Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz "gparted" sanırım kurulumda orjinal olarak disk ayırma için açılan ekran? Disk ayırma bölümünde "fat32" seçeneği değil de "EFI" olarak adlandırılan sekmeden belirttiğiniz değeri girdim; diğerlerini de aynen bahsettiğiniz şekilde girdikten sonra normal alarak Linux sistemini çalıştırmayı başardım. Yardımınız için müteşekkirim.
Belirttiğiniz kodu girdikten sonra karşıma çıkan değerler şu şekilde;
resim yükleAncak bahsettiğim gibi daha önce D diski olarak ayırdığım bölüm Bilgisayar penceresinde gözüküyor ancak açmak için tıkladığımda hata alıp içeriğini görememekteyim. Hata şu şekilde;
resim upload
Mesajlar Birleştirildi.
Tamamdır, şu (
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=264.0/ ) konunun içeriğinde çözümü buldum.
Şu direktifleri yaptıktan sonra problemim düzeldi.
Eğer sisteminizde kurulu bir Windows işletim sistemi yoksa, ulaşamadığınız diski aşağıdaki şablon komutla Linux altında düzeltmeyi deneyebilirsiniz.
sudo ntfsfix /dev/sdxyYukarıdaki komutdaki sdxy yerine, sorun yaşadığınız disk bölümünün adresini yazacaksınız. Sorun yaşanan diskin adresi /dev/sda1 ise komutu aşağıdaki şekilde düzenlemelisiniz
sudo ntfsfix /dev/sda1Tekrardan teşekkür ederim.