Gönderen Konu: Linux Minte geçmek  (Okunma sayısı 13095 defa)

Çevrimdışı noneednick

• Yeni Penguen
  • *
Linux Minte geçmek
« : 18 Şubat 2014, 20:10:05 »
Arkadaşlar foruma yeni katıldım. Windowsdan sıkıldım biraz değişiklik arıyorum ubuntu kullanmıştım ama pek hoşuma gitmemişti görünümleri filan. şimdi daha da farklı olsun dedim ve bakınmaya başladım internet sayfalarına. internette minti çok önermişler. Ancak mint sürümleri arasındaki farkı pek anlayamadım fark nedir? core 2 quad işlemcili 4 gb ramli bir masaüstü bilgisayara hangi sürüm iyi gider? Steamde linux desteği olan bazı oyunlarda ubuntu 12.04 lts sürümü diyor mesela fm2014 mintte çalıştırır mı bu oyunları?

Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Minte geçmek
« Yanıtla #1 : 18 Şubat 2014, 20:18:26 »
Linux Mint'de Steam kurmak için herhangi bir paket indirmenize gerek yok. Steam paketini direk Yazılım Yöneticisinden ya da aşağıdaki komutu uçbirimden çalıştırarak kurabilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install steam
Futbol Manager 2014 sanırım doğal olarak Linux'u destekliyor. Steam kurduktan sonra bu uygulamanın kurulumunda bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.

core 2 quad işlemcili 4 gb ramli bir masaüstü bilgisayara hangi sürüm iyi gider?

Bu sistem için Cinnamon Masaüstü sürümünü önerebilirim. Ama oyun oymanak için sistem kaynaklarını daha az kullanan Mate ya da XFCE sürümü kurmanız daha isabetli olacaktır.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı noneednick

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 18 Şubat 2014, 21:17:17 »
cinnamon ile mate yada xfce arasında ne fark var? çok etkiler mi oyunları hangisi olduğu?

Çevrimdışı upyramid

• Yeni Penguen
  • *
  • Tek rehber Kuran'dır.
  • Dağıtım: linuxmint 17.2 Rafaela Cinnamon edition 64bit
« Yanıtla #3 : 18 Şubat 2014, 22:22:45 »
Geçen haftamı Linux uygulamalarını deneyerek geçirdim.. Ubuntu- ubuntu gnome masaüstü- unity masaüstü- xubuntu, lubuntu.. Bu arada da xfce deneme fırsatım oldu. Düşük konfigirasyonlu makinelerde xfce güzel çalışıyor. ama doğal olarak sadece gerekli işlemleri yapmak üzerine tasarlanmış. Görsellik düşük.  işlev de zayıf. Kullanım kolaylığı yok. Ubuntu'nun Unity masaüstüne zaten hiç bulaşma. (ola ki denemek istersin diye)  Ben döndüm dolaştım en iyi dağıtımın Linux Mint olduğuna, en iyi masaüstünün de Cinnamon olduğuna karar verdim.
Eğer yeterli güçte bir bilgisayarın varsa Linux Mint'ten ve Cinnamon'dan şaşma derim.
Tabi benimki kişisel fikir olmaktan öteye gidemez.
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2014, 05:58:58 Gönderen: upyramid »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #4 : 18 Şubat 2014, 22:36:32 »
cinnamon ile mate yada xfce arasında ne fark var? çok etkiler mi oyunları hangisi olduğu?

XFCE düşük donanımlı sistemler için ideal, netbook'larda bile güzelce çalışabiiyor. Mate masaüstü ise P4 gibi tek çekirdekli 1 gb. RAM'ı olan sistemlerde kullanılabilir. Bu iki masaüstü düşük sistem kaynaklarını aha tutumlu kullanırlar. Mate hem hız hem de özelleştirilebilme açısından oldukça iyidir. Cinnamon masaüstü ise daha görsel bir kullanım sunar. GPU'nun 3D özelliklerinden faydalanır. Bu sebeple GPU'yu kullandığı için oyunların performansını biraz etkileyebilir diye düşünüyorum. Bununla birlikte Mate ve Cinnamon masaüstünü bir arada kullanabilirsiniz. Günlük kullanım için Cinnamon, oyunlar için Mate masaüstünü açabilirsiniz. Masaüstleri kurulumdan sonra da tüklenebiliyor ve kullanıcı giriş ekranından istenilen masaüstü oratamı seçilebiliyor.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı noneednick

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 18 Şubat 2014, 23:49:16 »
ikinizede teşekkür ederim kafamdaki soruları cevapladım son olarakda şunu sormak istiyorum butterfly iki masaüstünü bir yüklemek için önce hangi paket ile linuxu kurmanın bir farkı var mı yani cinnamon yükleyip matei sonra yüklemek ile mate indirip kurup cinnamonu sonradan yüklemek birşeyi değiştirir mi?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 19 Şubat 2014, 00:25:29 »
Pek bir şey değiştirmez. Bence Cinnamon sürümü kurunuz ve kurulumdan sonra aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırıp Mate masaüstünü kurabilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get update && sudo apt-get install mint-meta-mate
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2014, 00:57:16 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı noneednick

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 25 Şubat 2014, 01:34:54 »
kurdum linux mint kullanıyorum şuanda ama sistem tam türkçeleşmemiş niçin acaba düzelme şansı var mı(bu halide kullanılır durumda sorun yok merakımdan soruyorum)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #8 : 25 Şubat 2014, 09:16:07 »
kurdum linux mint kullanıyorum şuanda ama sistem tam türkçeleşmemiş niçin acaba düzelme şansı var mı(bu halide kullanılır durumda sorun yok merakımdan soruyorum)

Buradaki anlatımı uygular mısınız?