevabınız için çok teşekkür ederim verdiğiniz linkleri inceliyorum eğer takıldığım bir yer olursa gene sorarım.

Ancak şu sorumu gene sorayım; Windows kuracağım harddiskte başka verilerde var, acaba harddiske bu halde sorunsuz Windows kurulumu yapabilirmiyim ve harddiskteki o verilere birşey olur mu?

Cevabınız için çok teşekkür ederim ancak aklıma şimdi geldiği için şimdi soruyorum.

Windows yüükledikten sonra açılışta Linux açılmayacaksa ben grub'u nasıl onarabilirim?  ??? (verdiğiniz linkte kod yazmaktan filan bahsediyor)
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2016, 21:41:05 Gönderen: LinuxMİnt »

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
« Yanıtla #7 : 27 Ekim 2016, 22:41:02 »
Windows un kuracagin hdd den bolum ayir ve oraya kur.Yoksa butun veriler gider.Yani bir C bolumu ayir,kalani D olsun

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
« Yanıtla #8 : 27 Ekim 2016, 22:47:16 »
Windows un kuracagin hdd den bolum ayir ve oraya kur.Yoksa butun veriler gider.Yani bir C bolumu ayir,kalani D olsun
Cevabınız için çok teşekkür ederim

Peki harddiskte bölüm ayırma işlemini nasıl yapacağım (ileri derecede acemiyim)

birde  WinUsb programı usb'ye işletim sistemini yazacağı sırada, hiç bana sormadan etmeden şu yazı çıkıyor: "i386 installing" haliyle kurulum için yeniden başlatığımda window logosu çıkıyor öyle kalıyor.

Eğer dersenz ki  WinUsb'nin doğası öyle kurcalama Windows'u 32 bit olarak kurayım.
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2016, 22:51:40 Gönderen: LinuxMİnt »

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
    • cnynrr
« Yanıtla #9 : 27 Ekim 2016, 23:14:57 »
Cevabınız için çok teşekkür ederim ancak aklıma şimdi geldiği için şimdi soruyorum.

Windows yüükledikten sonra açılışta Linux açılmayacaksa ben grub'u nasıl onarabilirim?  ??? (verdiğiniz linkte kod yazmaktan filan bahsediyor)

Linux CD'si veya USB'siyle bilgisayarı başlatıp grubu onarabilirsiniz. Bilgisayarı Linux ile başlattığınızda hem uçbirimi açın, hem de internetten  verdiğim siteyi açın. Sitedeki adımları tek tek uygulayıp kodları kopyala yapıştır ile yapabilirsin, elle yazmana gerek yok. Dikkat etmen gereken adımlarda da yazdığı gibi kişi kendi bilgisayarına göre işlemi yapıyor, siz 1-2 rakam değiştireceksiniz. Kafanız karışmasın yazanları adım adım uygulayın yeter. Grubu onarmak için daha kısa bir yol var mı tam olarak bilmiyorum.

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
« Yanıtla #10 : 27 Ekim 2016, 23:28:19 »
Linux CD'si veya USB'siyle bilgisayarı başlatıp grubu onarabilirsiniz. Bilgisayarı Linux ile başlattığınızda hem uçbirimi açın, hem de internetten  verdiğim siteyi açın. Sitedeki adımları tek tek uygulayıp kodları kopyala yapıştır ile yapabilirsin, elle yazmana gerek yok. Dikkat etmen gereken adımlarda da yazdığı gibi kişi kendi bilgisayarına göre işlemi yapıyor, siz 1-2 rakam değiştireceksiniz. Kafanız karışmasın yazanları adım adım uygulayın yeter. Grubu onarmak için daha kısa bir yol var mı tam olarak bilmiyorum.
Cevabınız için çok teşekkür ederim ancak ben Linux'u usb bellekten kurmuştum ve usb'deki o kurulum Linux'unu silmiştim yahu!  :( hatta  :'(
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2016, 23:32:34 Gönderen: LinuxMİnt »

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
« Yanıtla #11 : 28 Ekim 2016, 01:34:11 »

Peki harddiskte bölüm ayırma işlemini nasıl yapacağım (ileri derecede acemiyim)

birde  WinUsb programı usb'ye işletim sistemini yazacağı sırada, hiç bana sormadan etmeden şu yazı çıkıyor: "i386 installing" haliyle kurulum için yeniden başlatığımda window logosu çıkıyor öyle kalıyor.

Eğer dersenz ki  WinUsb'nin doğası öyle kurcalama Windows'u 32 bit olarak kurayım.

Normalde i386 olayini yapmiyordu,yillar once kullanmistim ve 64 bit kuruluyordu.İlginc

sizin sorunu yasayan biri daha olmus,onlarda sasirmis

http://askubuntu.com/questions/545408/installing-for-i386-pc-platform-winusb

Disk bolme icinde gparted i kullanin

Ozel mesaj atmaniz da garip oldu dogrusu,7/24 forumda takilacak degiliz.Ertesi gun illaki cevap verilirdi,nedir bu acele?

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
« Yanıtla #12 : 28 Ekim 2016, 01:58:52 »
Normalde i386 olayini yapmiyordu,yillar once kullanmistim ve 64 bit kuruluyordu.İlginc

sizin sorunu yasayan biri daha olmus,onlarda sasirmis

http://askubuntu.com/questions/545408/installing-for-i386-pc-platform-winusb

Disk bolme icinde gparted i kullanin

Ozel mesaj atmaniz da garip oldu dogrusu,7/24 forumda takilacak degiliz.Ertesi gun illaki cevap verilirdi,nedir bu acele?

Nedir bu aceleye gelince; Photoshop'da önemli işim var ve ayrıca dünyada Microsoft'tan en fazla nefret eden kişiyim [çünkü Microsoft'un 1994 senesindeki skandalını biliyorum (Microsoft'un bu rezaletini kimse bilmez) IBM Apple Microsoft üçgeninde net bir skandal!] ancak Windows'un fotoğraf yazılımı kullanımı pratik ve benim açısından kullanışlı ve ayrıca birkaç tane daha fotoğraf programı daha kuracağım ve bu programlarda acil işim var. İşte sizlerin canını istemeden sıkmamın sebebi budur. Kusura bakmayın.

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
    • cnynrr
« Yanıtla #13 : 28 Ekim 2016, 12:56:43 »
Cevabınız için çok teşekkür ederim ancak ben Linux'u usb bellekten kurmuştum ve usb'deki o kurulum Linux'unu silmiştim yahu!  :( hatta  :'(

O zaman yeni bir Linux CD veya USB oluşturmanız lazım. Resim düzenleme için Photoshop yerine Gimp kullanabilirsiniz. Photoshop'un özgür  yazılım versiyonu diyebiliriz. Linux Mint ile yüklü gelmekte.

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
« Yanıtla #14 : 28 Ekim 2016, 20:00:15 »
O zaman yeni bir Linux CD veya USB oluşturmanız lazım. Resim düzenleme için Photoshop yerine Gimp kullanabilirsiniz. Photoshop'un özgür  yazılım versiyonu diyebiliriz. Linux Mint ile yüklü gelmekte.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Zaten Gimp kullanıyorum ve kendisinden mumnunum, ee peki Photoshop ne oluyor derseniz açıkçası Windows kullandığım dönemde bilgisayarımda 5 civarında fotoğraf programı vardı, hepsi çok güzel hiçbiri mükemmel değil ama bir özellikten veya bir özelliği daha iyi kullanmaktan öne çıkıyor (700 Dolardan satışa sunulmasına rağmen Photoshop'unda bu kulvarda yer alması enteresan) ve bu programların içinde sadece Gimp Linux'u destekliyor (buda ayrı bir enterasanlık)

"Photoshop'un özgür  yazılım versiyonu diyebiliriz. Linux Mint ile yüklü gelmekte."

el insaf 10 aydır Linux kullanıcısıyız acemi kullanıcıyız dediysek o kadar da değil  :)

Gerçi safça davranışla bir ara Gimp'i unutmuşluğum da vardır.  :)