Gönderen Konu: 2in1'te linuxmint  (Okunma sayısı 3766 defa)

Çevrimdışı cevcev

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
2in1'te linuxmint
« : 16 Kasım 2016, 19:18:58 »
hem tablet hem bilgisayar olan 2in1'lerden alıp linuxmint kurmak istiyorum.
internetten gördüğüm kadarıyla ubuntu'dan başka tablete kurulan dağıtım yok. gerçi bir ara distrowatch sitesinde birkaç dağıtıma rasladım ama sorunsuz çalışacaklarından emin olamadığım için doğrudan tablet almadım.
2in1'lere linuxmint kurabilir miyim? kurabilirsem tablet özlliğini aktifleştirebilir miyim?

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
Ynt: 2in1'te linuxmint
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2016, 19:24:02 »
Linux Mint Ubuntu altyapısını kullanır.Eğer Ubuntu çalışıyorsa Mint'te çalışır.

Linux Mint 18 Ubuntu 16.04 LTS tabanındadır.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2016, 20:48:14 »
Teknik olarak; Intel işlemcilere sahip olanlara kurabilmeniz gerekir, eğer ARM tabanlı bir işlemciye sahipse kuramazsınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Toor

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Debian Stretch 9.0
  • Masaüstü Ortamı: LXDE
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics
  • İşlemci: Intel Pentium P6100 2.0GHZ
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2016, 21:40:07 »

Linux Mint 18 Ubuntu 16.04 LTS tabanındadır.
Bunun tabanla alakası yok. Dikkat edilmesi gereken husus derlenen projenin hedef mimarisi. Linux Mint bizim 32 bit ve 64 bit olarak bildiğimiz i386 ve x86_64 mimarilerine için kalıplara sahip.(Gerçi Mintbox ürünü arm'dır diye tahmin ediyorum)

Ama Ubuntu, powerpc ve arm işlemciler için de kalıplara sahip. Debian ise şu mimariler için kalıp çıkartıyormuş; arm64, armel, armhf, i386, mips, mipsel, powerpc,ppc64el, s390x, x86_64. Distrowatchdan ayrıntılı olarak bakabilirsiniz.

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2016, 21:58:09 »
Bunun tabanla alakası yok. Dikkat edilmesi gereken husus derlenen projenin hedef mimarisi. Linux Mint bizim 32 bit ve 64 bit olarak bildiğimiz i386 ve x86_64 mimarilerine için kalıplara sahip.(Gerçi Mintbox ürünü arm'dır diye tahmin ediyorum)

Ama Ubuntu, powerpc ve arm işlemciler için de kalıplara sahip. Debian ise şu mimariler için kalıp çıkartıyormuş; arm64, armel, armhf, i386, mips, mipsel, powerpc,ppc64el, s390x, x86_64. Distrowatchdan ayrıntılı olarak bakabilirsiniz.

Arkadasin bahsettigi sistemler zaten X86 oluyorlar,ARM olanini gormedim,2 in 1 olanlarda.Varsa aydinlatin

Arkadasin sordugu soru Ubuntu disinda bir sey kurulur mu?

Eger islemci mimarisi uygunsa Arch'ta kurar,Zorin Os'da kurar.

Arkadas test edilmis denenmis diyor,ondan yola cikarak Mint olur mu diye soruyor.
http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-yoga510-core-i5-6200u-2-3ghz-4gb-500gb-8gb-ssd-14-2gb-w10-notebook.html

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-yoga510-core-i5-6200u-2-3ghz-4gb-500gb-8gb-ssd-14-2gb-w10-notebook.html

Bahsettigi urunler bu tarz,zaten icinde Windows un desktop surumlerini barindiran cihazlar.Arm degil yani.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı Toor

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Debian Stretch 9.0
  • Masaüstü Ortamı: LXDE
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics
  • İşlemci: Intel Pentium P6100 2.0GHZ
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2016, 22:43:03 »
Alıntı

Eğer kullanıcılara bu şekilde dönüt verirsek 2in1'lar içerisinde sadece Amiga bilgisayarları hedefleyen dağıtımları da Ubuntu tabanlı olma kriterine bakıp, "Ubuntu çalışıyorsa bu da çalışır" diyerek kurmaya çalışabilirler. 2. postunda anlattıkların ilk iletinin içeriğinde olsaydı bu diyaloglara gerek kalmazdı. Attığın 2. iletinde benim dikkat çektiğimin konunun aynısı muhalif bir şekilde yine bana döndürdüğünün farkındasındır umarım.