Gönderen Konu: SoloLearn  (Okunma sayısı 2770 defa)

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
SoloLearn
« : 08 Ocak 2017, 18:07:02 »
Şu sıralar kodlama öğrenmeyi kafaya koydum. Artık sadece sıradan bir bilgisayar kullanıcısı olarak kalmak istemiyorum. Fakat normal yollardan, kitaplardan öğrenebilen biri de değilim ben. Bu yüzden Duolingo'nun yabancı dil öğrettiği yönteme benzer bir yöntemle kodlamayı öğreten bir web sitesi buldum. Bazı arkadaşlar zaten biliyorlardır. Bilmeyen arkadaşlara da umarım faydalı olur.

SoloLearn, soru cevap yöntemiyle, küçük alıştırmalarla kodlama öğretiyor. Ayrıca pratik yapmanız için kod yazabileceğiniz bir bölüme de sahip. Websitesinden çalışabileceğiniz gibi mobil platformlar için de uygulamalar üretmişler.

Bünyesinde C++, Java, Python 3, JavaScript, PHP, C#, Swift, Ruby, JQuery, HTML, CSS ve SQL kursları var.

https://www.sololearn.com/
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2017, 21:55:14 Gönderen: okanakinci »

Çevrimdışı korkmaz

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 Serena
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 3.2.6
  • Grafik Kartı: Radeon HD 7500M/7600M Series
  • İşlemci: Intel Core i5-3210M CPU @ 3.1GHz
Ynt: SoloLearn
« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2017, 19:12:21 »
Hocam aynı kafadayız, ama bir türlü vakit bulamıyorum kodlama öğrenmeye,başlayıp başlayıp bırakıyorum az çok orta-seviye İngilizceniz varsa khan academy nin javascript kursunu da öneririm. Eğitmenleri  kodlamaya javascript le başlamayı tavsiye ediyorlar. Basit bir anlatımı var ve standart video derslerin yanında interaktif olarak deneme yanılma ile çalışabileceğiniz bir editörü de var.  Ayrıca ders sonlarında proje ödevleri de vererek konuları pekiştiriyorsun, güzel bir sistemi var tavsiye ederim
Tavsiye için de  teşekkürler bu arada.
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2017, 19:15:14 Gönderen: korkmaz »

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2017, 11:05:34 »
[member=3571]korkmaz[/member] tavsiye için teşekkür ederim. Khan Academy'ye üyeyim zaten. İlk fırsatta ondan da faydalanacağım.

Linux öyle bir şey ki insanın merak duygusunu tetikliyor. Bir süre sonra sıradan bir bilgisayar kullanıcısı olmak yetmeyebiliyor. Ben şu an bu durumu yaşıyorum.

Çevrimdışı ratapan

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint 18.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon x64
  • Grafik Kartı: Nvidia Gt-525M
  • İşlemci: i5-2430M
« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2017, 15:17:11 »
https://www.playcodemonkey.com/ öneririm çocuklar için programlama mantığını oyunla öğretiyor.Programlamaya başlamak isteyenler için de yararlı bir site.