Merhaba Arkadaşlar,
Foruma yeni üyeyim ve forumda uzun bir zaman geçiremedim , bu yüzden konuyu yanlış yere açıyorsam lütfen düzeltme yapın.
Kurumsal bir şirkette çalışıyorum ve kullandığım makinenin işletim sistemi Windows 7 . Bu makinemin işletim sistemini yaklaşık 2 hafta önce Linux Mint ile değiştirmeye karar verdim. Makineme Linux Mint Cinnamon 18 kurdum ve günlük yaptığım işleri bu işletim sisteminde test etmeye başladım.
Testlerim sonucunda ve internetten araştırmalarım sayesinde bir çok problemimi giderdim fakat sizlere sormak istediğim yanıtını bulamadığım bir tane konu var.
Kurduğum linux makinemden " rdesktop " komutu ile Windows 7 , Windows XP , Windows server 2008 ve Windows server 2003 işletim sistemlerine baglantı kurarak günlük işlerimi yapabiliyorum. Bu baglandığım işletim sistemleriyle birlikte kurumun içerisinde en çok kullanılan Windows server 2012 'e de baglantı saglamam gerek. Windows server 2012 'ye bağlantı yapmak istediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum.
rdesktop x
ERROR: CredSSP: Initialize failed, do you have correct kerberos tgt initialized ?
Failed to connect, CredSSP required by server.Hatayı biraz araştırdığımda
https://www.virtuesecurity.com/blog/enable-network-level-access-windows-rdp/ linkteki sitede bunun bir güvenlik problemi olduğunu ve kapatıldığını okudum. Bu linkdeki makelenin gerçek olup olmadığını denemek için aynı test ortamını kendim oluşturdum ve Windows server'ın üzerinde Group policy management ayarlamalarını yaptıktan sonra baglantı sağlayabildim.
Testlere devam ederken uzak masaüstü için başka programlar kullanmayı denedim fakat yine Windows server 2012'nin default ayarlarıyla baglantı başarılı olmadı.
Bu problemle paralel olarak daha küçük bir diğer problemim Windows'ta kullandığım Remote Desktop Connection Manager gibi bir programı Linux'te bulamayışım. Bu program sizin belirlediğiniz kuralda session lar oluşturuyor ve her defasında uzak baglantı için ayar yapmanız gerekmiyor. Bu programa en yakın remmina isimli programı buldum ama bu programda Windows işletim sistemlerine hiç baglantı saglamıyor.
Sormak istediğim konu Linux bir işletim sisteminden Windows server 2012 bir işletim sistemine uzak masaüstü baglantısı yapılıp yapılamayacağıdır.