Merhaba;
Bilgisayarim iki gun once kendi kendisine ''Terminal'' acti ve 2 bilemedin 3 saniyelik bir sey gercekleesti. Tam olarak ne oldugunu bilmiyorum ama sonradan tekrar kapandi. Bu olay sonrasi mouse hareketleri olmaya basladi, sayfalar da kendi kendine yeni pencereler acilmaya veya actigim pencereler ve hatta sayfa kapanmaya basladi. En son yasadigim olay ise, mail yaziyordum ve benim yazim icinde bana ait olmayan iki kelime buldum. Yazima alakasiz bir sekilde ''TRH'' harfleri ve ''Sword'' kelimesi eklenmisti yazinin icine. Bu olaylardan sonra ''Bilgisayara disardan baglanan'' olup olmadigini anlamak icin bazi denemeler yaptim ama onlari yaparken de bazi hatalar yaptim. Neyseki o sorunlari forum sayesinde cozdum ancak, ''Hacklendim mi'' sorusuna henuz bir cevap bulamadim. Ogrenmek istedigim, bilgisayarimda bir backdoor olup olmadigini ve disari bilgi transferi yapip yapmadigini, disardan kontrol ve mudhale olup oladigini ogrenmek. Hatta mumkunse bu konud bir Anti-Hack duvari saglayacak bir yazilim... Tesekurler.
Not: Neden hacklendigimi dusunuyorum? Cunku yine kisa sure once bir ergen ile kavga ettim. Konu hack ya da bilgisayar ile alakali degildi, politik bir konuydu ancak dedigim gibi karsimdaki ergendi ve kendisini isbat etme hirsi vardi. Muhtemelen onun yapmis olabilecegini dusunuyorum.