Gönderen Konu: [Çözüldü] XFCE Masaüstü Tamamen Silme  (Okunma sayısı 5144 defa)

Çevrimdışı MexeSs

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Amd
  • İşlemci: Amd
[Çözüldü] XFCE Masaüstü Tamamen Silme
« : 14 Ocak 2017, 03:21:54 »
Hayırlı geceler arkadaşlar. Forumda arama yaptım ama bulamadım. Şu an sistem olarak Mint 18.1 Cinnamon kullanıyorum. Xubuntu ve Manjaro Xfce'den sonra Mint'te de xfce masaüstünü denemek istedim ve forumda bunla  alakalı bi konudan yararlandım. Ancak istediğim gibi verimli bi sonuçla karşılaşmayınca Xfce masaüstü ortamını silmek istedim. İnternetten ve forumdan yaptığım aramalarda diğer masaüstü seçenekleri için sonuçlarla karşılaştım ama Cinnamon yanına kurulan Xfce yi kaldırmak için bi kaynak bulamadım. ( Yoktur manasında değil yani ben bulamadım ). Xfce yi tamamen bağımlılıkları ve herşeyi ile silmek istiyorum.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu arada Xfce forumu olduğu için konuyu buraya açtım. Yardımlarınız ve ilginiz için simdiden teşekkürler.

Kurulumu ise bu komut ile gerçekleştirdim.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install mint-meta-xfce
DÜZELTME - SORUNUN ÇÖZÜMÜ:

İlk olarak alttaki komut ile xfce yi siliyoruz.

sudo apt-get purge xfconf xfce4-utils xfwm4 xfce4-session thunar xfdesktop4 exo-utils xfce4-panel xfce4-terminal
İşlem bittikten sonra alttaki komut ile de kalıntıları siliyor sanırım veya kalan herşeyi işte ; işlemi tamamlıyoruz.

sudo apt-get autoremove
Son olarakta bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2017, 02:40:39 Gönderen: MexeSs »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: XFCE Masaüstü Tamamen Silme
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2017, 09:15:55 »
sudo apt-get purge mint-meta-xfce
yukarıdaki komutla kaldırabilirsiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı MexeSs

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Amd
  • İşlemci: Amd
Ynt: XFCE Masaüstü Tamamen Silme
« Yanıtla #2 : 15 Ocak 2017, 02:12:06 »
sudo apt-get purge mint-meta-xfce
yukarıdaki komutla kaldırabilirsiniz.

Maalesef silinmedi. Komutu uygulayınca paketler kaldırıldı dedi ancak bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra giriş ekranında yine xfce vardı. Bende belki silinmiş ama orda kalmıştır dedim ve giriş yaptım. Gayet hiç el değmemiş gibi açıldı. Yani bu komutla silinmedi maalesef. Başka nasıl silebilirim ? Yeniden sistem kurmakla uğraşamak istemiyorum. Eğer ki yeniden sistem kurmam gerekiyorsa denemek istediğim bi kaç dağıtım daha var onları deneyeyim bari.

EK - DÜZELTME: Sorunumu Linux Mİnt İngilizce forumda bulduğum bi komut ile çözdüm.

İlk önce alttaki komut ile terminalden xfce yi tamamen sildim.

sudo apt-get purge xfconf xfce4-utils xfwm4 xfce4-session thunar xfdesktop4 exo-utils xfce4-panel xfce4-terminal
İşlem bittikten sonra ise alttaki komut ile işlemi tamamladım. Bilgisayarı yeniden başlattım xfce  tamamen silinmişti.

sudo apt-get autoremove
Yardımınız için de size teşekkür ederim.

« Son Düzenleme: 15 Ocak 2017, 02:41:36 Gönderen: MexeSs »