Gönderen Konu: Mate Sağ Tık Menüsünda Şuraya Taşı veya Kopyala Seçenekleri  (Okunma sayısı 3967 defa)

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
Mate sağ tık menusunda Şuraya Taşı veya Kopyala seçenekleri sadece ev dizini ve masaüstüdür. Cinnamondaki gibi seçenekleri nasıl zengin kılabiliriz?
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2016, 05:07:44 Gönderen: Trust »
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
 Bu konu zaman içerisinde deneğim farklı mate sürümlerinde  hep aynı seçeneği gördüm. Cinnamon  bu kadar zengin seçenekler sunarken Mate biraz daha kısıtlı anlayamadım. Bu dediğim olay sağ tık menüsü için. Bu ve masaüstüne ızgara seçeneği gelse favorilerimin arasına girecek Mate.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Yeni bir metin belgesi oluşturup aşağıdaki metni kaydedin. Kaydettiğiniz metin dosyasını "Şuraya kopyala..." şeklinde adlandırın.(İsterseniz başka bir ad da verebilirsiniz. :) )
/home/kullanıcı_adınız/.config/caja/scripts dizinine taşıyın. (Gizli dizinleri görüntülemek için dosya tarayıcı açıkken CTRL+H kısayolunu kullanabilirsiniz.) Dosyaya çalışma izni verin.
Kod: [Seç]
chmod +x ~/.config/caja/scripts/Şuraya\ Kopyala...Artık sağ tık menüsünden Betikler>Şuraya Kopyala... seçeneğine ulaşabilirsiniz. Adında boşluk içeren dosyaların taşınmasında uyarı metni "Devam etmek istiyor musunuz?" şeklinde görüntüleniyor. Onu düzeltemedim.
Kod: [Seç]
location=`zenity --file-selection --directory --title="Kopyalanacak dizini seçin"`
for arg
   do
     if [ -e "$location"/"$arg" ];then
       zenity --question --title="Kopyalarken Çakışma" --text="<b>"$arg"</b> adlı bir dosya bu dizinde de mevcut. Mevcut dosyanın yerine bu dosyayı koymak istiyor musunuz ?" --ok-label="Evet" --cancel-label="Hayır"
     case "$?" in
       1 ) exit 1 ;;
       0 ) cp "$arg" "$location" ;;
     esac
     else
       cp "$arg" "$location"
     fi
   done
cp ifadeleri yerine mv ifadelerini koyarak da aynı betiği dosya taşıma amacıyla kullanabilirsiniz. Türkçe kısımlar da isteğe göre düzenlenebilir.
Kaynak

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
Öneriniz için teşekkür ederim [member=9]Genizcil_N[/member]  hocam. .Şuan Mate sürümünü kullanmıyorum. Yüklediğimde ilk yapacağım işlerin başında olacak. Sonucu burdan paylaşırım.