Bu sorunun Linux destekli bir dosya sistemiyle alakası yok. Siz zaten farklı bir diske Linux kurmuşsunuz, bu durum Windows kurulu diski etkilemez. Bahsettiğiniz husus ise Windows işletim sisteminden Linux kurulu bir diske erişim ile alakalı. Linux kurulu disk bölümünü çıkartmayı deneyebilirsiniz, sorun çözülmezse Windows için destek veren ortamlardan yardım isteyebilirsiniz.
Not: Linux ile Windows dosya sistemine erişebilirsiniz, hızlı kapatma ve hazırda beklet özelliği sebebiyle erişilememe sorunu yaşarsınız, forumda çözümü mevcut.
Şöyle, tek HDD iki bölüm var C ve D olmak üzre windows C kısmında kurulu, oraya erişemiyorum. D bölümünde bir sorun yok, oraya erişimim var. Dediğiniz konuya şu ise:
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=264.0/ ise baktım, ama tam olarak çözemedim problemimi. Diğer HDD yi söküp denemiştim, oda sonuç vermedi... Yine aynı bölüm oluşturamama hatasını aldım.
Aldığım hata:
Konum bağlanamadı
Error mounting /dev/sdb1 at /media/murat/069847E19847CE3D: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000" "/dev/sdb1" "/media/murat/069847E19847CE3D"' exited with non-zero exit status 14: Windows is hibernated, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sdb1': İşleme izin verilmedi
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.Bunu nasıl çözerim acaba?
Mint'in bu sürümü güzel, windows'a geçmek gibi bir sıkıntım yok sadece dosyalarım orada kaldı... onları almam gerekmekte...
Geri dönüşünüz ve yardımınız için de çok teşekkür ediyorum...
Düzenleme: Tamamdır, bahsettiğiniz konun altındaki mesajları inceleyip terminal kodlarını kendi sistemimin dosya konum isimlerine göre tekrar düzenledim,
sudo mkdir /media/NTFS
sudo mount -t ntfs-3g -o ro /dev/sdb1 /media/NTFSoldu sanırım, tekrar teşekkürler