Gönderen Konu: Android Studio sorunu  (Okunma sayısı 9208 defa)

Çevrimdışı yupe

• Yeni Penguen
  • *
Android Studio sorunu
« : 29 Aralık 2016, 13:46:59 »
Android studio yu kurduktan sonra 2 sorunla karşılaşıyorum sırasıyla yazıyorum ;
 1) uygulama sol üst köşedeki menü kısmında gözükmüyor, başlatmak için her seferinde usr/local/android-studio/bin klasörü içindeki studio.sh a tıklamam gerekiyor, bunun daha pratik bir yolu var mı? masaüstüne kısayol ekleme veya panele sabitleme gibi .

2) uygulamayı yukarıdaki gibi başlattığımda açılıyor ama emülatörü çalıştırmıyor, bunun içinde forumda okuduğum kadarıyla uygulamayı terminalden başlatırken önüne LC_ALL=C ./studio.sh yazıyorum, bu şekilde açılınca sorun çözülüyor. Bunun daha pratik bir yolu var mı? her seferinde hergün kullanacağım bir uygulamayı terminalden bu şekilde açmak çok pratik deil.

Çevrimdışı spero

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Arch
Ynt: Android Studio sorunu
« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2016, 15:26:53 »
Android studio yu kurduktan sonra 2 sorunla karşılaşıyorum sırasıyla yazıyorum ;
 1) uygulama sol üst köşedeki menü kısmında gözükmüyor, başlatmak için her seferinde usr/local/android-studio/bin klasörü içindeki studio.sh a tıklamam gerekiyor, bunun daha pratik bir yolu var mı? masaüstüne kısayol ekleme veya panele sabitleme gibi .

2) uygulamayı yukarıdaki gibi başlattığımda açılıyor ama emülatörü çalıştırmıyor, bunun içinde forumda okuduğum kadarıyla uygulamayı terminalden başlatırken önüne LC_ALL=C ./studio.sh yazıyorum, bu şekilde açılınca sorun çözülüyor. Bunun daha pratik bir yolu var mı? her seferinde hergün kullanacağım bir uygulamayı terminalden bu şekilde açmak çok pratik deil.

1. sorununuz için;
Kısayol oluşturmak istediğiniz dosyayı seçip CTRL + SHIFT kombinasyonunu kullanarak dosyayı kısayolu oluşturmak istediğiniz yere (Masaüstüne) sürükleyip bırakırsanız kolayca kısayol oluşturabilirsiniz.

Çevrimdışı yupe

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2016, 15:36:01 »
1. sorununuz için;
Kısayol oluşturmak istediğiniz dosyayı seçip CTRL + SHIFT kombinasyonunu kullanarak dosyayı kısayolu oluşturmak istediğiniz yere (Masaüstüne) sürükleyip bırakırsanız kolayca kısayol oluşturabilirsiniz.

cevap  için teşekkür ederim , denedim olumlu sonuç aldım.   2. soru için tavsiyesi olan var mı?

Çevrimdışı spero

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Arch
« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2016, 15:40:29 »
cevap  için teşekkür ederim , denedim olumlu sonuç aldım.   2. soru için tavsiyesi olan var mı?

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=54344.0
Şurda sanki sizin sorun çözüme ulaşmış.

Çevrimdışı yupe

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2016, 15:47:41 »
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=54344.0
Şurda sanki sizin sorun çözüme ulaşmış.

ilgili yeri okudum ama oradada uygulama her seferinde terminalden açılması gerekiyor, masaüstündeki kısayola tıklanarak program açıldığında emülatör hatasını yine veriyor.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2016, 17:24:50 »
terminalden hangi komutla çalıştırıyorsunuz, terminalden sorunsuzca çalışıyorsa masaüstündeki kısayolu ona göre düzenleyip sorunu çözebiliriz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı yupe

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2016, 18:39:46 »
terminalden hangi komutla çalıştırıyorsunuz, terminalden sorunsuzca çalışıyorsa masaüstündeki kısayolu ona göre düzenleyip sorunu çözebiliriz.

terminalde programın olduğu dizine gelip  LC_ALL=C ./Android    yazıyorum ( Android ismi benim masaüstüne koyduğum kısayolun ismi)
kısayolu nasıl düzenleyebilirim ? baktım bulamadım.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2016, 19:20:02 »
programın olduğu dizinin yolunu da rica edelim
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı yupe

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2016, 20:17:04 »
programın olduğu dizinin yolunu da rica edelim

/usr/local/android-studio/bin   bu dizindeki studio.sh   dosyası

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #9 : 30 Aralık 2016, 00:14:38 »
Şimdi masaüstündeki kısayolu aşağıdaki şekilde düzeltip tekrar deneyin ; 

Kod: [Seç]
Exec=env LC_ALL=C /usr/local/android-studio/bin/studio.sh

Çevrimdışı yupe

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #10 : 30 Aralık 2016, 19:30:49 »
Şimdi masaüstündeki kısayolu aşağıdaki şekilde düzeltip tekrar deneyin ;

Kod: [Seç]
Exec=env LC_ALL=C /usr/local/android-studio/bin/studio.sh
tam olarak anlamadım, masaüstündeki kısayola sağ tıklayıp özelliklere girdiğimde herhangi bir ayarlama kısmını bulamıyorum, nasıl yapacağımı daha net açıklayabilir misiniz

Mesajlar Birleştirildi.
Tamam sorunu hallettim,ilginiz için teş. ederim. Benim gibi aynı sorunu yaşayanlar için yaptıklarımı anlatmaya çalışayım ;
masaüstünde sağ tıklayıp açılan menüden  yeni bir başlatıcı oluşturuyorum ve özellikler kısmının command sekmesinde başlamasını istediğimiz uygulamanın bilgisayardaki yerini gösteriyoruz ve tamama bastıktan sonra masaüstüne bir kısayol oluşuyor. Bu kısayola sağ tıklayıp açılan menüden birlikte aç kısmında metin düzenleyicilerden herhangi biriyle açıyoruz ve karşımıza çıkan yazılarda Exec=/usr/local/android-studio/bin/studio.sh yazan kısmı Exec=env LC_ALL=C /usr/local/android-studio/bin/studio.sh olarak değiştirip dosyayı kapatıyoruz. hepsi bu .
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2016, 19:52:40 Gönderen: yupe »