Gönderen Konu: 2016 Yılında İşletim Sistemlerindeki Açıklar Hakkında Bir Haber  (Okunma sayısı 4477 defa)

Çevrimdışı AderAndro

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: ZorinOS 15
Merhabalar, karşıma çıkan ilginç bir görseli sizlerle paylaşmak istiyorum. Sizin de görebileceğiniz gibi  Android, 2016’da 523 güvenlik açığı ile en savunmasız işletim sistemi olmuş. Ancak beni şaşırtan Ubuntu, Debian ve Linux Kernel isimlerini orada görmek.

Ayrıca  'Ubuntu' yazmayı beceremeyip 'Ubunto' yazmak? Liste doğru mu yoksa palavradan mı ibaret?

Haberin detayı: http://tr.fobito.com/android/news/android-2016-yilinin-en-savunmasiz-isletim-sistemi-oldu-n580
Tartışma: https://teknoseyir.com/durum/627988#comments

Sizlerin de yorumlarını merak ediyorum.
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2017, 19:11:38 Gönderen: AderAndro »

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
Ynt: Linux İşletim Sistemleri 'Savunmasız' Olabilir mi?
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2017, 19:11:05 »
TeknoSeyir'de aynı saçma paylaşımı görmüştüm.

https://teknoseyir.com/durum/627988#comment-2449550

'Ubunto Linux'......

İyiymiş.

Neye göre yapılmış belli değil,Windows çok güvenli çıkmış vs vs.
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2017, 19:12:08 Gönderen: Leopard »
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **
  • Powered By MSI
    • Teknoloji ve Saatler
  • Dağıtım: Peppermint 9
Ynt: Linux İşletim Sistemleri 'Savunmasız' Olabilir mi?
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2017, 21:14:49 »
MS trollerinden şişirme haber yalan dolan windows mobile tutmayınca uydurma virüs riski ile karalama yarışına girdiler...

ınʇǝן ʞuןןɐnɐnןɐɹ bıןƃısɐʎɐɹdɐn ɐnןɐɯɐz onןɐɹןɐ ʇɐɹʇışɯɐʎın˙˙˙ ınʇǝן pı̇şɯɐnןıʞʇıɹ ɐןdığın ƃünǝ ןɐnǝʇ ǝʇʇıɹıɹ˙˙˙
don,ʇ buʎ ınʇǝן˙˙˙ ɔɐɥıןןǝɹ ınʇǝן ʞuןןɐnıɹ˙˙˙ don,ʇ buʎ dɐndıpɥonǝ˙˙˙

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Açık bulunup bildirildiği halde 90 günü geçmesine rağmen, ilgili açıkları kapatmaması sebebiyle MS'in açık ara önde olduğunu kim inkar edebilir?   ;)
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2017, 22:01:05 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı AderAndro

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: ZorinOS 15
Geçtiğimiz aylarda da Android'in en güvenli işletim sistemi haline geldiği ve iOS'u geçtiğine dair haberler okumuştum. Oldukça yanıltıcı bilgiler. İşletim sistemleri bu testlere göre her an en güvenlisi veya en güvensizi olabiliyorlar. Sanırım bu tür testlerde eskilerin çok popüler antivirüs testleri gibiler...

Ancak 'yetersiz bilgim' nedeniyle aklıma takılan bir soru var. Android güvenliği kafama takıldı. Linux çekirdeği kullanan bu sistem nasıl oluyor da bize bir 'Linux Mint' güveni sunamıyor?
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2017, 23:12:37 Gönderen: Leopard »

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
Geçtiğimiz aylarda da Android'in en güvenli işletim sistemi haline geldiği ve iOS'u geçtiğine dair haberler okumuştum. Oldukça yanıltıcı bilgiler. İşletim sistemleri bu testlere göre her an en güvenlisi veya en güvensizi olabiliyorlar. Sanırım bu tür testlerde eskilerin çok popüler antivirüs testleri gibiler...

Ancak 'yetersiz bilgim' nedeniyle aklıma takılan bir soru var. Android güvenliği kafama takıldı. Linux çekirdeği kullanan bu sistem nasıl oluyor da bize bir 'Linux Mint' güveni sunamıyor?

Linux çekirdeği sürekli güncelleniyor.Şu an 4.8'li sürümler vs mevcut.Android ise çok geriden takip ediyor,çoğunda hala 3.xx sürümde çekirdekler var.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Bir sistemde belirli bir zaman aralığında tespit edilen belirli bir miktar açığın sayısı, sistemin güvenliği konusunda bir fikir vermez. Önemli olan bu açıkların ne kadar sürede ve ne miktarda kapatıldığı. Örneğin bir sistemde sadece 1-2 tane açık olsun ve bu açıklar biteviye kapatılmasın, farklı bir sistemde onbinlerce açık bulunsun ve akabinde hızlıca kapatılsın. Bu sistemlerden güvenli olanı açıkların kaptılmış olanıdır. Kullanıcı tarafında yapılması gerken, gerekli güncellemeleri zamanında kurmak olacaktır.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **