Gönderen Konu: Wine İle Çalıştırabileceğim Uygulamalar Hakkında  (Okunma sayısı 5812 defa)

Çevrimdışı okyanus

• Çok Yeni Penguen
  • *
Merhaba Arkadaşlar

Ben ilk defa Linux kullanmaya başladım. İlk önce eski bilgisayarımda Pardus, Mint ve Ubuntu'yu kurarak denedim. Türk yapımı olduğu için Pardus ile başladım ama  kendi kılavuzu ile ağ ayarlarını yapmaya çalışmama rağmen kılavuzunda olup da gerçekte olmayan şeylerle karşılaşınca açıkçası üzülerek soğudum. Sonuçta biz kullanmazsak Pardus nasıl gelişecekti. Sonra Mint'ı kurumca resmen aşık oldum. Bilgisayar hızlı açılıyor, hızlı kapanıyor. Donanımı kendi kurdu. Görseller çok güzel. Netbeans hızlı açılıyor. Bilgisayar resmen sakinleşti. (İlk başta ağ wireless şifresini girerken 4-5 kere girdikten sonra anca bağlanabildim şifreyi yanlış algılıyordu. Bunu Ubuntuda da yapadım sonra sorun yaşamadım). Tabi Windows'tan tamamen kopamıyorum .Kullandığım mesleki programlar yüzünden. Ubuntu ise hiç hoş gelmedi. Kullanımı alışkanlıklarımızdan farklı. Mint kullanan arkadaşlar ubuntuya nasıl bakıyorsunuz? Ubuntuyu da kullanıyor musunuz? merak ettiğim başka bir şey de Linux da windows programlarını çalıştırmak için wine ı denedim. Bununla bir çok programı çalıştırabilir miyim?